İstanbul'a Yakın En İyi Kamp Yapılacak Yerler

İstanbul'a Yakın En İyi Kamp Yapılacak Yerler
#keşfet#kamp

Doğayla baş başa kalabileceğin, mavinin ve yeşilin her tonuna doyabileceğin, olanaklarını kendin yaratabileceğin bir tatil planı yapmaya ne dersin? Eğer bu tarz bir tatile çıkmak hoşuna gidiyorsa o halde unutulmaz bir kamp tatili planlamak için hiçbir neden yok! Üstelik kamp tatiline çıkmak için İstanbul’dan fazla uzaklaşmana da gerek yok. İstanbul’un içindeki ya da çevre illerindeki kamp alanlarına göz atarak favorilerini belirleyebilir, şehrin gürültüsünden ve keşmekeşinden uzakta zihnini dinlendirebilirsin. Ayrıca kamp tatillerinin diğer birçok tatil planına kıyasla çok daha ekonomik olması da cabası! Dilersen, sözü daha fazla uzatmadan İstanbul yakınlarındaki kamp alanlarına göz atmaya geçelim.

Seferoğulları Camping - Ağva / İstanbul

Doğrudan İstanbul kamp yerleri arasından seçim yapmak istiyorsan, İstanbul’un Ağva ilçesinde 10 bin metrekarelik bir alana kurulmuş olan Seferoğulları Camping’i tercih edebilirsin. Kendine ait bir plajı, çadır alanları ve bungalov evleri ile bu kamp alanı, doğayla iç içe vakit geçirirken geniş olanaklardan yararlanabilmek için doğru tercih olabilir. Ağva’nın merkezine yürüyerek yaklaşık 15 dakika mesafede konumlanan Seferoğulları Camping’te duş ve tuvalet olanakları da mevcut. Dilersen kendi çadırını bu alana kurabilir ya da bungalov kiralayabilir, aracını kamp alanı içinde bırakabilirsin.

Sahil Kamp İstanbul - Şile / İstanbul

İstanbul’un Şile ilçesinde yer alan Sahil Kamp İstanbul, doğayla ve doğa sporlarıyla iç içe vakit geçirmek isteyenler için harika bir seçim olabilir. 35 hektarlık bir alanda kurulan arazide; çadır, karavan ve bungalovda konaklama imkanı mevcut. Tesis olanaklarından yararlanarak bu bölgede çadır kurabilir, doğa yürüyüşlerine çıkarak zihnini dinlendirebilirsin. Sahilköy Şile Sahili’nde denizle baş başa vakit geçirebilir, adrenalin tutkunları için kurulan Survivor parkurunda heyecan dolu anlar yaşayabilirsin.

Kilimli Koyu - Ağva / İstanbul

İstanbul ücretsiz kamp alanları arasında ön plana çıkan yerlerden biri de Kilimli Koyu. Bu alan tamamen ücretsiz, çünkü içinde herhangi bir kamp işletmesi yok. Bu nedenle Kilimli Koyu’na ulaşmadan önce Ağva’nın merkezinden gıda ve içecek ihtiyaçlarını temin edebilir veya koyda yer alan tek restoranda yemek yiyebilirsin. Ancak bu bölgede aydınlatmanın, duş ve tuvalet olanaklarının da bulunmadığını hatırlatmak gerek. Kısacası tamamen doğayla baş başa kalabileceğin, kendi olanaklarını yaratabileceğin günübirlik kamp tatilleri için Kilimli Koyu’nu tercih edebilirsin.

Polonezköy Tabiat Parkı - Beykoz / İstanbul

İstanbul’da çadır kurulacak yerler arasında oldukça popüler bir adres olan Polonezköy Tabiat Parkı, yılın her döneminde çok sayıda ziyaretçi ağırlar. Yaklaşık 3 bin hektarlık bir alana yayılan bu parkta çadır kurabileceğin alanların yanı sıra; butik oteller, pansiyonlar, restoran ve kafe gibi işletmeler de yer alır. Günübirlik piknik alanlarında kendi ziyafet sofranı kurabilir, bisiklete binebilir, yürüyüş ve koşu yollarında spor yapabilir, parkı dilediğince keşfedebilirsin. Günübirlik ziyaretler ve gecelik konaklamaların ücretli olduğunu unutmamalısın.

Ballıkayalar Tabiat Parkı - Gebze / Kocaeli

Gelelim İstanbul’a yakın kamp alanları hakkında detaylı bir araştırma yapmaya! Eğer İstanbul’un sınırları dışına çıkmak için yeterli vaktin varsa, çevre illerde ziyaret edebileceğin birçok kamp alanı var. Bu alternatiflerden biri olan Ballıkayalar Tabiat Parkı, İstanbul’a yaklaşık 45 dakika uzaklıktaki Gebze’de yer alır. Tavşanlı Köyü’ne 1 km uzaklıkta olan bu alan, özellikle trekking yapan ve kamp tatillerinden hoşlanan ziyaretçiler tarafından sıklıkla tercih edilir. Ancak Ballıkayalar Tabiat Parkı’nda herhangi bir işletme veya tesis bulunmadığı için, ihtiyaçlarını yanında götürmelisin. Çadırın olmasa bile, bölgedeki kamp alanlarında yer alan kamp çadırlarını kiralayabilirsin.

Gökçetepe Tabiat Parkı - Keşan / Edirne

Saros Körfezi’nin doğal güzelliklerini gözler önüne seren Gökçetepe Tabiat Parkı, Edirne’nin Keşan ilçesinde yer alır. Bu alanda çadırınla konaklayabilir, çadır ya da bungalov kiralayabilirsin. Hatta, eğer karavanın varsa, belirli bir ücret karşılığında konaklama imkanlarından dilediğince yararlanabilirsin. Paint ball ve çeşitli doğa sporlarına uygun Gökçetepe Tabiat Parkı’nda elektrik, su, tuvalet, yemekhane ve duş gibi olanaklar mevcuttur. Ancak yemekhane menüsüne bağlı kalmak istemiyorsan yanında gıda ihtiyaçlarını götürmende fayda var.

Acarlar Longozu - Karasu / Sakarya

Dünyanın en büyük longozları arasında ikinci sırada yer alan Acarlar Longozu, Sakarya’nın Karasu ilçesinde yer alır. Longoz sözcüğünün anlamı, su içine batmış ormandır. Yalnızca bu tanımdan yola çıkarak bile, Acarlar Longozu’nda seni bekleyen doğal güzellikleri zihninde canlandırabilirsin. Kendine has bitki örtüsü, manzarası ve canlı çeşitliliği ile Acarlar Longozu, kökleri denizin altında yer alan ağaçların görünümü ile sana harika bir tatil yapma olanağı sunabilir. Acarlar Longozu’na giriş yapmak ücretsizdir. Dilersen, longozda bulunan restoranın tuvaletini kullanabilir, mangal kiralama olanağından yararlanabilirsin. Eğer longozda tekne turuna çıkmak istiyorsan, belirli bir ücret karşılığında günlük düzenlenen turlara katılabilirsin.

İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı - Vize / Kırklareli

Eğer İstanbul’dan birkaç saat uzaklıkta bir kamp alanını ziyaret etmek senin için uygunsa, o halde İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı’nı gönül rahatlığıyla tercih edebilirsin. Kırklareli’nin Vize ilçesine bağlı Kıyıköy’de konumlanan milli parkta doğal güzellikleri seyre dalabilir, yeşilin her tonuna doyarak zihnini dinlendirebilirsin. Göl kenarlarına yakın bir konumda çadır kurmayı düşünüyorsan, sineklere karşı tedbir almanda fayda var. Ayrıca kamp alanında tuvalet ve duş gibi imkanlar bulunmadığı için, günübirlik kamp tatilleri için bu bölgeyi tercih edebilir ya da ihtiyaçlarını karşılamak için çevre köylerde yer alan işletmeleri ziyaret edebilirsin.

Uçmakdere Kamp Alanı - Şarköy / Tekirdağ

İstanbul’a 185 km uzaklıktaki Uçmakdere Kamp Alanı, büyüleyici doğal güzellikleri ve yamaç paraşütü olanakları ile oldukça popülerdir. Tekirdağ’a bağlı Şarköy’de konumlanan kamp alanında Çınar Mocamp’ı ziyaret edebilir, ücret karşılığında çadır kurarak tesis olanaklarından yararlanabilirsin. Eğer düşük ücretli ve tedarikli bir kamp tatili yapmayı planlıyorsan, çadırını Uçmakdere’de yer alan kumsallara da kurabilirsin. Böylelikle alanda yer alan küçük restoranı ziyaret edebilir; tuvalet, elektrik ve su olanaklarından yararlanabilirsin.

Sülüklügöl - Mudurnu / Bolu

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde yer alan Sülüklügöl’ü, “çetin koşulları sevenlerin adresi” olarak tanımlamak yanlış olmaz. Çünkü tabiatın büyüleyici ve el değmemiş güzelliklerini gözler önüne seren bu alana ulaşmak biraz zor bir göreve dönüşebilir. Yaklaşık 300 yıl önce olan bir heyelan sonucunda oluşan Sülüklügöl’de kamp kurabileceğin alanlara ulaşmak için ortalama 9 km yürümen gerek. Haliyle alanda herhangi bir tesis ya da işletme de bulunmadığı için, kendi olanaklarını yaratmalısın. Ancak çam ağaçlarının altında, yeşilin ve mavinin her tonuyla birlikte unutulmaz bir tatil yapmak istiyorsan, bu zorlu görevleri aşabilirsin.

Eğer adrenalin tutkusundan ve eğlenceden vazgeçemiyorsan, bir de Türkiye’de ekstrem spor yapabileceğin yerlere göz atmaya ne dersin? 

İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar