Evde Kolaylıkla Yapacağınız Egzersiz Hareketleri

Evde Kolaylıkla Yapacağınız Egzersiz Hareketleri
#evde spor#kolay egzersiz

Yoğun iş hayatın nedeniyle toplantıdan toplantıya koşarken spor yapmaya pek vaktin olmayabilir. Fiziksel olarak daha aktif olmak ve düzenli egzersiz yaparak hayat tarzını iyileştirmek istiyorsan evde yapabileceğin kolay egzersiz hareketleri senin için kurtarıcı olabilir. Evde kolay egzersiz yapmak için aslında hiçbir ekipmana ihtiyacın yok. Hareket edebileceğin kadar geniş bir alan, rahat kıyafetler, bir şişe su ve koltuktan kalkıp hareket etmek için biraz motivasyon yeterli!

Senin için sana hem bolca kalori yaktıran hem de vücuttaki tüm kasları çalıştırarak enerji veren bir egzersiz hazırladık! İstersen zorlandığın yerlerde hareketleri kolaylaştırabilir veya küçük ağırlıklar ekleyerek biraz zorlaştırabilirsin. 

Başlamadan Önce Biraz Isınalım: Dinamik Isınma Egzersizleri 

Egzersiz sırasında daha aktif olabilmek ve egzersiz sonrası kas ağrılarını önlemek için her egzersiz öncesi ısınmak oldukça önemli. Bu nedenle evde kolay egzersiz öncesi de yaklaşık 3-5 dakikanı ısınmaya ayırmanı öneriyoruz. Isınmak için tüm vücudunu dinamik bir şekilde çalıştıracak jumping jacks, high knees ve mountain climbers gibi egzersizler tercih edebilirsin. 

High Knees

Ayakta dur, hızlı bir şekilde bir dizini yukarı çek, daha sonra dizi aşağı indirirken aynı zamanda diğer dizini yukarı çek ve bu şekilde devam et!

Jumping Jack 

Ayakta başlagıç pozisyonunda dur, aynı anda hem ayaklarını hem de kollarını iki yana açarak zıpla! Hızlı bir şekilde zıplayarak başlangıç pozisyonuna geri dön ve bu şekilde devam et. 

Mountain Climbers

Plank pozisyonunda dur. Bir dizini karnına doğru çek, daha sonra o dizini geri gönderirken diğer dizini karnına çek ve bu şekilde devam et. Aralarında dinlenmeden her hareketi 45-60 saniye yapmaya çalış. Eğer vücudunun yeterince ısındığını hissetmezsen bir tur daha yapabilirsin. 

Bacaklarımızı Çalıştıralım!

Eğer kilo verme hedefin varsa bacak ve kalça kaslarını çalıştırmayı ihmal etmemelisin. Bu kas grupları oldukça büyük olduğu için onları çalıştırmak daha fazla kalori yakmana yardımcı olacaktır. Kilo vermeyi hedeflemiyor olsan bile genel olarak vücudunun güçlenmesi için bacak kaslarına önem vermelisin. Vücudunun tüm yükünü taşıyan bacaklarını kolay egzersiz hareketleri ile güçlendirmek, merdiven çıkmak, bisiklete binmek ya da koşmak gibi aktif hareketler sırasında daha az yorulmanı sağlar.

Squat

Bacak egzersizlerinin vazgeçilmezi squat yani çömelme egzersizi ile başlıyoruz! Squat, bir bacak ve kalça egzersizi olarak bilinse de aslında karın ve sırt kaslarını dahi çalıştıran bir egzersizdir. Doğru formda düzenli bir şekilde uygulandığında tüm vücudu geliştirir. 

Wallsit

İhtiyacın olan tek şey bir duvar! Wallsit, yani duvara dayanarak havada oturma hareketi bacak ve karın kaslarını oldukça yoğun bir şekilde çalıştıran, evde yapabileceğin kolay egzersizlerden biri. Dayanabildiğin kadar uzun süre yapmaya çalış, eğer istersen süre tutabilir ve zamanla dayanıklılığının nasıl geliştiğini takip edebilirsin. 

Bridge

Kalça kaslarını çalıştıran en iyi egzersizlerden biri olarak bilinen köprü, hiçbir ekipman gerektirmeyen, düz ve çok sert olmayan bir zeminde ağırlıksız olarak yapabileceğin kolay ama etkili bir harekettir. Yerde halının veya bir matın üzerinde uzanarak ayaklarını kalçana doğru çek ve yere sabitle, omuzlarını yerden kaldırmadan topuklarından güç alarak kalçanı yukarıya doğru it. Hareketi yaparken kalça kaslarını hissetmeye ve karın kaslarını aktif tutmaya özen göster.

Şimdi Sıra Karın Egzersizlerinde!

Birçok kişinin şikayetçi olduğu karın bölgesi, sonuç alması en zor olarak görülen bölgelerden biridir. Aslında fark etmesen de gün içerisinde birçok hareketi yaparken karın kaslarını kullanıyorsun. Ancak gerçekten güçlenmelerini ve de belirginleşmelerini istiyorsan onları daha aktif bir şekilde çalıştırman gerek.

Leg Raises

Yağlanmanın en çok görüldüğü alt karın bölgesini en iyi şekilde çalıştıran egzersizlerden biri bacak kaldırma egzersizidir. Yere halının veya matın üzerine uzan. Karnını sıkı tutarak, bacaklarını düz bir şekilde yukarı kaldır. Eğer bunu yaparken zorlanıyorsan dizlerini biraz kıvırarak yapmayı deneyebilirsin. Bir pilates topun varsa, topu ayaklarının arasında tutarak egzersizi daha eğlenceli hale getirebilirsin!

Russian Twist

'Simit' olarak da bilinen karnın yan kısımlarının yağlanması, genel olarak kadınların da erkeklerin de şikayetçi olduğu bir durumdur. Mekik gibi normal karın hareketlerde o bölge çalışmadığı için simitlerden kurtulması zor gibi görülebilir. Yan mekik ya da russian twist egzersizi ile bu bölgeyi daha iyi çalıştırıp simitlerden kurtulabilirsin! İstersen iki elinle bir ağırlık tutarak bu hareketi biraz daha zorlaştırabilirsin!

Evde kolay egzersiz hareketleri ile fit kalmak ve güçlenmek mümkün! Spor yaparken giyebileceğin rahat kıyafetler ve kaliteli spor ayakkabıları arıyorsan Sneaks Cloud'un senin için seçtiği ürünleri inceleyebilir ve aktif hayatına ilk adımı hemen şimdi atabilirsin!


İlgili Ürünler