Kaykay’da Yeni Trend: Waveboard

Kaykay’da Yeni Trend: Waveboard

Waveboard ile hem spor hem eğlence! Nerden baksan güzel aktivite. Kasları çalıştırırken ulaşımı kolaylaştıran bu araç spor yaparken eğlenmeni sağlayacak. Üstelik eğimli zeminlerde sörf yapıyormuşçasına hareket esnekliği ile rüzgarı yüzünde hissedeceksin.


Waveboard Nedir?

Skateboard ile aynı aileden bir kaykay çeşididir. İki tekerlekli oluşu sürüş esnasında dikkat ve denge gerektirir.Park, sahil, açık alan gibi düz zeminin çok olduğu yerlerde rahatlıkla kullanılabilir. Özellikle kaykay platformu bulunan yerlerde heyecanlı ve keyifli bir sürüş deneyimi sunar. Tahtasının esnek olması dolayısıyla “ dalga tahtası” yani “waveboard” olarak isimlendirilmektedir.

Waveboard Nasıl Sürülür?

Waveboard kullanımında tecrübe ve denge son derece önemlidir. Hız kazandığın için sakatlık yaşama olasılığınız da diğer spor ve eğlence türlerine göre bir tık fazla olabilir. Güvenliğin ve doğru kullanımla yaptığın spordan daha fazla keyif alman için sana birkaç öneri hazırladık.

Kaykay ayakkabısı olarak tabir edilen kaymaz tabanlı spor ayakkabılar tercih etmelisin. Yine giyimin de esnek hareketlerine uyum sağlayacak nitelikte olmalı, uzun paçalı kıyafetlerden kaçınırsan Waveboard’a takılma/dolanma gibi sorunların önüne geçmiş olursun.

Dizlik ve kask kullanmalısın, düşme yada denge kaybı ile biryerlere çarpma olasılığın var, bu sebeple zarar görmemek için aksesuarlar da son derece önemli.

Waveboard’da öncelikli kısım denge. Bir ayak önde diğeri arkada, ayaklarını tahtanın ucuna doğru konumlandırırsan daha iyi hakimiyet sağlayabilirsin. Tabi herkesin tarzı farklı, biraz deneyimle kendine en uygun duruşu seçebilirsin.

Düz yolda hız kazanmak için arka uçtaki ayağını waveboard gövdesinin ortasına çekebilirsin. Vücudunla 8 çizerek ivme alman mümkün.

Sağ- sol dönüşlerde ise vücut duruşun önemli; gövdeni gitmek istediğin yöne hafifçe eğerek yön değiştirebilirsin.

Peki durmak istersen ne yapacaksın? Cevap tahtanın ucunu yere değdirmek değil! bu hem waveboard’a zarar verir, ömrünü azaltır hem de denge kaybına sebep olabilir. Yavaşladığı bir anda hafif bir sıçrama ile üzerinden atlamak, tek ayağını yere basmak ya da tekerleklere zarar vermeyecek kadar pürüzlü bir yüzeyde yavaşlama sağlamak daha doğru bir duruş tekniğidir.


Başta denge sağlamak zor olabilir, sakın pes etme! Biraz pratik muhteşem bir Waveboard sürücüsü olmanı sağlayacak üstelik sürüş esnasında gelişen kaslarının da farkına kısa sürede varacaksın. Spor yaparken eğlendiren bu ürün arkadaşlarınla da keyifli vakit geçirmeni sağlayacak.


Sneaks Cloud olarak senin bu sportif aktivitende yanındayız. Kaykay ayakkabısı, tişört , erkek şort , tayt , sweatshirt modellerini ve daha fazlasını websitmizde bulabilirsin.




İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar