Evde Motivasyon Arttıracak 10 Öneri

Evde Motivasyon Arttıracak 10 Öneri

Evde vakit geçirmek konforlu ve rahatlatıcı görünse de aslında zaman yönetimi yapmak çok daha zor. Hem ev işlerini yürütmek, hem çalışmak göründüğü kadar kolay değil. Hatta düzensiz bir hayat, gün içerisinde daha yorgun ve verimsiz olmana sebep olabilir. Bu süreçte kendine zaman ayırmayı ve iyi bakmayı unutmamalısın. 

Yoğun günleri daha enerjik geçirmenin ve kendini iyi hissetmenin en iyi yolu düzenli spor yapmak. Spor yapmak fiziksel performansını geliştirir, vücudunun oksijen kapasitesini arttırır, tansiyonu kontrol altına alır ve ideal kilona kavuşmana yardımcı olur. Ayrıca spor yapmak endorfin salgılamanı sağlar. Böylece günde 1 saat spor yaparak mental ve fiziksel sağlığını iyileştirebilirsin. Elbette evdeyken spora başlamak ve spor yapmaya devam etmek için motivasyona ihtiyacın olabilir. İşte bu sebeple evde motivasyonunu arttıracak 10 madde hazırladık.

1) Gerçekçi Bir Hedef Belirle

Kendine bir hedef belirlemelisin. Böylece amacının ne olduğunu kendine hatırlatabilirsin ve nasıl ilerleyeceğine daha kolay karar verirsin. Ancak belirleyeceğin hedef gerçekçi olmalı. Hedefine ulaşmak için kesin bir tarih düşünme. Önemli olan hedefine sağlıklı yollardan ulaşabilmen. 

2) Önce Küçük Hedefler Koymak

Kendine bir hedef belirle. Sonra bu hedefe ulaşmak için neler yapman gerektiğine dair bir plan yap. Kat etmen gereken yolu parçalara böl ve her bir adım senin kısa süreli hedefin olsun. Spor programı yaparken kendini çok zorlayarak başlamamalısın. Örneğin, ilk hedefin bir hafta boyunca düzenli yürüyüş yapmak olabilir. İlerleyen haftalarda hedeflerini yavaş yavaş büyütebilirsin. Kısa süreli hedefler koymak ve onları başardığını görmek daha büyük adımlar atman için seni motive edecektir.

3) Yaşadığın Yeri Çalışmak İçin Verimli Hale Getirmek

Hedefine ulaşmak için ortamı seni motive edecek şekilde düzenlemelisin. Çalışma alanının konforlu olmasına özen göster. Ferah ve çekici bir ortam yaptığın şeyden keyif almanı sağlar. 

4) Arkadaşlarınla Paylaş

Koyduğun hedefe emin adımlarla ilerlerken yorulabilir, bırakmak isteyebilirsin. İyi bir arkadaş sana ne için çalıştığını hatırlatıp seni motive eder. Arkadaşlarından mutlaka destek al! 

5) Birlikte Çalışacağın Birini Bul

Seninle aynı hedefe ulaşmak isteyen bir arkadaş bul. Minik rekabetler her ikinizi de motive edecektir. Birbirinizi destekleyerek çok daha verimli çalışacağınıza şüphe yok. Ayrıca duygusal olarak bitkin hissettiğin noktalarda seni anlayan birinin olması motivasyonunu kaybetmeni önler. 

6) Programını Aksatman Önemli Değil

Spor programın esnek olabilir. Eğer birkaç günü kaçırdıysan suçlu hissedip motivasyonunu kaybetme. Biraz ara vermek sorun olmayacaktır. Kaldığın yerden devam et. 

7) Neyi Sevdiğini Bul

Her spor, her egzersiz sana uygun olmayabilir. Zaman zaman farklı egzersizler deneyerek neyi sevdiğini bulabilirsin. Keyif aldığın şeyi yapmak seni ilerlemen için motive edecektir. 

8) Kendini Ödüllendir

Spor yaptıktan sonra daima bunun senin için ne kadar iyi bir şey olduğunu düşün. Spor için alışveriş yap. Seni mutlu edecek birkaç parça ekipman edinebilirsin. Örneğin egzersiz için yeni bir çift spor ayakkabı ve mat almak motivasyonunu arttıracaktır. 

9) Ne Kadar Geliştiğini Kayıt Et

Spora başlamadan önce vücut ölçümü yaptır ve kendi fotoğrafını çek. Bu ölçümleri ve çekimleri belirli aralıklarla tekrarla. Ne kadar ilerlediğini gördüğünde daha fazla motive olacaksın. Spor yaparak dış görünüşünü değiştirmen biraz zaman alabilir. Bu noktada yaptırdığın kas, yağ, su oranı gibi ölçümler daha sağlıklı sonuç verecektir. 

10) Sporu Hayatının Önemli Bir Parçası Haline Getir

Spor senin hayatının bir parçası olmalı. Beslenme düzenini, günlük programını spor rutinine göre ayarla. Spor yapmak kendin için yaptığın özel bir aktivite olsun. Böylece kendini daha iyi hissedecek ve motivasyonunu koruyacaksın.

Harekete geçmek için tüm ihtiyacın olan biraz motivasyonsa sana hem başlamak hem de ilerlemek için faydası olacak bir içerik hazırladık. Eğer çoktan motive olduysan ve hızlı bir başlangıç yapmak istiyorsan spor hazırlıkları için ihtiyacın olan her şeyi Sneaks Cloud’da bulabilirsin! 

İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar