Ara Ver: Dinlenme Gününe İhtiyacın Olduğunu Nasıl Anlarsın?

Ara Ver: Dinlenme Gününe İhtiyacın Olduğunu Nasıl Anlarsın?

Normal egzersiz rutinine ara verdiğin dinlenme günleri, vücudunun yenilenmek için ihtiyaç duyduğu zamanı verir. Dinlenme günleri, rutininin bir parçası olmalı ancak hepimiz bazen bu günleri görmezden gelebiliyoruz. Bu durumlarda, vücudumuz bize farklı sinyallerle dinlenme gününe ihtiyacı olduğunu söyleyebilir. Bu yazımızda, dinlenme gününe ihtiyacın olduğunu gösteren sinyallerin neler olduğunu beraber inceleyelim mi, ne dersin?

Yeterince Uyuduğunda Bile Yorgun Hissediyorsan

Gece boyunca 6 - 9 saat uyuduktan sonra uyandığında uykunu almamış ve yorgun hissediyorsan egzersiz yapmaya ara vermen gerekiyor. Dinlenme günü sayesinde kaslarına gereksinim duyduğu molayı sağlayabilirsin. Ayrıca uykusuz olduğunda spor yaparsan koordinasyon becerilerinde sorunlar yaşayabilirsin, ki bu becerilere en çok spor yaptığın anlarda ihtiyacın olduğunu unutmamalısın.

Son Antrenmanlarında Formda Hissetmediysen

Her egzersiz yaptığın gün kendini formda hissetmemen tabii ki oldukça normal bir durum. Bununla beraber bu durum arka arkaya birkaç defa olduysa ara vermenin zamanı geldiği anlamına geliyor. Dinlenme günlerinden sonra spora hazır hissedip hissetmediğini anlamak için ısınma hareketlerini yaptıktan sonra vücudunun sesini dinlemelisin. Eğer mide bulantısı gibi problemler yaşayıp kendini rahatsız hissediyorsan antrenmanlarına geri dönmek için hazır değilsin demektir.

Kendini Mutsuz veya Stresli Hissediyorsan

Spor yapmak ruh halini olumlu yönde etkileyebilir ama spor yapmak için yeterli motivasyonu bulamadığın günlerde kendini spor yapmaya zorlamamalısın. Örneğin, her küçük şeyin seni sinirlendirdiği ya da kaygılı hissettiğin günlerde antrenmanlarında daha hızlı yorulabilirsin. Böyle günlerde normal rutininin dışına çıkarak düşük tempolu bir yürüyüş yapabileceğin dinlenme günlerini programına ekleyebilirsin. 

Yeterince Su İçtiğinde Bile Susuz Hissediyorsan

Gün içerisinde yeterli miktarda su içtikten sonra bile susuz kalmış hissediyorsan vücudun dinlenmen gerektiğini söylüyor olabilir. Susamış hissetmenin vücudunun yetersiz sıvı alımına dair son uyarı sistemi olduğunu hatırlamanda fayda var. Bu yüzden de susamış hissetmediğin anlarda bile belirli aralıklarla su içmelisin. Havanın ısınmaya başladığı bahar aylarında ve yaz aylarında su alımını artırarak vücudunun antrenman programına ayak uydurmasını sağlayabilirsin.

Hasta Olduğunu Hissettiğinde

Düzenli olarak spor yapmak, bağışıklık sisteminin güçlü bir savunma oluşturması için bir hayli önemli ancak bazı durumlarda aşırı spor yapmak bağışıklık sistemini yorabilir. Bu yüzden de eğer kendini hasta olacakmış gibi hissediyorsan dinlenme günleri, tam olarak ihtiyaç duyduğun arayı sağlıyor.

Dinlenme günleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için dinlenme gününün önemini ve bu günde neler yapabileceğini ele aldığımız “Ara Ver: Dinlenme Gününün Önemi ve Faydaları” başlıklı yazımıza da göz atmayı unutma! 

Dinlenme günleri, vücuduna dinlenmek için yeterli zamanı verirken spor yapmak için gerek duyduğun motivasyonun da artmasını sağlayabilir. Ara verdiğin günlerde hem vücudunun hem de zihninin yenilendiğini hissedip antrenmanlarından aldığın verimi attırabilirsin. Bu verimi arttırmanın bir diğer yolu ise seni mutlu edecek ve kişiliğini yansıtacak spor kıyafetlerini ve aksesuarlarını kullanarak antrenmanlarını tamamlamak. Sneaks Cloud’u ziyaret ederek spora dair ihtiyaç duyduğun her şeye avantajlı fiyatlara sahip olabilirsin!

İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar