Kış Sporları Yapabileceğiniz Şehirler

Kış Sporları Yapabileceğiniz Şehirler

Bazı sporlar vardır ki her mevsimde ya da her yerde yapmak pek mümkün değildir. Bunlardan bir tanesi de şu anda içerisinde bulunduğumuz kış mevsiminde yapılan sporlar. En popülerleri snowboarding, kayak, buz pateni olan bu mevsimde yapılabilecek gerçekten ne de çok şey var. Peki bunları nerelerde ve ne zamanlar yapabilirsiniz? Sizler için derledik.

Erzurum

Yüksek bir rakıma ve de karasal bir iklime sahip olması ile Erzurum adeta kış sporları için en ideal ortamı hazırlıyor. Palandöken Dağlarında bulunan Palandöken Kayak Merkezi dünyanın en uzun ve dik merkezlerinden birisidir. Klasik sporlardan farklı olarak yamaç paraşütü ya da snowtube yapmaya da olanak sağlayan bu merkez şehir merkezine yakın olması sayesinde her anlamda ideal bir konumdadır. 

Bursa 

Bu listede en batıda bulunan Bursa tabiki de Uludağ ile bu listenin bir parçası oluyor. Uludağ hem manzarası bakımından hem de kayak alanları bakımından oldukça yüksek kalitede. Teleferik sayesinde daha yükseklerden aşağıya snowboard yapma olanağınız da var. Özellikle ailecek kış sporlarının tadını çıkarmak istiyorsanız daha kısa ve dik olmayan pistleri sayesinde herkese göre bir deneyim bulabilirsiniz. 

Kayseri

Kışı karlı geçen bir diğer ilimiz Kayseri’de bulunan Erciyes Dağı bu listemizdeki son yer. Diğer bahsettiğimiz şehirlere göre daha az insan çekmesi sayesinde biraz daha kafanızı dinleyebileceğiniz bir deneyim sunan Erciyes, çeşit konusunda da başarılı. Pisterli arasında bahsettiğimiz şehirlere göre çok daha kolay geçilebiliyor. Çadır kurarak bile vaktinizi geçirebileceğiniz bu merkez gerçekten de çok cazip. 

 Kış sporları diğer sporlara göre daha çok teçhizat gerektirir. Her şeyinizin tam olduğuna ve de havanın da sakin olduğuna emin olmalısınız. Her yıl onlarca kişi hava koşulları sebebi ile dağlarda kaybolabiliyor. Bunun yaşanmaması için sınırlara dikkat etmeli ve beraber gittiğiniz kişiler ile her an iletişimde kalmalısınız. Başlangıç seviyesinde bir bilgiye sahip iseniz daha zor pistlerden başlamamalı ve de özellikle kalabalık zamanlarda çevrenize dikkat etmeye özen göstermelisiniz. Her şeyiniz hazır ise sizlere şimdiden iyi eğlenceler diliyoruz.


İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar