Daha İyi Yüzmek İçin Bilmen Gerekenler

Daha İyi Yüzmek İçin Bilmen Gerekenler

Yüzme, vücudunun tamamının çalışmasını sağlayan en etkili sporların başında geliyor. Etkili olduğu kadar eğlenceli de olan yüzmenin herkesin yapabileceği oldukça kolay bir spor olduğu söylenebilir. Fakat iyi bir yüzücü olmak için çaba harcamak gerekiyor. Yüksek kalori yakımı ve neredeyse bütün kas gruplarını çalıştırması gibi çeşitli faydaları bulunan yüzmede daha iyi olmak için neler yapabileceğini merak ediyorsan doğru yerdesin. Bu yazımızda hem yüzerken hem de su dışında, bir yüzücü olarak kendini geliştirmene yardımcı olacak ipuçları sıraladık.

Daha Sık Yüz

Eğer daha iyi bir yüzücü olmak istiyorsan yüzme ile arana kış aylarının girmesine izin vermemelisin. Yaz boyunca edindiğin deneyimi, kış aylarında ara vererek kaybedebilirsin. Bu yüzden haftada 2-3 kez yüzmeyi alışkanlık haline getirmeyi denemelisin. Bir rutin oluşturarak vücudunun bu rutine alışmasına izin vermelisin. Unutma, ne kadar çok yüzersen o kadar çok gelişirsin. 

Yüzme Tekniklerini Öğren

Yüzme tekniklerini öğrenerek daha iyi bir yüzücü olabilirsin. Her tekniği ufak detaylarına kadar bilmene gerek yok, hangi teknikle daha rahat ediyorsan onun püf noktalarını öğrenip kendini geliştirebilirsin. Yüzme tekniklerini detaylı olarak öğrenmek için bu konuda uzman bir eğitmene başvurabilirsin. Bu sayede suyun içinde nasıl daha iyi dengede duracağını, kulaçları nasıl atman gerektiğini ve nefes tekniklerini öğrenebilirsin.

Nefes Alış - Veriş Tekniğini Geliştir

Suyun üzerinde olduğun her an nefes almaya çalışmak yorucu olabilir. Bunun yerine, her nefesi etkili bir şekilde doğru teknikle alarak nefesini koruyabilirsin. Hızlı ve tam nefes almadan önce ciğerlerindeki tüm havayı boşaltarak nefes almalısın. Yüzerken nefesini tutmak için kendini zorlamamalısın. Her zaman aynı tarafta nefes almak yerine taraf değiştirmeye çalışmalısın. Çünkü sürekli aynı taraftan nefes almak, boynundaki ve omuzlarındaki kaslarda gerginliğe yol açabilir. 

Yüzdüğün Bir Videoyu İzle

Tabii ki yüzerken kendini videoya çekemeyeceğinin farkındayız, bu konuda bir arkadaşından yardım alabilirsin. Kendini yüzerken seyretmek, yüzme tekniğinde neleri doğru yaptığını veya yanlış yaptığını fark etmeni sağlar. Bu sayede yüzerken geliştirmen gereken özelliklerini fark edip onlar üzerine yoğunlaştığın bir egzersiz takvimi hazırlayabilirsin. 

Fitness Antrenmanlarını İhmal Etme

İyi bir yüzücü olmak için suyun içinde yaptıkların kadar dışarıda yaptıkların da önemli. Bu yüzden suya girmeden önce ısınma hareketleri ile vücudunu hazırlaman ve sudan çıktıktan sonra soğuma hareketleri içeren egzersizler yapman gerekiyor. Bunun yanında plank, mekik, şınav gibi fitness hareketleri ile yüzerken kullandığın kasların gelişmesine yardımcı olabilirsin. 

Daha iyi bir yüzücü olmanın diğer bir yolu da doğru ekipmanları kullanmaktan geçiyor. Suyun içindeki hareket özgürlüğünü kısıtlamayan mayoları ve sudaki görüş alanını artıracak yüzme gözlüklerini tercih etmelisin. Sadece yüzmede değil her spor dalında doğru spor ekipmanlarını ve aksesuarları kullanmak kendini geliştirmene yardımcı olabiilir. Sneaks Cloud’da spora dair aradığın bütün ürünleri uygun fiyatlara bulabilirsin. Hadi, hemen Sneaks Cloud’u ziyaret et ve hayatına spor kat!

İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar