Yüz Yogası Nedir?

Yüz Yogası Nedir?
#yaşam#keşfet

Yoganın önemini artık her köşede karşımıza çıkmasından sanırım hepimiz anlamış olduk. Yapsak da yapmasak da sağlıklı ve dirayetli bir vücut dendiğinde aklımıza yoga geliyor. Egzersiz dendiğinde hep vücut akla gelse de yüzümüz için de yapabileceğimiz pek çok egzersiz var. Bu noktada “Yüz yogası ne işe yarar?” dediğinizi duyar gibiyiz. Yüzünüzün sağlığı ve güzelliği için hazırladığımız bu yazıda yüz yogası faydaları ve daha pek çok konuyu senin için anlatacağız, işte başlıyoruz!

Yüz Yogası Nasıl Yapılır, Ne İşe Yarar?

Yüz yogası aslında çeşitli egzersizlerin yüz kasları için özelleştirilmiş hali. Belli sayıda tekrarla yapılan yüz yogası hareketleri yüzünün her bölgesi için farklıdır ve endişeye göre de çeşitlilik gösterir. Günümüzde yüzümüz için pek çok medikal ve kozmetik cevap bulunsa da doğal yoldan elde edilen zaferin tadı her zaman farklı. Herhangi alerjen etkisi olmayan, rutine oturtulduğunda sana hayat boyu hizmet edecek yüz gerdirme egzersizleri, aslında kendine verebileceğin en güzel hediye. 

Üstelik uzmanlar da yüz yogası yapmanın gerçekten gençleştirici bir etkisi olduğu konusunda hemfikir. Hem de senden alıp götürdüğü tek şey zaman! Her sabah 10-15 dakikanı ayırarak kırışıklık ve sarkmalarında gözle görülür bir iyileşmenin gerçekleştiğini görmek emin ol bir sonraki gün için seni motive edecek. Senin de bildiğin gibi, yaygın olarak karşımıza çıkan botoks, dolgu ve gerdirme gibi operasyonlar kalıcı olmamakla birlikte uzun ve sancılı bir proses gerektirir. Üstelik cebini de biraz yakabilir. Ancak yüzüne uygun, seni iyi hissettirecek yüz sıkılaştırma hareketleri bulup sabah rutinine eklersen başka bir çözüme ihtiyacın olmayacağından eminiz. Şimdi sıra işin teknik kısmında!

Yüz Kaslarını Çalıştıracak Egzersizler

Yüz yogası genel hatları itibariyle yüz kaslarını çalıştırma hedefiyle tasarlanmış olsa da ihtiyaca göre spesifikleştirilebilir ya da sorunlu bölgeye ağırlık verilebilir. Biz senin için birkaç yüz egzersiz örnekleri hazırladık. Şimdi tek yapman gereken bir aynanın karşısına geçip aşağıdaki adımları uygulamak. 

Küçük bir dipnot: Gülmek serbest!

Yüzünün alacağı komik haller seni veya görenleri güldürebilir ama zaten mutlu bir yaşam için gülmek de oldukça önemli!

Dudak egzersizleri

Ufak bir önerimiz var. Bu egzersize başlamadan önce dudaklarına en sevdiğin nemlendiriciyi sürmeyi unutma. Dudakların gerilirken çatlamalarını istemezsin. İşte egzersizin adımları:

  • Ağzımıza hava dolduruyoruz ve yanaklarımızı şişiriyoruz. Daha sonra içerideki havayı gargara yaparken olduğu gibi sağ yanaktan sol yanağa geçiriyoruz. Bu egzersizi 5 defa yapmak, gülücük çizgilerinin azalmasına yardımcı oluyor.
  • Kendine olan sevgini belli et! Aynanın karşısında dudaklarını büzüp kendine bir öpücük at. Bu hareket sayesinde dudak kasların büzüşüp gerilecek ve kan akışı hızlandığından daha dolgun dudaklara kavuşmak için bir adım atmış olacaksın.

Göz yogası

Basit bir iki egzersizle hem göz çevresindeki kırışıklıkların hem de görüş kalitenin daha da iyileştiğine şahit olacaksın. Unutma, kararlılık bu egzersizlerde anahtar nokta. Pes etmek yok!

  • Gözünü sabit bir yere odakla. Onları olabildiğince kıs, kaşları çatıp o noktaya 10 saniye bak. Bu sırada göz çevrenin gerildiğini hissedeceksin. 10 saniyenin sonunda yüzünü tamamen gevşet ve rahat bırak. Bu egzersizi 5 kere yapmak göz çevresi kaslarına iyi gelecek.
  • Sıradaki egzersiz için tek ihtiyacın olan işaret parmağın! İşaret parmağını havada önce sağa, daha sonra sola kaydır. Kaydırırken gözlerinle takip etmeyi unutma. Bu egzersiz göz kaslarını aktif tutarak gün içerisinde çok fazla ekrana bakmaktan yaşayabileceğin göz ağrılarına da iyi gelebilir.

Senin için her zaman en iyisini istediğimizden, yüz masajı nasıl yapılır konusundan tut egzersiz önerilerine kadar her şeyi bir araya getirdik. Sen de kendin için bir iyilik yap ve egzersizleri günlük rutinine dahil et!

İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar