Koşu Yaparken Dinlenebilecek Şarkılar

Koşu Yaparken Dinlenebilecek Şarkılar
#müzik#motivasyon#liste#spor sırasında

Maratona hazırlanırken ya da koşu bandı üzerinde form tutmaya çalışırken iyi bir performans ortaya koyma konusunda doğru müzikleri dinlemenin büyük bir katkısı oluyor. Özellikle temponu düşürmeyecek ve yorgunluğu sana hissettirmeyecek doğru bir çalma listesi oluşturman halinde koşu yaparken zamanın nasıl geçtiğini anlamayabilirsin. Eğer ki bazı günler değil koşuya gitmek, yataktan dışarı çıkmaya dahi zorlanıyorsan, güne enerjik bir şekilde başlamanı sağlayacak ve koşu yaparken kendini çok daha kararlı hissetmene yardımcı olacak şarkılardan oluşan listeyi dinleyebilirsin.

1. Michael Jackson - Beat It

Yalnızca spor yaparken değil, günün herhangi bir saatinde de duyduğunda seni bir anda gaza getirecek ve dansla eşlik etmene neden olacak Michael Jackson’ın Beat It şarkısı, çalma listende ilk sıralarda yer almalı. Özellikle bu şarkı ile koşu yapmaya başlarken ısınma turlarını çok daha rahat bir şekilde atabilirsin.

2. U2 - One

Sıradaki parçamız herkes gibi olmayanlar için geliyor. Eğer koşu yaparken bile sakinliği tercih ediyorsan ve özellikle sabah saatlerinde kimsenin olmadığı ama doğayla iç içe olan mekanlarda koşmayı tercih ediyorsan, müziğin ve bacaklarının ritminin uyum içinde olacağı şarkılardan biri, U2’nun One adlı şarkısı. Uçsuz bucaksız bir ormanda, koşu parkuru üzerinde hafif tempoyla koşu yaparken zamanın nasıl geçtiğini anlamayabilirsin. 

3. Green Day - Holiday

Koşu sırasında gaza gelmeyi ve tempoyu yüksek seviyede tutmayı sevenler için, dinlenebilecek koşu şarkıları arasında Green Day’den Holiday adlı parça yer alıyor. Özellikle adımlarındaki ritim ile müziğin ritmini senkronize ederek çok uzun süre enerjinden bir şey kaybetmeden koşabilir ve müthiş bir şekilde vücudunu yenileyebilirsin. 

4. Guns N’ Roses - Welcome To The Jungle

Eğer ki koşu yapmaya enerjik başlıyor fakat bir süre sonra hemen enerjinin düşmesinden şikayet ediyorsan, bu Guns N’ Roses şarkısı tam olarak sana göre. Çalma listende bu şarkıyı ortalara koyarak temponun bir anda artmasına yardımcı olabilirsin. Welcome To The Jungle, motivasyonu bir anda artıracak, ara gaz gibi olan koşu bandı şarkıları arasında önemli bir yere sahip diyebiliriz. Mutlaka denemelisin.

5. Survivor - Eye Of The Tiger

Bu listenin en olmazsa olmaz şarkılarından biri, kesinlikle Rocky filminin soundtrack parçası da olan Survivor’dan Eye Of The Tiger. Daha şarkının başlangıcındaki ritimleri duyduğun anda hızlanmaya başlayabilir ve müthiş motive olmuş şekilde koşmaya devam edebilirsin. Eğer şarkının motivasyonuna ve tempona gerçekten büyük katkı sağladığını fark edersen, mutlaka çalma listende birkaç parça arasına yeniden koymalısın.

6. Bob Dylan - I Want You

Koşu sırasında sürekli olarak yüksek tempoda devam etmen mümkün değil. Seni gaza getirecek bunca yüksek tempolu ve yüksek enerjili şarkıdan sonra, sakin ve düşük ritimde koşmana yardımcı olacak şarkılara da ihtiyacın oluyor. İşte bu noktada Bob Dylan’ın I Want You şarkısı müthiş bir etki yaratabilir. Enerjini tamamen yok etmeden, birkaç seviye düşürerek yorulmanı engelleyecek ve çok daha uzun süre koşmana yardımcı olacak bu şarkıya mutlaka çalma listende yer vermelisin.

7. Daft Punk - One More Time 

Geldik koşunun sonlarına... Genelde koşarken son tekrarlarda ya da parkuru son bir tur daha koşman gereken durumlarda, içinde o son enerjiyi bulamadığın oluyordur. İşte böyle durumlar için, son adımda ittirici güç olacak Daft Punk’ın One More Time şarkısını dinleyebilirsin. Böylece adımlarını çok daha istekli ve çok daha güçlü bir şekilde atabilirsin.

8. Lady Gaga - A-YO


Özellikle güneşli bir günde koşu yapıyorsan, dinleyebileceğin en keyifli şarkılardan biri de Lady Gaga'nı A-YO adlı parçası. Ayrıca bu parçayı spor salonuna giderken kendini çok istekli hissetmediğin anlarda motive olmak için de dinleyebilirsin. Böylece büyük bir hevesle koşu bandına çıkıp spor yapmaya başlayabilirsin.

Kendini müziğin ritmine kaptırıp koşmak için hazırsın. Sneaks Cloud’da ihtiyaç duyduğun koşu ekipmanlarıyla artık durdurulamazsın!

Beğenebileceğin Diğer Yazılar