Yoga Yaparken Ne Giymelisin?

Yoga Yaparken Ne Giymelisin?

Hindistan'da ortaya çıkan yoga, kişiye fiziksel, zihinsel ve ruhsal olarak destek olan bir uygulama bütünüdür. Yogada temel hedef, meditasyon ve pozlar sayesinde zihnen ve ruhen dinlenmeni sağlamaktır. Aynı şekilde yoganın fiziksel uygulaması da ruhen ve zihnen sakinleştirici etkiye sahiptir. Genellikle yoga için "yolculuk" kavramı kullanılır. Bunun nedeni, temel yoga öğretisinde yer alan 8 aşamadır. Günümüzde giderek yaygınlaşan bu yolculuk, hem beden hem ruh sağlığına etkisi sayesinde yaşam kalitesini artırır. Ancak tüm sporlarda olduğu gibi, yoga hareketlerini yaparken de kıyafetlerinin uygun olması gerekir. Maksimum konfor ve verim için yoga taytı, yoga pantolonu gibi uygun yoga kıyafetleri seçmelisin.

Sekiz Yoga Aşaması Nedir?

Geri çekilmek olarak bilinen yama, yoga öğretisinde ilk adımdır. Yama; doğruluk, nefsi kontrol etmek, çalmamak, zarar vermemek gibi ahlaki ilkelerden oluşur. İkinci adım olan ve gözlem olarak da bilinen niyama, evrensel ahlaki değerlerin yanında kişisel disiplini vurgular. Şükretmek, okumak, hatırlamak gibi ilkeler niyamanın temelidir. Yoga pozu veya yoga duruşu olarak kabul edilen asana yoga öğretisinin üçüncü aşamasıdır. Dördüncü aşama, pranayama, yogada hayat enerjisi olarak düşünülen nefesle ilgilidir. Pratyahara, beşinci aşamadır ve duyguları ve duyular geri çekme yani kendini tecrit etme anlamını taşır. Altınca basamak olan dharana, konsantrasyonu vurgular. Meditasyon yani dhyana yoga öğretisinde yedinci basamaktır. Son basamak olan samadhi ise aydınlanma demektir ve bilinci ve meditasyonu birleştirir. 

Yoga Yaparken Ne Giyilir?

Yoga, rahat ve esnek giysilerle yapılması gereken egzersizler bütünüdür. Bu nedenle seçeceğin kıyafetlerin hareketlerini kısıtlamamasına ve yeterince esnek olmasına dikkat etmelisin. Esneklik dışında kumaş yapısının özellikleri de konforun için oldukça önemlidir. Teri emen ve hızlı bir şekilde yüzeye atarak ciltten uzaklaştıran kumaş seçimi, egzersiz yaparken rahatlık hissini artıracaktır. 

Bacakların hareketlerini sınırlandırmayan, elastan ilavesi sayesinde maksimum esneklik sunan taytlar yoga yaparken tercih edebileceğin alt giyim ürünlerinin başında gelir. Yoga taytı seçiminde dikişlerin yeterince esnek olduğundan ve kullanılan kumaşın her yöne rahatça esnediğinden emin olmalısın. Tişört tercihinde, kumaşın ter tutmayan ve çabuk kuruyan yapıda olması gerektiğini aklında bulundurmalısın. Tişörtün kol ve omuz kısımlarının kol hareketlerini kısıtlamaması da göz önüne alman gereken faktörlerden biridir. Tişört yerine tercihini vücuda oturan atletlerden, yani tank top veya sporcu atletlerinden yana da kullanabilirsin. Tank top alırken de kumaş yapısına ve esnekliğine dikkat etmelisin. Ayrıca iç kısmında göğüs desteği olan ürünler konforunu artırır. Spor için özel üretilmiş sporcu sütyenleri ya da bra toplar da yoga yaparken giyebileceğin diğer üst giyim ürünleri arasında yer alır. Yoga genel olarak çıplak ayakla yapılsa da, yalın ayak çalışmayı tercih etmiyorsan, kaymaz tabanlı özel yoga çoraplarını inceleyebilirsin.

Yoga Yaparken Ne Giymemeli?

Yoga yaparken seni rahatsız edecek kıyafetlerden uzak durmalısın. Diğer bir ifade ile dikişleri ve kumaşı yeterinde esnek olmayan ve vücut hareketlerine rahat bir şekilde eşlik etmeyen eşofman tarzındaki alt giyim ürünlerini tercih etmemelisin. Çok bol alt giyim ürünlerinin diğer bir sakıncası ise eklem ve kaslarını izlemene engel olmaları. Çünkü yogada bacakların duruşu ve hoca eşliğinde çalışıyorsan bacak duruşuna göre hocanın sana rehberlik etmesi çok önemli. Yani vücut ağırlığı ile çalışılan yogada eklemlerin ve kasların nasıl kullanıldığına, vücut ağırlığının kaslarda olup olmadığına dikkat edilmesi gerekir. Bu durum da vücudu saran tayt gibi giysilerle daha rahat izlenebilir.  


Sen de yoga ile zihnini, ruhunu ve bedenini dinlendirici bir yolculuğa çıkarmak istiyorsan hemen sneakscloud.com'u ziyaret et. Her bedene ve her zevke uyum sağlayan yoga kıyafetleri en avantajlı fiyatlarla seni bekliyor.  


Beğenebileceğin Diğer Yazılar