Koşmayı Gerektirmeyen Sporlar

Koşmayı Gerektirmeyen Sporlar

Koşu; daha dinç ve formda bir vücuda sahip olmak, kondisyon artırmak, güç kazanmak ve yağ oranını azaltmak açısından son derece verimli bir spor branşıdır. Ancak yüksek kondisyon ve direnç gerektirmesi nedeniyle her sporsever koşmaktan hoşlanmayabilir. Sen de koşuya pek sıcak bakmayanlar kulübündeysen emin ol yalnız değilsin! Üstelik endişelenecek hiçbir şey yok. Koşu yerine uygulayabileceğin farklı spor branşları eşliğinde bedenine ve zihnine koşmanın faydalarını kazandırabilir, daha güçlü bir vücuda ve daha dirençli kaslara sahip olabilirsin. Haydi koşmak yerine spor rutinine ekleyebileceğin branşlara birlikte göz atalım!

Bisiklet

Hem nostaljik hem de son derece eğlenceli bir spor branşı olan bisiklet, etkili bir kardio seçeneğidir. Bisiklet sürerken kol, bacak, sırt ve karın kas gruplarının bir arada çalışması, hem daha dirençli bir vücuda sahip olmanı hem de kalori harcamanı sağlar. Özellikle güzel havalarda yüzünde rüzgâr esintilerini ve güneşi hissederek bisiklet sürebilir, güçlenirken zihnini dinlendirebilirsin. Üstelik bisiklet sürmeyi spor rutininin bir parçası haline getirmenin yanı sıra, yakın mesafeleri bisiklet eşliğinde kat edebilir, gündelik hayatının daha aktif olmasını sağlayabilirsin. Düzenli bisiklet sürerek kaslarını ve kemiklerini güçlendirmek, kalp ve dolaşım sistemlerini düzenlemek de cabası!

Yüzme

Koşmaya alternatif olarak hem son derece verimli hem de oldukça eğlenceli bir spor branşı arıyorsan, yüzmeye de mutlaka bir şans vermelisin. Kendini serin sulara bırakarak zihnini dinlendirebileceğin yüzme, aynı zamanda kemik sağlığını güçlendirmek için de oldukça ideal bir seçimdir. Suyun yoğunluğu havaya oranla 12 kat fazla olduğu için, yüzerken yaptığın her hareket ve egzersiz, kaslarının direncini artırmakta son derece etkilidir. Ayrıca kısa süreli antrenmanlarda da yüksek oranda kalori yakmak istiyorsan, yüzmekten beklediğin verimi kolaylıkla alabilirsin.

Pilates

“Ben daha sakin, yağ yakımına yardımcı ve kolay uygulanabilir bir spor branşı arıyorum.” diyorsan pilates senin için doğru seçim olabilir. Dilersen bir spor salonunda eğitmen eşliğinde arzu edersen evde doğrudan eğitim videoları seyrederek uygulayabileceğin pilates, farklı kas gruplarını çalıştırırken güçlenmene yardımcı olur. Koşmadan ve zıplamadan da yağ yakabilir, daha esnek ve dirençli bir vücuda sahip olabilirsin. Ancak tüm pilates egzersizlerini ısınma ve soğuma hareketleriyle birlikte doğru pozisyonlar eşliğinde yaptığından emin olmalısın. Bu sayede duruş bozukluklarını giderebilir, her antrenman sonrasında daha enerjik hissedebilirsin.

CrossFit

Güç, kondisyon, direnç ve hız bir arada! Koşmayı sevmediğin halde ağır ve güç isteyen antrenmanlardan hoşlanıyorsan crossfit’e bir şans vermeye ne dersin? Crossfit, özellikle spor için yeterli vakti olmasa da kısa sürede verim almak ve kas kütlesini artırmak isteyenler için farklı yoğunluklarda yağ yakan ve kas güçlendiren egzersizler barındırır. Halterden halat sallamaya, squat’tan deadlift’e birçok farklı egzersizi bir arada barındırır. Ne dersin, crossfit egzersiz döngüsünü tamamlamayı denemek ister misin?

Zumba

Koşmayı sevmiyorsun, peki dans etmekle aran nasıl? 1990’lı yılların halen süren Zumba rüzgârına kendini kaptırmaya ne dersin? Dans ve aerobik hareketlerinin birleştirildiği Zumba egzersizleri, hem hızlı kalori yakmanı hem de kondisyonunu kısa sürede artırmanı sağlar. Kendini müziğin ritmine bırakabilir, dans ederken spor yapmanın tadını çıkarabilirsin! Eğer aerobik egzersizleri uygulamayı seviyorsan evde uygulayabileceğin aerobik hareketlerine de buradan göz atabilirsin.

İp Atlama

Kalp sağlığı dostu olan spor branşlarından biri de ip atlama! Eğer zıplamakla ilgili sorunun ya da dizlerinde, ayak bileklerinde ve bacak kaslarında bir sakatlık yoksa, ip atlamaya da gönül rahatlığıyla bir şans verebilirsin. İp atlamak özellikle düşük maliyetli, ekipmana ihtiyaç duymayan ve günün her anında kolaylıkla uygulanabilecek bir spor branşı arayanlar için ideal bir tercihtir. İp atlarken vücudundaki birçok kas grubu bir arada çalışır. Düzenli ip atladıkça yoğun kardio antrenmanlarından aldığın verimi alabilir, vücut direncini ve senkronizasyonunu artırabilirsin.

Bonus: Kendi Egzersiz Planını Oluştur

Eğer kendi spor antrenmanını kendin oluşturmak ve evde spor yapmak istiyorsan, evde yapabileceğin kolay egzersiz seçeneklerine buradan göz atabilirsin. Ancak tüm egzersizlerden önce vücudunu esneme hareketleri eşliğinde antrenmana hazırladığından emin olmalı, doğru ekipmanları tercih etmelisin. Bu sayede dilediğin sporu hayatına kolaylıkla dahil edebilir, daha sağlıklı ve dinç kalabilirsin!

İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar