Basketbol Hayranlarının İzlemesi Gereken 8 Basketbol Filmi

Basketbol Hayranlarının İzlemesi Gereken 8 Basketbol Filmi
#liste#film#evde spor

Basketbol tutkunlarının izlemesi gereken, basketbolun muhteşem yapısının ve insanlara kattıklarının anlatıldığı, harika hikayelere sahip birçok basketbol filmi bulunuyor. Bu filmler arasında en iyilerini bulmak, en özel hikayelere bir sinema izleyicisi olarak temas etmek ise eşsiz bir deneyim. Bu deneyimi yaşayabilmek için biçilmiş kaftan niteliğindeki, hem senaryosu hem de oyunculuk performanslarıyla basketbol hayranlarının mutlaka izlemesi gereken 8 basket filmini öğrenmek için keyifli bir yolculuğa çıkmaya ne dersin?

1. Glory Road (Zafere Doğru)

(IMDBb: https://www.imdb.com/title/tt0385726/

Josh Lucas'ın başrolde yer alıp efsane NCAA koçu Don Haskins'i oynadığı 2006 yapımı Glory Road basketbol filmleri arasında çok özel yere sahip. 1965/66 sezonunda Amerikan Kolej Basketbol Ligi'nde şampiyonluğa ulaşan ve kadrosunda yedi siyahi oyuncu bulunan Texas Western Miners'ı konu eden film, spor tarihinde de önemli bir sorun olarak karşımıza çıkan ırkçılığı işliyor. Don Haskins, Texas Western Miners'ta siyahi oyuncuları oynatana kadar kolej ligi tarihinde bunu yapan hiçbir koç olmadığını da konuyla ilgili dikkat çekici bir nokta olarak belirtmek gerek.

2. Coach Carter (Koç Carter)

(IMDb: https://www.imdb.com/title/tt0393162/) 

Bir başka çok özel film Coach Carter'da Samuel L. Jackson, Richmond Lisesi'nde göreve gelen Koç Ken Carter'ı canlandırıyor. 2005'te vizyona giren filmde mezun olduğu lisede koçluk yapmaya başlayan Ken Karter'ın ekonomik sorunlar, uyuşturucu ve eğitim-öğretim hayatındaki başarısızlıklarla boğuşan lise öğrencilerine disiplin, birlikte hareket etme ve eğitime vermeleri gereken önemi aşılamaya çalışmasını izliyoruz.

3. The Basketball Diaries (Günlük)

(IMDb: https://www.imdb.com/title/tt0112461/

Leonardo DiCaprio'nun başrolde yer aldığı 1995 yapımı The Basketball Diaries çok yetenekli bir lise öğrencisinin basketbol hayallerinin peşinden giderken girdiği uyuşturucu bataklığını ve tepektaklak olan hayatını konu ediyor. Bir süre sonra sefalet içerisinde bir yaşama mecbur kalan Jim Carroll (Leonardo DiCaprio) çıkış yolu bulabilmek için yeni bir uğraş edinmeye çalışıyor. Film, dönemin Amerika Birleşik Devletleri'ndeki sosyo-ekonomik şartlarla önemli tespitler içeriyor.

4. Hoosiers (Kazanmak Arzusu)

(IMDb: https://www.imdb.com/title/tt0091217)

Beden eğitimi öğretmeni Norman Dale'ın küçük bir kasabadaki lisenin basketbol takımını çalıştırmasıyla başlayan hikayede taşrada yapılabileceklerin basketbol aracılığıyla ötesine geçmenin mümkün olduğu anlatılıyor. Gene Hackman'ın canlandırdığı Norman Dale, öğrencileri küçük bir kasabanın basketbol takımının da eyalet şampiyonasına katılabileceğine ikna ediyor ve filmin hikayesi de bu noktada başlıyor.

5. He Got Game (Oyunun Galibi)

(IMDb: https://www.imdb.com/title/tt0124718/

He Got Game yönetmen koltuğunda Spike Lee'nin oturduğu, başrolde Denzel Washington'ın şu an emekli NBA oyuncusu Ray Allen'la birlikte yer aldığı çok iyi bir basketbol filmi. Altı yıldır cezaevinde yatan Jake Shuttlesworth'ün şartlı tahliyesiyle başlayan hikayede, Jake'in tahliyesini sağlayan kişi ondan oğlu Jesus'u Big State Üniversitesi'ne gitmek için ikna etmesini istiyor.

6. Hurricane Season (Kasırga Sezonu)

(IMDb: https://www.imdb.com/title/tt1172998/) 

 2009 yapımı bu filmin başrolünde Forest Whitaker yer alıyor. Amerika Birleşik Devletleri'nde resmi verilere göre 1833 insanın ölümüne neden olan ve başta New Orleans olmak üzere birçok şehre önemli zararlar veren Katrina Kasırgası'nda bir sene sonra basketbol koçu Al Collins'in farklı okullardan lise öğrencilerini bir takımda toplayıp o takımı ulusal şampiyonluğa taşmaya çalışıyor.

7. Space Jam

(IMDb: https://www.imdb.com/title/tt0117705/

Space Jam, basketbol filmleri içerisinde ayrı bir yere sahiptir. Michael Jordan'ın başrolde oynadığı ve 1996'da vizyona giren filmde Charles Barkley ve Patrick Ewing gibi önemli NBA oyuncularının yeteneklerini ele geçiren kötü yaratıklarla Looney Tunes kahramanlarını karşı karşıya gelecektir. İşlerinin çok zor olduğunu fark eden Bugs Bunny ve arkadaşları NBA'in en iyi oyuncusu Michael Jordan'ın da maçta kendi takımlarında yer almasını ister.

8. White Men Can't Jump (Beyazlar Beceremez)

(IMDb: https://www.imdb.com/title/tt0105812/

 Wesley Snipes ve Woody Harrelson'ın başrolde yer aldığı 1992 yapımı filmde Los Angeles'taki en iyi iki basketbolcu olduğunu düşünen iki kişinin yollarının kesişmesi ve birlikte oynamaya karar vermeleri anlatılıyor. İkili birlikte oynayıp yetenekleriyle para kazanmak ister ancak Billy Hoyle'un (Woody Harrelson) kötü adamlara çok borcu olduğu için başları bir türlü beladan kurtulmaz.

Basketbol hayranlarının izlemesi gereken sekiz basketbol filmini öğrenmek için çıktığımız yolculuğu tamamladık. Sneaks Cloud’u ziyaret edip geniş yelpazedeki ürünlerle ile kendi basketbol hikayenin başrolünde olman çok kolay!


İlgili Ürünler