Koşu Bandı Ayakkabısı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Koşu Bandı Ayakkabısı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler
#ayakkabı seçimi#koşu

Pek çok spor tutkunu, normal egzersiz ve koşuları sırasında kullandığı spor ayakkabısını koşu bandında koşarken de kullanabileceğini düşünür ancak bu doğru bir yaklaşım değil. Nasıl toprak, asfalt, beton veya tartan zeminler farklı özelliklere sahip olmasından dolayı farklı tasarımlarda koşu ayakkabısı gerektiriyorsa koşu bandları için de aynı durum söz konusudur. Bu nedenle koşu bandına uygun bir spor ayakkabısı tercihi yapman, hem spor keyfini artırır hem de üst düzey bir performans sergilemene yardımcı olur. Peki koşu bandı ayakkabısı seçerken nelere dikkat etmelisin? Bu sorunun cevabını senin için araştırdık.

Ayak Yapını Göz Önünde Bulundur

Koşu ayakkabısı seçiminde en önemli nokta ayak yapısına uygun olan spor ayakkabısının seçilmesidir. Ayak çukuru mesafesi normale göre kısa veya uzun olan sporcular buna göre seçim yapmalıdır. Ayak parmakları ile topuk arasında belirgin bir eğri olmayan düz tabana sahip sporcular ise ayak tabanını destekleyen ayakkabı modellerini tercih etmelidir. Yüksek kemerli ayaklara sahip olanlar da daha esnek ve şoku absorbe etme özelliği yüksek olan koşu ayakkabısı modellerini seçmelidir. Ayak yapını ne kadar iyi bilirsen ayakkabı seçimini o kadar iyi yaparsın ve spor aktivitelerin daha keyifli hale gelir. 

Konforundan Asla Vazgeçme

En iyi spor ayakkabısının egzersiz esnasında seni en rahat hissettiren ayakkabı olduğu asla unutma. Ayakları tam kavramayan ayakkabılar sakatlanma riskini artırır. Aktivite sırasında konfor sağlamadığından da motivasyon kaybına neden olur. Seçeceğin ayakkabıyı giydiğinde baş parmakların ile ayakkabı ucu arasında küçük bir boşluk olduğundan emin olmalısın. Böylece hem ayak şişmesi durumuna karşı önlemini almış hem de krampları ve parmak ağrılarını önlemiş olursun. Bu nedenle ayağına tam olarak oturan ve giydiğinde seni rahat ve konforlu hissettiren koşu ayakkabısını tercih etmelisin. 

Hafif Bir Ayakkabı Tercih Et

Koşu bandı üzerinde koşarken kullanılan ayakkabıların hafif ve esnek olan modeller arasından tercih edilmesi tavsiye edilir. Bu sayede koşuyu hızlandırıcı bir spor ekipmanı olan koşu bandlarında daha hızlı ve rahat hareket etme imkanına sahip olursun. Ayakkabının sahip olduğu esneklik sayesinde de değişen tempolarda koşularını gerçekleştirebilirsin. 

Ayakkabının Topuk Tasarımına Dikkat Et

Koşu bandı üzerinde hareket ederken bandın hareketine tepki olarak atılan koşu adımlarında ayakların topuk kısımları daha fazla kullanılır. Bu nedenle koşu bandı üzerinde koşarken topuk kısımlarında ekstra yastıklama olan spor ayakkabı modellerini tercih etmelisin. Böylece koşarken topuklarda oluşan baskıyı azaltarak koşu esnasında ve sonrasında oluşabilecek ağrıları minimuma indirmiş olursun.

Koşu bandı üzerinde geçirdiğin zamanın hayal ettiğin gibi konforlu olması için hemen Sneaks Cloud’a göz at ve stiline uygun koşu ayakkabı modellerini keşfet!


Beğenebileceğin Diğer Yazılar