Güne İyi Hissederek Başlamak için 10 Öneri

Güne İyi Hissederek Başlamak için 10 Öneri
#yaşam

“Her sabah tekrar doğarız. Bugün yaptığımız en önemli şey.” der Buda. Sabahları uyanmak ve güne güzel başlamak her zaman mümkün olmayabilir. Şehir hayatının stresi, kalabalık ve yoğun iş ya da okul hayatı, rutinleşen günler, zaman zaman sabah uyanmanı zorlaştırabilir. Gün doğduğunda, hayatta olmanın ne kadar değerli bir ayrıcalık olduğunu düşün ve güne iyi başlamak için bu 10 öneriyi değerlendirmeyi unutma! 

1. Kalkar Kalkmaz Duş Al

Güne başlarken ılık bir duş almak, tüm hücrelerinin canlanmasına ve kendini ferah hissetmene yardımcı olur. Kan dolaşımını hızlandırabilir, uyku mahmurluğunu üzerinden kolayca atabilirsin.

2. Kahvaltı İle Kendini Ödüllendir

Güne yulaf ezmesi veya fıstık ezmeli tost gibi öğle yemeğine kadar seni tutabilecek besleyici bir kompleks karbonhidrat ve protein karışımı ile başlayabilirsin. Yanında bir bardak portakal suyu ile enerjini katlayabilirsin. 1 fincan da kahve içerek uykuyu bünyenden tamamen uzaklaştırabilirsin.

3. Biraz Temiz Hava Al

Eğer iş yerin yakın ve hava da müsaitse işe yürüyerek gitmeyi deneyebilirsin ya da otobüsten bir durak önce inebilirsin. Sadece beş on dakika bahçede ya da parkta zaman geçirmen bile güne daha keyifli başlamanın anahtarı olabilir. Kalkar kalkmaz egzersiz için yürüyüşe ya da koşmaya gidebilirsin.

4. Doğanın Sesini Dinle

Sabah kalkar kalkmaz pencereni aç ve temiz hava ile birlikte doğanın sesini odana al. Kuş cıvıltıları ya da akan su seslerinin yer aldığı kaydedilmiş doğa seslerini dinleyebilirsin. Çalar saatinin alarmını doğa seslerinde ayarlayabilirsin.

5. Meditasyon Yap

Hem fiziksel olarak enerji verici hem de zihinsel olarak sakinleştirici meditasyon duruşları ile kaslarını rahatlatabilir, zihnini ve ruhunu dinlendirebilirsin. Sadece 15 dakikalık bir meditasyon günün geri kalanında yanında taşıyacağın bir huzur hissi yaratabilir. Evde yapabileceğin yoga hareketlerine de göz atmak isteyebilirsin. 

6. Kendini Dinlemek İçin Bir Dakikanı Ayır

Sabah gözlerini açar açmaz yataktan fırlama. Vücudun için beş dakika ayırarak derin nefes al ve tüm kaslarını ger. Gerinerek biraz da yatak keyfi yap. En az beş dakikayı bedenine ve nefesine uyum sağlamak için harca.

7. Düşünce Detoksu Yap 

Evet, düşüncelerin için de detoks yapabilirsin. Kalkar kalkmaz aklından tüm geçenleri 5 dakika boyunca bir deftere yazmayı dene. Bu, gün içinde yapacakların, kafana takılanlar veya hayallerin olabilir, yeter ki onları kağıda dök. Not almak gün içinde yapacaklarını belirlerken daha planlı olmanı ve rahatlamanı da sağlayacak. Düşüncelerini not almak her sabah yaptığın bir rutine dönüştüğünde faydasını göreceksin. 

8. Biraz Nane İle Uyan

Tıpkı müzik gibi kokuların da vücut üzerinde farklı etkileri var. Bir şişe nane esans yağı veya bir torba kuru naneyi yatak odanda kokusunu duyabileceğin bir yere koy. Böylece ferah ve temiz bir koku ile uyanarak güne daha neşeli başlayabilirsin.

9. Sevdiğin Şarkılardan Oluşan Bir Playlist Aç 

Güne sevdiğin şarkıları dinleyerek başlamak gibisi yok. Güne müzikle başlamak enerjini kesinlikle değiştirecek! Sabah koşusunda dinlenebilecek şarkılara bu yazıdan ulaşabilirsin. 

10. Kalkar Kalkmaz Su İç

Tüm gece susuz kalan vücudunu ihtiyaç duyduğu su ile mutlu edebilirsin. Su içmek için başta çok hevesli olmayabilirsin, ancak her gün düzenli olarak sabah su içtiğinde bunu alışkanlık haline getirebilirsin.

Gün boyunca ayaklarının rahat etmesi ve fiziksel aktivitelerin sırasında kendini daha konforlu hissetmek için sneakscloud.com’u ziyaret edip stiline uygun ayakkabı modellerini keşfedebilirsin!


Beğenebileceğin Diğer Yazılar