Güç Koordinasyonu Antrenmanları

Güç Koordinasyonu Antrenmanları

Pandemi dönemiyle beraber evde oturma ve sağlıksız beslenme alışkanlıklarımız iyice arttı. Bunların hepsi bizlere estetik olmayan bir vücut ve güçsüz bir bağışıklık sistemiyle geri dönüş yapmaktadır. Her halükarda dik bir duruş sergileyen kaslı bir vücut, dikkatleri üzerimize çekebilir. Hem özgüven hem de irademizi güçlendiren güç koordinasyonu antrenmanları, düzenli yapıldığı takdirde sonucuyla üzmeyecek programlardan biridir.

Soğukların bu sene çok çektirmesiyle beraber kumsallara duyduğumuz özlem de artmış durumda. Bakıldığında yaz aylarına da şurada çok bir şey kalmadı. Dar bir tişört giyerken veya denize girerken özgüvenli bir şekilde yürümeyi hepimiz isteriz. Tabii ki bu güç antrenmanları, kendi başına yeterli değildir. İdman programını, sağlıklı ve dengeli bir beslenme programı ile desteklemek daha verimli olacaktır. İşte sizler için derlediğimiz güç koordinasyonu antrenman programı:

Bench Press

Bench press, güç koordinasyonu antrenmanlarının başında gelmektedir. Ana odağı göğüs, ekstra olarak arka kolu da çalıştıran bu hareket en zorlu hareketlerin başında gelmektedir. Birçok duruş pozisyonu bulunan bench press hareketinin en çok tercih edileni ise düz bir sehpaya yatay şekilde uzanılıp yapılmasıdır. Kendine uygun ağırlıkla veya bu ağırlığın biraz daha fazlasıyla 3x8 olarak yapabilirsin.

Squat

Geldik, idman sırasında en çok terleten hareketlerin başındakine. Güç koordinasyonu antrenmanı listesinde yer alan squat, temel olarak kalça ve bacakları hedef alsa da tek etkisi bu bölgelere değildir. Vücut postürü için de önemli bir rol oynayan squat, aynı zamanda bel kısmını güçlendirmeye de yardımcı olur. Bu hareketi eğer ağırlıkla yapıyorsan önemli olan diğer bir konu form. Sakatlanmaların önüne geçmek için ve bel kısmına yük bindirmemek için hareketi doğru şekilde yapmak önem taşımaktadır. Ağırlıkta aşırıya kaçmamak suretiyle hareketi 4x12 tekrarla yapabilirsin.

Biceps Curl

Herkesin istediği o geniş kolların anahtarı bu harekette. Giydiğimiz tişörtün kollarımızı hafiften sıkma heyecanı, galiba bu yoldan geçiyor. Hacimli bir kol yapısına sahip olmak hepimizin istediği bir şey. Bu yüzden biceps curl hareketi, güç koordinasyonu antrenmanlarının vazgeçilmezidir. İdman programına ekleyeceğimiz bu set için 4x10 tekrar yeterli olacaktır. Hızlı yapmaktansa yavaş yapıp kasları germek, hareketi daha verimli hale getirecektir.

Barfiks

Listemizin son hareketi, güç koordinasyonu antrenmanlarının belki de en zorlusu. Vücudun doğal ağırlığıyla yapılan bu hareket diğerlerine kıyasla biraz daha farklıdır. Saf ağırlığı kaldırmaya dayalı olan barfiks, sırt bölgesini geliştirmede en etkili hareketlerden biridir. Aynı zamanda vücudun farklı bölgelerini de beraberinde çalıştırmasıyla, birçok vücut geliştirici idman programlarından eksik etmez.

Peki güç koordinasyonu antrenmanları yaparken ne mi giymeli? Tabii ki cevabı Sneaks Cloud’da, erkek şort, tişört, kadın büstiyer, erkek spor ayakkabı ve daha fazlası için sayfamızı ziyaret etmeyi unutma!

İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar