Evde Yapabileceğin Keyifli Aktiviteler

Evde Yapabileceğin Keyifli Aktiviteler
#evde spor#evdespor

Hafta sonu veya evde bulunduğun her an, kendi kendine veya ailenle birlikte evde yapılabilecek aktiviteler konusunda araştırmalar yapıyor olabilirsin. “Evde sıkılınca ne yapılır?” gibi sorularının cevabını 11 maddede listeledik. Ailenle keyifli zaman geçirmek için film gecesi düzenlemek ve spor yapmak gibi faaliyetlerle gününü güzelleştirebilirsin. Belki evde kaldığın süreçte eğlenceli bir şekilde bekleyen ev işlerini bitirmek ya da sadece kendine zaman ayırıp iyi bir kahve eşliğinde kitap okumak rahatlamanı sağlayabilir. Sürekli yoğun bir temponun içinde kendine ayırmakta zorlandığın vakti verimli biçimde değerlendirebilirsin. Saatlerce dans edebilir, bütün gün kişisel bakımınla ilgilenebilirsin, belki rahat ve kaliteli bir uyku çekebilirsin. Ailenle keyifli oyunlar oynayabilir, onlarla daha önce hiç etmediğin kadar uzun sohbet edebilirsin. Evde vakit geçirme keyifli aktivitelerle desteklendiğinde oldukça eğlencelidir. İşte, senin için derlediğimiz evde yapılabilecek aktiviteler...

1.Bekleyen Ev İşlerini Bitir

Evde sıkılınca "yapılacak şeyler" listenin en önemli maddesi bu olabilir. Kullanmadığın eşyalarını atmakla işe başlayabilirsin. Evdeki mobilyaların yerini değiştirmek yeni bir mekan izlenimi verir. Bahar temizliği yapmaya başlayabilirsin. Kıyafetleri düzenleyebilir ya da yeni ve düzenli bir fotoğraf albümü yapabilirsin. Biriken ev işlerini halletmek büyük ölçüde kafanın ve ruhunun rahatlamasına yardımcı olur. Evde bekleyen birçok tamir işini tamamlayabilirsin. Kırık kapı tokmağını veya akıtan musluğu tamir edebilirsin. Gevşemiş bir fayansı sağlamlaştırabilir, gıcırdayan kapı ve çekmeceleri yağlayabilirsin. Uzun zamandır düzenlenmeyen kitaplığı düzenleyebilirsin. Kitapları kullanıma göre yazar ya da yayınevi sırasına göre dizebilirsin. Görsel olarak daha şık durmasını sağlamak için renklerine göre ya da boyutlarına göre de kitaplarını düzenleyebilirsin.

2. İyi Bir Okur ve İyi Bir Yazar Ol

Bol bol kitap okumak kendini bulmana yardımcı olur. ”Evde yapılabilecek etkinlikler nelerdir?” diye düşündüğümüzde, pek çok insanın aklına ilk olarak kitap okumak gelir. Yarım bıraktığın kitapları bitirebilir, yeni bir kitaba başlayabilirsin. Ailenle birlikte okuma saatleri düzenleyebilirsin. Biten kitapları değiştirip okumaya devam edebilirsin. Bu okuma saatlerinin sonunda tüm aile bireyleri ile okudukların hakkında sohbet edebilirsin. Eğer okuyacak yeni bir kitabın kalmadıysa en çok etkilendiğin kitapları yeniden okuyabilirsin. Ya da online kitap marketlerden yeni kitaplar sipariş edebilirsin. Bir günlük, hikaye, makale hatta bir roman yazmaya başlayarak iyi bir yazar olabilirsin. Dilersen bir blog sayfası açarak yazdıklarını farklı insanlarla da paylaşabilirsin. Spordan sağlığa, seyahatten kitaplara kadar yazmak için onlarca ilgi alanından birini seçebilirsin.

3.Dijital Sosyalleşmeden Faydalan

Çoklu görüntülü konuşma ile dijital sosyalleşme artık çok moda. Sevdiklerinle görüntülü sohbetler yapabilir, online oyunlarda turnuvalar düzenleyebilirsin. Birçok dünyaca ünlü müze, yüz yüze ziyaret için açık olmasa bile sanal ziyarete açıktır. Ünlü müzelerin 360 derece sanal turlarına katılarak online olarak sosyalleşmek oldukça keyiflidir. Google Arts & Culture bu konuda keşfedecek birçok seçenek sunar. Bunun dışında online eğitimlere ve grup derslerine katılıp kendini geliştirmenin yollarını bulabilirsin. Netflix’in Google Chrome eklentisi “Netflix Party” ile arkadaşlarınla beraber aynı anda dizi/film izleyerek uzaktan film partileri düzenleyebilirsin. 

4.Telefon ve Bilgisayar Arşivini Düzenle

Telefon ve bilgisayarda binlerce fotoğraf birikir. Aynı fotoğraf farklı klasörlerde bulunabileceği gibi, aynı yerde çekilmiş onlarca fotoğraf da gereksiz yer kaplar. Bunun dışında yeterince net çıkmamış hatalı fotoğraflar da ayıklanması gereken fotoğraflardır. Telefonundaki ve bilgisayarındaki görüntüleri ayıklayabilirsin. Basılacak fotoğrafları seçerek ayrı bir klasör oluşturabilirsin. Hiç kullanmadığın uygulamaları gözden geçirerek artık ilgini çekmeyenleri silebilir ve yeni uygulamalar indirebilirsin. Böylece daha düzenli bir bilgisayar ve telefona sahip olabilirsin.

5. Film ve Dizi İzle

Evdeki vaktini, kaçırdığın dizileri izlemek için kullanmaya ne dersin? Şimdiye kadar ertelediğin ve izlemek istediğin tüm dizi ve filmleri izleyebilirsin. Ailenle keyifli vakit geçirmek için animasyon filmlerin sevimli anlarının içine dalmak oldukça eğlencelidir. Lezzetli atıştırmalıklar hazırlayarak film geceleri düzenleyebilirsin. Ailece seveceğiniz filmlerin listesini hazırlayabilir ve sırasıyla izleyerek oldukça keyifli vakit geçirebilirsiniz.

6. Aile Üyeleriyle Oyunlar Oyna

Ailenle evde geçireceğin zamanlarda onlarla keyifli oyunlar oynayabilirsin. Büyük bir puzzle'ı birlikte tamamlamaya başlayabilirsin. Zamanın ne kadar çabuk geçtiğini fark edemeyeceksin. Bunun dışında eksik bir bulmacayı tamamlayabilirsin. Ya da sanatsal oyunlar oynayabilirsin. Mesela boyama kitapları sadece çocuklar için değildir. Ailecek boyama saatleri düzenleyebilir ve onlarla beraber renkli boyaların içinde kaybolarak evde eğlenceli vakit geçirebilirsin.

7. Bitkiler Hakkında Daha Fazlasını Öğren

Bitkiler hakkında araştırmalar yapmak, fide dikimi konusunda en doğru zamanın ne olduğunu öğrenmek, bitkilerin hangi koşullarda büyüdüğünü öğrenmek başlı başına değişik bir hobidir. Bitkilerle ilgilenmek manevi olarak sakin ve mutlu bir yapıya kavuşmanı sağlar. Evde geçireceğin sürelerde yeni fideler dikebilir, bitkilerin faydaları ve ihtiyaçları hakkında makaleler okuyabilirsin. Evinde bulunan bitkilerle ilgilenebilir, onlarla konuşabilir ve almaları gereken gün ışığını aldıklarından emin olmak için topraklarını kontrol edebilirsin. Bitkilerin gelişimini izlemenin ve evde bitki yetiştirmenin keyfine vardıktan sonra kendini onların içinde bulacaksın.

8. Yabancı Bir Dil Öğren

Yabancı bir dil öğrenmek her zaman çok önemli bir uğraş olarak hayatımızda yer edinir. Pek çok insan, kendi çabalarıyla yeni bir dil öğrenerek kişisel gelişimine ve kariyerine katkıda bulunur. Sen de yeni bir dil öğrenmek için evde geçireceğin vakti değerlendirebilirsin. Bunun için yabancı dizileri izleyebilir, birçok çevrim içi kaynak sunan internet sitelerini ve mobil uygulamaları ziyaret edebilirsin. Evde kendi kendine öğrenebileceğin dilleri araştırmak ve dil öğrenmenin kolay yolları ile ilgili bilgiler edinmek için birçok web sitesi ve blog sitesinden faydalanabilirsin.

9. Kişisel Bakım Yap

Kişisel bakım, yoğun tempolu hayatında aksattığın bir rutin olabilir. Evde yapılabilecek şeyler arasında kişisel bakımınla ilgilenmek kendin için yapabileceğin en iyi şeylerden biri olabilir. Saçına, cildine, tırnaklarına, sakallarına derinlemesine bakım yapabilirsin. Uzun süre saçında beklemesi gereken saç maskelerinin keyfini çıkarmaya ne dersin? Aynanın karşısına geçip cildini inceleyebilir, yorgun gördüğün noktalara uygun bakımı yaparak işe başlayabilirsin. Yüzündeki tüyleri kısaltabilir, göz altlarına masaj yapabilirsin. Evdeki malzemelerle cilt tipine uygun doğal maskeler hazırlayabilirsin. En çok kullandığın ve kullanmadığın kişisel bakım malzemelerini ayıklayabilir, eskimiş, kırılmış kişisel bakım malzemelerini atarak yeni bir düzen kurabilirsin.

10. Yeni Hobiler Edin

Evde kendi kendine veya ailenle birlikte yeni hobilere yönelmek eğlenceli vakit geçirmene yardımcı olur. Kaligrafi öğrenebilir, makrome düğümleri atabilirsin. Resim yapmaya veya origami ile kağıt katlamaya başlayabilirsin. Tüm bunlar için internet ortamında yayınlanan videolardan yardım alabilirsin. "Kendin yap" projeleri ile eski bir eşyanı boyayabilir, evin için yeni dekoratif objeler hazırlayabilirsin. Yeniden modellemeden yeni bir mobilya inşa etmeye kadar pek çok ev projesi ile ilgilenebilirsin. Biraz yaratıcılıkla harika işler ortaya koyabilirsin.

11. Spor Yap

Meditasyon ve yoga gibi sporlar beynini, ruhunu ve bedenini dinçleştirir. Evde dilediğin zaman yapabileceğin bu sporlar, sağlıklı bir hayat sürmene yardımcı olur. Bunun yanı sıra pilates, fitness gibi evde yapılacak aktiviteler ile sağlıklı bir yaşam döngüsünü kendin kurabilirsin. Online egzersiz programlarına katılabilirsin. Müziğin sesini açıp yeni bir dans öğrenebilirsin. Çok az ekipmanla ya da hiçbir ekipmana ihtiyaç duymadan evde spor yapmanın tadını çıkarabilirsin.

Evde yapılacak sporlar hakkında bilgi almak ve spora dair her şey için hemen sneakscloud.com’u ziyaret edebilirsin.


Beğenebileceğin Diğer Yazılar