Outdoor Ne Demek

Outdoor Ne Demek

Outdoor kelimesinin Türkçe karşılığı “açık alan” ya da “dış mekan” olarak yer almaktadır. Outdoor giyim, dış mekan da yapılan tüm sporlar için uygun ayakkabı ve kıyafetler anlamına gelmektedir. Kar, yağmur ve rüzgar yani tüm doğa koşullarına uygun olarak sizi tüm hava koşullarından koruyan giysilerdir. 

Hangi Spor Dalları Outdoor Tercih Eder?

Rüzgar sörfü, yelkenli, oryantiring, dağ bisikleti, su altı dalgıçlığı, tur kayağı, dağcılık, kaya tırmanışı, doğa yürüyüşü, rafting, kanyon geçişi, yamaç paraşütü, nehir kanosu, kampçılık, mağaracılık gibi birçok alan outdoor sporlarına örnek olarak verilebilir. Spor salonlarında yapılan sporların aksine hangi zorlukla karşılaşılacağı bilinmeyen açık hava sporlarında her türlü zorlu koşula karşı korumalı olunmalıdır. 

Dağcılık gibi bir sporda oldukça yüksek notlara çıkılmaktadır. Bu noktalarda hangi hava koşuyla karşılaşılacağı bilinmediğinden rüzgar, kar, yağmur gibi tüm olumsuz hava koşullarına karşı önem alınmalıdır. Yelken gibi özellikle sulu yerlerde yapılan sporlarda ekstra dikkat göstermek gereken konu ise kıyafetlerin ve ayakkabıların su geçirmeme özelliğine sahip olmasıdır. Kampçılık gibi bir günden uzun süren sporlarda ise dikkat edilmesi gereken nokta eşyaların ve giysilerin hızlı kuruması olmalıdır. Gece oldukça soğuk olan hava koşullarında ıslanan kıyafet ve ayakkabıların kuruması olanaksızdır. Bu gibi durumlarda mutlaka su itici özelliğe sahip ve hızlı kuruyan kıyafetler tercih edilmelidir. Outdoor ürünler tam da bu gibi sporlar için vardır. 

Outdoor Ürünler Hangi Durumlarda Tercih Edilir?

Spor yapmayan kişiler bile günlük hayatlarında kışın fazla yağış alan ya da soğuk yerlerde yaşıyorlar ise outdoor ürünleri, özellikle ayakkabı ve bot gibi ürünleri tercih etmektedirler. Outdoor giyim su itme özelliğine sahiptir ve yağan kar / yağmur üzerinizden akıp gider. Sıcak tutarak üşümeyi engeller. Özel kumaş ve malzemelerden üretilen kıyafet ve ayakkabılar ile zor sporları bile kolaylıkla yapmak mümkündür. 

Outdoor giyim denildiğinde özellikle akla gelen ürünler ayakkabı, bot, ceket, mont, pantolon, termal içlik ve polardır. Bu gibi outdoor ürünler zorlu spor şartlarına uyum sağlayabilmektedir. Outdoor ürünler ile spor yaparken daha az ıslaklık ve soğuğa maruz kalırsın. Rüzgar geçirmeme özelliğine de sahip ürünleri tercih ederek yaptığın spora bağlı olarak üşümekten endişe etmen gerekmeyecektir. Outdoor kıyafetler özellikle vücut sıcaklığının korunması ve dışarıyla verilmemesi açısından oldukça kullanışlıdır. Doğa sporu yaparken outdoor ürünlerin kullanımı sporcuların rahatı açısından oldukça önemlidir.

2021 Sonbahar Outdoor Erkek Mont Modelleri

2021 sonbahar outdoor erkek mont modelleri şıklığı ve rahatı daha fazla öne çıkıyor. Dayanıklı yapıları, suya ve soğuğa karşı dayanıklı olmaları sayesinde bu özel montlar ile kendini rahat hissedebileceksin.

The North Face M Quest Triclimate J Erkek Mont Siyah

Sonbahar erkek mont outdoor modelleri arasında öne çıkan tasarımda, çıkarılabilen polar sistemi bulunuyor. Bu sayede daha sıcak havalarda dengeli ve konforlu bir kullanım mümkün oluyor. Su itici özelliği sayesinde çok soğuk havalarda bile rahatlığın ön planda olacak.

The North Face M Hım Ligt Down Hood Erkek Mont Kahve

Outdoor erkek mont modelleri arasında kaliteli yapısı ile öne çıkan tasarım, kabarık yapısı ve kaz tüyü kaplaması sayesinde sağladığı ısı yalıtımı ile en soğuk havalarda bile sıcaklık sunuyor. Yağmura karşı koruma sağlanması için dayanıklı su itici kumaştan üretilen bu model aynı zamanda özel renkleriyle de tarzını korumak isteyen erkeklere hitap ediyor.

The North Face M Tbll Eco Hdie Erkek Mont Siyah

2021 outdoor mont modelleri arasında dayanıklı su itici yapısıyla yağışlarda koruma sunan model esnek yapısıyla da rahatlığı ön planda tutar. Yağmurlu havalarda sıcak kalmayı sağlayan izolasyonlu malzemeden üretilmiştir. Fermuarlı cepleri ise ufak eşyaları çok rahat şekilde yanınızda taşımayı sağlar.


Diğer erkek outdoor giyim ürünlerini incelemek için Sneakscloud.com’a bekleriz.


İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar