Evde Etkili Spor İçin Gerekenler

Evde Etkili Spor İçin Gerekenler

Evde spor yapmaya karar verdiysen ancak nereden başlayacağını ya da nasıl ilerleyeceğini bilmiyorsan, spora başlayıp kısa sürede bırakıyorsan tam sana göre bir yazı hazırladık. Spor salonuna gitmek motive olman ve spor rutinini oturtman için sana avantaj sağlayabilir. Ancak, evde de etkili bir şekilde spor yapabilirsin. Evde spor yapmanın birçok avantajı olduğunu unutma.

Öncelikle unutmaman gereken bir şey var. Spor yapmayı hayatının bir parçası haline getirmelisin. Kendine hedef belirlemeli, rutin oluşturmalı ve programına sadık kalmalısın. Spor disiplin işidir. Evde etkili spor için neler yapman gerektiğine dair hazırladığımız maddelere başlayabiliriz. 

1-) Online Spor Eğitimleri

Spor konusunda çok deneyimli değilsen internetten yardım almaktan çekinme. Artık spor eğitmenleri kendi blogları, mobil uygulamaları ve blogları üzerinden eğitim yayınlıyor. Keyif alarak takip edebileceğin ücretli ve ücretsiz eğitimler bulabilirsin. Eğer detaylı bir mobil uygulama incelemesi arıyorsan, daha önce hazırladığımız içeriği inceleyebilirsin.

2-) Ekipman

Bazı sporları yaparken ekipmana ihtiyaç duyabilirsin. Hem motivasyonunu arttırmak hem de etkili şekilde spor yapabilmek için ihtiyacın olan ekipmanları edinmelisin. Evde kullanabileceğin başlıca spor ekipmanları ağırlık seti, atlama ipi, kondisyon bisikleti, koşu bandı ve sağlık toplarıdır. Spor yaparken seviyeni düzenli olarak arttırman gerekir. Bu ekipmanlar kendini geliştirmene olanak sağlar. Spor yaparken pilates matı ve spor ayakkabı kullanmalısın. Böylece daha kolay denge sağlarsın ve daha verimli spor yaparsın.

3-) Motivasyon

Yazımızın başında “spor disiplin işidir” demiştik. Bu disiplini sağlamak ve bir rutin oluşturmak için en çok ihtiyacın olan şey motivasyon. Motive olmanın birçok farklı yolu var. Unutmaman gereken bir diğer husus ise motive olmak kadar, motivasyonunu koruyabilmenin de önemli olduğu. Spor yaparken müzik dinlemek kesinlikle motivasyonunu arttıracaktır. Yüksek tempolu müzikler tercih etmelisin. 

Spor yaparken dış görünüşüne odaklanma, spordan nasıl keyif alabileceğini düşün. Kendine ve sağlığına yaptığın en büyük yatırım spordur. 

Tatlı bir rekabet motivasyonunu arttıracak, disipline girmeni sağlayacaktır. Ancak rekabet ederken kendini başkalarıyla kıyaslamamalısın. 

Spordan önce hazırlık yapman hem motivasyonunu arttırır hem de spor kaliteni yükseltir. Eğer spor yapmaya üşeniyorsan spor ayakkabılarını ve spor kıyafetlerini giy. İlk adımı attıktan sonra spora daha kolay başladığını fark edeceksin. Yanında mutlaka su ve havlu bulundur, müziği aç ve hareket etmeye başla!

4-) Beslenme

Yediklerin kondisyonunu ve kat ettiğin gelişmeyi direk etkiler. Evde spor yapmanın en güzel yanı kendine spor öncesi ve sonrası için sağlıklı, besleyici yiyecekler hazırlayabilecek olman. Öğünlerini lezzetli salatalar, pratik smoothieler ve protein ağırlıklı yemeklerle doldurmalısın. Gün içerisinde sağlıklı kuru yemişler tüketebilirsin. Uzmanlar tarafından “süper besinler” olarak adlandırılan gıdaları tercih edebilirsin. Başlıca süper besinler avokado, kurt üzümü, zencefil, kinoa ve chia tohumu. Chia tohumu birçok tarifte kolaylıkla kullanılabilir. Bazı lezzetli tarifler için içeriğimize göz at.

5-) Uyku

Düzenli ve yeterli bir uyku gün içerisinde ihtiyacın olan enerjiye sahip olmanı sağlayacaktır. Kaliteli bir uykunun sağlığına olan faydaları saymakla bitmez. Evde olduğun zamanlar uyku düzeninin bozulması çok olası olsa da, aynı saatte yatıp aynı saatte kalkmaya özen göster. Böylece gün içerisinde yorgun olmayacak ve daha verimli spor yapabileceksin. Uykunun spora etkisi hakkında detaylı bilgi edinmek istiyorsan içeriğimizi okumalısın.

Tüm bunlara ek olarak spordan keyif almayı öğren. Gerçekçi hedefler belirle ve plan yap. Haftada 3 gün spor yapmak yeterli olacaktır. Kendini geliştirmek için yeni bilgiler öğrenmeye devam et. Sana faydası olacak birçok içeriğe ve ürüne sahip Sneaks Cloud’u takip etmeyi unutma. 


İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar