Hangi Sporda Nasıl Giyinilmeli?

Hangi Sporda Nasıl Giyinilmeli?
#spor ekipmanı#spor giyim

Spor yaparken rahat olmak ve hatta herhangi bir sakatlık yaşamamak için doğru kıyafetler giymek gerekiyor. Bu yüzden her spor dalı için tercih edilmesi gereken kıyafetler değişiklik gösteriyor. Üstelik bazı durumlarda spor yapacağın mekana göre bile farklı ürünler seçmen gerekebiliyor. Dolayısıyla spor giyim için ürünleri incelemeye başlamadan önce, hangi sporu yaparken hangi kıyafetleri giymen gerektiğini detaylı bir şekilde öğrenmelisin. 

Basketbol Oynarken Giyilebilecek Kıyafetler

 

Basketbol oynarken herkesin mutlaka çok rahat ve hareketlerini kısıtlamayacak kıyafetler tercih etmesi gerekiyor. Zaten bu yüzden ağırlıklı olarak kolsuz formalar hem antrenmanlarda hem de maçlarda tercih ediliyor. Eğer forma giymek istemiyorsan, geniş bir atlet ya da tişört de giyebilirsin. Altına ise mutlaka geniş bir şort tercih etmelisin. Kış ayları için ise bol eşofman takımı ideal tercih oluyor. Ancak her koşulda seçtiğin kıyafetlerin bol olduğu kadar bedenine uygun olmasına da özen göstermelisin. Çünkü fazla bol kıyafetler de spor sırasında zorluk çıkarabiliyor ya da sakatlıklara neden olabiliyor. Son olarak ayakkabılarının içine de sürtünme ve darbeyi önlemek için uzun çoraplar giymelisin. 

Fitness Yaparken Giyilebilecek Kıyafetler

Fitness kıyafetleri nasıl olmalı?” diye merak edenler için cevap aslında kişinin kendi konfor beklentisinde saklı oluyor. Çünkü fitness yaparken standart bir kıyafet olmamakla birlikte, kişinin hareketleri en rahat şekilde yapabileceği ürünlere yönelmesi gerekiyor. Özellikle kadınlar genellikle sporcu sütyeni olarak da adlandırılan büstiyerler ile taytları tercih ediyor. Erkekler için ise en ideal fitness kıyafeti terlemeyi de önleyecek olan pamuklu şortlar ile dökümlü tişörtler ya da atletler oluyor.

Tenis Oynarken Giyilebilecek Kıyafetler

Tenis, sporcu modasında oldukça önemli bir yere sahip olan sporlardan bir tanesi. Dünyaca ünlü tenisçilerin, her sezon başında kendileri için özel olarak tasarlanan kıyafetleri büyük ilgi görüyor. Genellikle hem kadınlar hem de erkekler tenis oynarken şort tercih ediyorlar. Bazı kadınlar, daha rahat hareket edebilmek için tenis eteği ya da elbisesi de giyebiliyor. Şort üstüne ise kadınlar ve erkekler için uzun atlet ya da sporcu atleti ideal seçim oluyor. Ayrıca bazı durumlarda farklı renkler giyildiği görülse de, genellikle tenis kıyafetleri beyaz renkte tercih ediliyor. 

Pilates Yaparken Giyilebilecek Kıyafetler

Pilates kıyafetleri olarak genellikle hem eğitmenler hem de sporcular tarafından taytlar tercih ediliyor. Bunun en önemli sebebi, dar kıyafetlerin hareketleri kolaylaştırması oluyor. Bol, uzun ya da salaş kıyafetler giymek senin ve eğitmeninin hareketleri takibini zorlaştırıyor. Bu nedenle mümkün mertebe üstüne yapışan, ince ve hafif kıyafetler giyebilirsin. Tayt üstüne en çok uyum sağlayan kıyafet ise dar sporcu atletleri oluyor. 

Kayak Yaparken Giyilebilecek Kıyafetler

Kayak sporu yaparken seçtiğin kıyafetlerin nefes alabilen ve sıcak tutan yapıda olması gerekiyor. Şişme montlar, boğazlı kazaklar, tulumlar, kayak pantolonları, bere ve kayak gözlüğü en temel kayak kıyafetleri arasında yer alıyor. Bunlara ek olarak, eldiven ve kar maskesi giymek de özellikle yoğun kar yağışının olduğu zamanlarda kayak yaparken konforu üst seviyeye taşıyor. Ayrıca kayak yaparken hareketlerini zorlaştıracak çok kalın kıyafetler yerine ince ama hava geçişini engelleyen kıyafetlere yönelmen gerekiyor. 

Her spor türü için farklı kıyafetleri giymeli ve farklı ekipmanları kullanmalısın. Spor yaparken doğru ve konforlu kıyafetler giyerek performansını artırabilir ve sakatlık gibi istenmeyen durumlarla karşılaşma ihtimalini en aza indirebilirsin. Yapacağın spor için en ideal kıyafetleri Sneaks Cloud'dan inceleyebilir ve sana en uygun olan modelleri kolayca satın alarak hemen spor yapmaya başlayabilirsin.


Beğenebileceğin Diğer Yazılar