Bisiklet Sürerken Ne Giymelisin?

Bisiklet Sürerken Ne Giymelisin?

Düzenli olarak bisiklet sürmeye başlamak istediğinde “Bisiklet sürerken ne giymeliyim?” sorusu kafanı kurcalayabilir. Eğer bisiklet sürmeye, arada sırada yaptığın eğlenceli bir aktivite değil de amatör olarak kendini geliştireceğin bir spor dalı olarak bakıyorsan bu sırada ne giydiğinin performansın ve güvenliğin açısından önemli olduğunu bilmelisin. “Her zaman giydiğim spor kıyafetlerini giyemez miyim?” diye düşünüyor olabilirsin. Aslında uzun mesafe bisiklet sürmediğinde her zaman giydiğin spor kıyafetlerini kullanabilirsin ama güvenliğini sağlamak için yansıtıcı ve parlak aksesuarlar kullanmalısın. Bununla beraber uzun süre bisiklet sürdüğünde bisikletçiler için özel olarak tasarlanmış kıyafetlerle daha konforlu ve güvenli bir bisiklet sürme deneyimi yaşayabilirsin. 

Bisiklet sürerken kıyafet seçimi konusunda ne gibi noktalara dikkat etmen gerektiğini bu yazımızda bulabilirsin.

Olmazsa Olmaz: Bisiklet Kaskı

Bisiklet sürerken en önemli aksesuarın bisiklet kaskın olmalı. Kaskı uzun süre takacağın için hafif olması ve havalandırma kanalları, dikkat etmen gereken konuların başında geliyor. Bisiklet kaskı seçimi yaparken aerodinamik özellikli, başının yapısına uygun, kolay temizlenebilen, hafif ancak sağlam, rahat ve kullanımı kolay olan bisiklet kasklarını tercih etmelisin.

Her Mevsim Daha Fazla Rahatlık: Bisiklet Taytı

Bisiklet taytları ve şortları, daha konforlu bir sürüş için özel olarak tasarlanır. Hareket özgürlüğü için gerekli olan esnekliğe sahip bisiklet taytları ve şortları, aynı zamanda ped veya jel dolgu ile rahat bir sürüş sırasında ihtiyacın olan tüm rahatlığı sunar. Her mevsim bisiklet sürmenin tadını çıkarabilmen için bisiklet taytları hem yazlık hem de kışlık olarak üretilir.

Bisiklet taytı alırken tercihini, teri dışarıya atarak olası tahrişlerin önüne geçecek materyallerden yapılmış olanlardan yana yapmalısın. Bilmen gereken önemli bir diğer konu ise bisiklet taytı giyerken iç çamaşırı kullanımını önerilmemesi. Bunun sebebi ise iç çamaşırların sürtünmeyi ve terlemeyi artırıp vücudunun tahriş olmasına ve bakteri üremesine yol açabilecek olması. Bisiklet taytları, tasarımları ve jel dolguları sayesinde vücudunu sarıp sele üzerinde sürüş boyunca rahat etmene yardımcı olacak.

Kışın Bisiklet Kıyafeti Nasıl Olmalı?

Kış aylarında da bisiklet sürmeye devam etmek istiyorsan kıyafet seçimini kış aylarına uyarlayarak bunu yapabilirsin. Kışın bisiklet giyimi sırasında öne çıkan etkenlerden biri kat kat giyinmek. Her katmana özel olarak uygun malzemelerden yapılmış kıyafetleri seçtiğinde bisiklet sürmek ile arana kış aylarının girmesini engelleyebilirsin. Havanın sıcaklığına göre katmanları dilediğin gibi düzenleyebilirsin.

İçlik giyerek vücudunu soğuktan koruyabileceğin gibi terin vücudundan uzaklaşmasını sağlayabilirsin. Termal içlikler, nefes alan yapıları ve yalıtım özellikleri sayesinde vücut ısının düşmesinin önüne geçip kış aylarında bisiklet sürmek gibi dışarıda yaptığın egzersizler için oldukça önemli. İçlik alırken yün veya pamuklu olanları değil, sentetik materyallerden yapılmış olanları seçmelisin. İçlik üzerine kışlık bisiklet taytı ve uzun kollu bir bisiklet tişörtü giyebilirsin. Daha soğuk günlerde daha kalın olan bisiklet üst giyim ürünleri ile gövdeni soğuktan koruyabilirsin. Yağmurlu havalarda, panço tarzı veya normal yağmurluklar sayesinde tüm vücudunu sudan ve rüzgardan koruyabilirsin. Ayrıca bisiklet kaskları için özel olan yağmurluklardan edinebilirsin. 

Kış aylarında açık havada spor yaparken ellerini, ayaklarını ve yüzünü de soğuğa karşı korumalısın. Bisiklet sürerken oluşan rüzgar sayesinde kışın bisikletçilerin en iyi dostu, bisiklet eldivenleri oluyor. Güvenli bir sürüş için de oldukça önemli olan bisiklet eldivenleri, vücut sıcaklığını korumana da yardım edebilir. Kışa uygun daha kalın olan bisiklet çorapları, ayaklarının üşümesinin önüne geçebilir. Boynunu ve yüzünü ise boyunluk ve atkılarla ile koruyabilirsin. Bacaklarına ve kollarına ek bir koruma sağlamak için dizlik ve kolluk gibi sıcakladığında çıkarabileceğin ürünleri edinebilirsin.

Yaz Aylarında Bisiklet Kıyafeti Seçiminde Nelere Dikkat Etmelisin?

Pek çoğumuz için havanın ısınmaya başladığı ilkbahar ve yaz ayları bisiklet sürmek için en güzel zamanlar. Bu aylar aynı zamanda bisiklet sürerken terleme ihtimalinin artacağı anlamına da geliyor. Her mevsim olduğu gibi yazın da uygun kıyafet seçimi ile bisiklet sürmenin zevkini sorunsuz bir şekilde devam ettirmen mümkün. 

Yaz aylarında hava alabilen kumaşlardan yapılan bisiklet tişörtü ve bisiklet taytı ya da şortu seçerek konforunu ön planda tutabilirsin. Rüzgarlı veya yağmurlu günlerde, kısa kollu hafif bir bisiklet tişörtünün üzerine su geçirmeyen ince bir rüzgarlık ve yağmurluk giyebilirsin.

Kış aylarında da kullanabileceğin bisikletçiler için güneş gözlükleri, yaz aylarında yanından ayırmaman gereken bir aksesuar. Göz sağlığını korumak için takacağın UV filtreli gözlükler, yüksek hızda giderken gözlerini yabancı cisimlere karşı da korur.

Mevsim ister kış olsun ister yaz olsun, bisiklet kıyafetleri alırken uzaktan belli olacak yansıtıcıları olan açık renkli kıyafetleri seçmelisin. Konforunu artırıp güvenli bir şekilde bisiklet sürmeni sağlayacak kıyafetlerle bisiklet sürmenin zevkini bir adım ileriye taşıyabilirsin. Bisiklet için yağmurluk gibi çeşitli spor giyim ürünlerini Sneaks Cloud’da bulabilirsin! Hadi, Sneaks Cloud’u şimdi ziyaret et ve pedalları çevirmeye başla!

İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar