Yaz Başladı: Karpuzla Yapılabilecek Soğuk Tarifler

Yaz Başladı: Karpuzla Yapılabilecek Soğuk Tarifler

Yaz mevsimi başlayınca serinlemek deyince 7’den 70’ herkesin aklına karpuz gelir. Karpuz, tatlı ihtiyacımızı gideren, vücudumuzun su ihtiyacını karşılayan ve serinleten muhteşem bir meyve. Tabii sadece meyve olarak tüketmek karpuza haksızlık olur diyor ve sana birbirinden lezzetli, ferahlatıcı soğuk tarifler veriyoruz. 

Karpuz Pasta

Hem tatlı hem serinletici bir meyve düşün. Kafanda karpuz canlandığını tahmin eder gibiyiz. Şimdi bu karpuzdan bir pasta hayal et. Biraz zorlandığını düşünüyoruz ama bu lezzetli tarifi hem yapması çok kolay hem de yemesi çok lezzetli. İhtiyacın olan malzemeler krem şanti ve elbette bir karpuz. Karpuzun baş kısımlarını yuvarlak bir pasta olacak şekilde kestikten sonra kabuklarını da soy. Daha sonrasında krem şantiyi hazırlayıp tıpkı bir pasta kekini kaplar gibi karpuzun dışını kaplıyorsun. 1-2 saat kadar buzdolabında beklettikten sonra serinletici tatlın hazır. Afiyet olsun!

Karpuzlu Limonata

Limonata sevenlerin asla hayır diyemeyeceği lezzet; karpuzlu limonata. Kapuzun tatlılığının ve limonun ekşiliğinin uyumu birleşince ortaya muhteşem bir lezzet şöleni çıkıyor. Kabuğu soyulan ve dilimlenen karpuzları blenderda çek. Sonra suyunu sıktığın limonları da içerisine dök ve tekrar blenderdan çek. Ortaya çıkan karışımı sürahiye dökmeden önce süzüp posasını ayır. Son olarak da içerisine isteğe göre taze nane ekleyebilirsin. O da farklı bir aroma katacaktır. İşte buz gibi hem sağlıklı hem lezzetli yaz içeceğin hazır! Lıkır lıkır içebilirsin. 

Karpuzlu Cheesecake

Tatlıya hayır diyemeyenler ama yaz sıcağında da tüketmek istemeyenler için çok güzel bir tarif. Karpuzla peynirin uyumu bu sefer farklı bir varyasyonla karşına çıkıyor. Bildiğimiz cheesecake tabanını ve kremasını yapıp hazırlıyorsun. Sonrasında ise çekirdeklerini ayıkladığın karpuzları rondodan geçirip küçük bir tencereye koyuyorsun ve içerisine mısır nişastası ve pudra şekerini de ekleyip koyu bir kıvam alana kadar pişiriyorsun. Karpuzlu sos soğuduğunda cheesecake üzerine döküp biraz daha buzdolabında soğutuyorsun ve leziz karpuzlu cheesecake hazır!

Karpuzlu Buz

Bu tarif sana küçüklüğünü anımsatacak tatlı bir tarif. Yapımı oldukça kolay ve fazlasıyla serinletecek bu tarif için ihtiyacın olan tek şey karpuz. Kapuzları rondoda çekerek püre haline getir. Farklı aromalar için dilersen içerisine limon ve taze nanede ekleyebilirsin. Hazırladığın karpuz püresini dondurma kalıplarına koy ve tamamen donana kadar bekle. 3-4 sonra hazır olan karışımı dolaptan çıkarıp tüketebilirsin. İşte seni küçüklüğüne götürecek, karpuzlu meybuz tadında muhteşem bir tarif. Afiyet olsun!

Karpuzlu Smoothie Bowl

Yaz günlerinde sıcak havada kahvaltı yapmak kimileri için işkence haline geliyor. Bunun için serinletici bir kahvaltı veya hafif bir öğle yemeği için karpuzlu smoothie bowl harika bir seçenek olabilir. Dondurulmuş muz, karpuz dilimleri, yoğurt ve biraz balı blender'da karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde etmelisin. Ardından karışımı bir kaseye dök ve üzerine istediğin şekilde süslemeler yap. Örneğin çilek dilimleri, hindistan cevizi rendesi veya granola gibi şeyleri ekleyerek daha da lezzetlendirebilirsin. 

Yaz meyvesi olan karpuzu tüketmeyi sevmeyen yoktur. Serinletmeye yarayan karpuzun daha lezzetleri hallerini seninle paylaştık. Sen de bu tarifleri deneyerek sıcak yaz günlerinde kendine hafif ve serinletici bir keyif yaratabilirsin. Şimdiden afiyet olsun!

İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar