Evde Yapabileceğiniz Kolay Spor Hareketleri

Evde Yapabileceğiniz Kolay Spor Hareketleri
#evde spor#evdespor

Spor yapmak, hayat boyu sağlıklı ve zinde bir yaşam için gerekli olan temel ihtiyaçlardan biridir. Gün boyu yaşanılan stres, sürekli çalışma hali, yorgunluk spor aktivitelerinin ertelenmesine neden olur. Hem fiziki hem mental olarak yorulan insanlar için bu yoğunluk arasında spora gitmek oldukça zor gelebilir. Sporu bir yaşam tarzı haline getirmek ve yapılan spordan maksimum verim almak, ancak spora düzenli vakit ayırmakla mümkün olur. Her zaman spor salonuna gitmeye vakit bulamayabilirsin. Ya da kendini bu anlamda yeterince enerjik hissedemeyebilirsin. Böyle zamanlarda evde spor programı oluşturarak işe başlamak spor yapmayı alışkanlık haline getiremene yardımcı olabilir. Hiçbir ekipman gerekmeden yalnızca vücut ağırlığınla evde yapacağın egzersizlerle vücudunu şekle sokabilirsin. Unutmaman gereken tek şey, sporu evde yapıyor olsan da düzenli bir programa sadık kalman, spor alışkanlığı kazanmanda ve vücudunu istediğin forma kavuşturmanda en önemli etkendir. Yani bir hafta boyunca yoğun tempolu evde spor hareketleri yaptıktan sonra ara vermek senin için hiçbir fayda sağlamayacaktır. Pilatesten fitness'a, aerobikten dansa kadar pek çok spor, evde kendi kendine yapabileceğin kadar kolaydır. Yeter ki gerçekten spor yapma isteğin olsun. Evde yapabileceğin spor egzersizleri için bir liste hazırladık. 

Evde Yapabileceğin Spor Hareketleri Listesi

Aerobik Egzersizleri

Yağ yakma söz konusu olduğunda orta yoğunlukta aerobik, en çok fayda sağlayan sporlardan biridir. Step, bisiklet, ip atlama, zumba, yüzme, koşu gibi hareketli egzersiz programlarını içine alan aerobik, başlı başına eğlenceli bir spordur. Vücudun oksijen tüketimini iyileştiren aerobik egzersizleri, ihtiyaç duyulan enerjiyi ortaya çıkararak temponu arttırır. Bu sayede vücudun, yağ yakımını hızlandıran bir çalışma sistemine sahiptir. Spor yapmak için illa dışarı çıkmana gerek kalmadan, evde yapabileceğin aerobik egzersizleri için yazıyı okuyabilirsin.

Yoga Egzersizleri

Son yıllarda oldukça popüler olan yoga, evde yapılabilecek en uygun sporlardan biridir. Vücut esnekliği ile beraber mental olarak da zinde ve sağlıklı olmanı sağlayan yoga egzersizleri için ihtiyacın olan tek şey, bir minder olabilir. Yoga pratikleri olarak vücudun esnemesi ve güçlenmesi amaçlanır. Bazen oturur pozisyonda, bazen yatar pozisyonda uygulanan yoga egzersizleri, vücudun hem fiziksel hem ruhsal olarak kuvvetlenmesi için oldukça faydalıdır. Stretching ve fitness'tan farklı olarak yoga sadece germe ve esneme hareketleri ile sınırlı değildir. Kendi içinde bir felsefeye sahip olan bu spor ile beyninin, aklının ve bedeninin farkındalık geliştirmesine destek olabilirsin. Evde kolaylıkla uygulayabileceğin en pratik ve keyifli yoga egzersizlerini öğrenmek için yazıyı inceleyebilirsin.

Evde Yapılacak Kolay Egzersizler

Spor yapmaya pek vakit bulamayanlar için, evde yapılacak pek çok egzersiz hareketi mevcuttur. Yoğun iş temposunda spora vakit ayırmak çok zormuş gibi görünse de, fiziksel olarak daha güçlü ve aktif olmak, yaşam tarzını iyileştirmek, sağlıklı ve uzun ömürlü bir hayat sürmek istiyorsan, evde egzersiz hareketleri senin için kurtarıcı olabilir. Vücudundaki tüm kasları çalıştırarak enerji veren ve aynı zamanda bolca kalori yakmanı sağlayan egzersiz hareketlerini, küçük ağırlıklarla daha etkili şekilde gerçekleştirebilirsin. Bu egzersiz hareketlerine başlamadan önce evde 3-5 dakika dinamik ısınma hareketleri gerçekleştirerek olası sakatlanmaların ve kas ağrılarının önüne geçebilirsin. Jumping Jacks, High Knees ve Mountain Climbers gibi ısınma hareketleri ile başlayabilirsin. Squat, Plank, Wallsit, Bridge, Leg Raises, Russian Twist gibi tüm vücudunu ayrı ayrı harekete geçirecek egzersiz programına ulaşmak için yazıyı okuyabilirsin. 

Evde Dambılla Yapılan Egzersizler

Bir çift dambıl, evde spor yapmak için tüm ihtiyacını karşılayacak bir ekipman olabilir. Farklı ağırlıklara sahip olan dambılların çalışma prensibi, egzersizler sırasında belirli kasların çalışmasını ağırlıkla desteklemekten ibarettir. Dambıl hareketleri ile evde uygulayacağın düzenli bir program sayesinde istediğin vücuda kavuşman çok kolaydır. Bunun için ihtiyacın olan tek şeyin biraz motivasyon olduğunu biliyorsun. Pek çok egzersizi eline bir çift dambıl alarak daha da yoğun tempolu bir hale getirebilirsin. Squat, Lunge, Deadlift, Shoulder Press, Bench Press, gibi dambılla yapılan hareketlerle kol kaslarından karın kaslarına, bacak kaslarından sırt kaslarına kadar tüm vücudunda bulunan kasları çalıştırabilir ve güçlenmelerini sağlayabilirsin. Evde dambılla egzersizlere başlamadan önce mutlaka ısınma hareketleri ile vücudunu hazırlamalısın. Tüm bu egzersizler için bu yazıyı okuyabilirsin.

Karın Egzersizleri

Göbek bölgesinde oluşan yağlanmadan herkes rahatsız olur. Hem sağlık hem estetik açıdan oldukça problem haline getirilen karın yağlanmasını gidermeye ne dersin? Karın kaslarını güçlendirmek için evde yapabileceğin kolay egzersiz hareketleri ile dümdüz ve kaslı bir karın bölgesine sahip olabilirsin. Karın bölgesinde oluşan yağlanmanın en önemli nedeni, yetersiz fiziksel aktivite ayrıca düzensiz ve sağlıksız beslenmedir. Bu bölgede oluşan yağlanmadan kurtulmak için, evde yapabileceğin kardiyo egzersizlerinin yanı sıra bu egzersizleri mutlaka bir diyet programı ile desteklemen gerekir. Uygulayacağın karın egzersizleri, hem kalori yakmana yardımcı olur hem de kas kütleni arttırarak hayalini kurduğun bir vücuda sahip olmanı sağlar. Yağ yakımını hızlandıracak Plank, Crunch, bacak hareketleri, bisiklet egzersizleri ve daha fazla evde egzersiz hareketini senin için bir araya getirdik. Egzersizlere bu yazıdan ulaşabilirsin.

Evde yapılabilecek tüm sporlarda seni destekleyecek ekipmanlar hakkında bilgi almak ve sporla ilgili çok daha fazlasına ulaşmak için sneakscloud.com'u ziyaret edebilirsin.


İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar