Motorla Uzun Yola Çıkarken Yanına Alman Gerekenler

Motorla Uzun Yola Çıkarken Yanına Alman Gerekenler

Motorun, her yanıyla açık olmasıyla beraber özgür ruhu yansıttığı söylenir. Gün geçtikçe artan motor çeşitleri ve teknolojileriyle beraber bu alana yönelim de artmakta. Kendi arkadaş grubunla veya motor kulüplerinde tanıştığın insanlarla kurduğun hayaller ise içini kıpır kıpır ediyor biliyoruz. Bir çocuk gibi baktığın motorunla uzun yola çıkmanın verdiği veya vereceği o zevk, sanırsan ki sadece yaşanarak anlaşılacak bir şey.

Motorla uzun yola çıkarken dikkat edilmesi gereken bazı durumlar var. Özgür ruhu yansıtsa da iki tekerlek kültürünün Türkiye’de tam olarak benimsenememesiyle beraber hoş olmayan durumlar doğabilmekte. Bu yüzden seni dinlendirecek, tüm kötü hatıraları arkanda bırakacak bir tatil yapmayı düşünüyorsan önlem almayı unutmamanı öneriyoruz. Bu blogda sana, motorla uzun yola çıkarken yanına alman gerekenleri derledik.

İlk yardım çantası

İlk yardım çantası, uzun yola çıkılmasa bile her halükarda olması gereken bir ihtiyaçtır. Şehir içi kullanımlarında ihmal ettiysen bile motorla uzun yola çıkarken yanına alman gereken en önemli şeylerden biri ilk yardım çantasıdır.

Taşıt evrakları

Kendi kullandığın beldede veya kasabada kesimlerinde biraz daha rahat olabilirsin fakat uzun yolda ne ile karşılaşacağını bilemezsin. Polis çevirmesi, olası bir çekme işlemi gibi durumlarda taşıt evraklarının yanında olması önemli.

Fotoğraf makinesi

Eğer motorla uzun yola çıkacaksan yanına alman gereken en önemli diğer bir şey fotoğraf makinesidir. Anılarını kaydetmek amaçlı yanına alacağın bu ekipman, seyahatin sırasında bir manzarayı kolayca fotoğraflamana yardımcı olacaktır.

El feneri

İnsanoğlu, tüm tarih boyunca aydınlatmaya ihtiyaç duymuş. Bu yüzden eğer motorunla uzun yola çıkacaksan yanına alman gereken en önemli şeylerden biri el feneri. Gece mola verdiğin karanlık yerlerde veya akşam saatlerinde motorunda oluşacak küçük bir arızayı tamir etmek için en önemli ekipmanlardan biri el feneri oluyor.

Motor yedek parçaları

Motor kullananlar bilir ki çabuk arzalanan bazı aksamlar bulunmakta. Yanına debriyaj, fren ve gaz teli gibi yedek parçaları alman, eğer teknik anlamda deneyimliysen kendi başının çaresine bakman için önemli bir rol oynayacaktır. 

Kamp eşyaları


Motorla uzun yola çıkarken yanına alman gerekenler listemizin son maddesi ise kamp eşyaları. Burada son maddenin ucu açık çünkü yapacağınız kampın zorluğu, günü ve ne tür bir tatil türü seçeceğin senin bileceğin bir durum. Fakat pansiyon, otel veya günlük kiralık bir evde kalmayıp ormanlık bir tesiste konaklayacaksan kamp çadırı, uyku tulumu ve kamp yastığı almayı sakın unutma. Kamp hayatında senin rahat bir tatil geçirmeni sağlayacak bu ürünleri tedarik etmeden uzun yola çıkayım deme. 

İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar