İlkbahar Meyveleriyle 3 Sağlıklı Smoothie Önerisi

İlkbahar Meyveleriyle 3 Sağlıklı Smoothie Önerisi

Bahar geldi, lezzetli meyveler çıkmaya başladı, o zaman smoothie zamanı! Son yıllarda kolay hazırlanışı ve lezzetli tadı sayesinde smoothieler çok fazla tüketilmeye başlandı. Hem sağlıklı bir öğün geçirmek isteyen hem de çok lezzetli olmasından dolayı artık çok fazla tercih ediliyor. Renkli görüntüleriyle insanın iştahını arttırdığını söyleyebiliriz. Bu yaz günlerinde hem serinlemek hem de hafif tatlı bir şeyler tüketmek istersen doğru adrestesin.

Çilekli Smoothie

Tatlı ihtiyacını karşılarken aynı zamanda serinlemek istiyorsan smoothie çok iyi bir tercih. Çilekli smoothie için sadece beş malzemeye ihtiyacın var. Biraz çilek, çok az vanilyalı dondurma, biraz buz parçası, 2-3 çorba kaşığı kadar süt ve yoğurt. Öncelikle dondurma, süt, çilek ve yoğurdu pürüzsüz bir kıvam alana kadar blender’dan geçiriyorsun. Bu aşamayı tamamladıktan sonra buz parçalarını da ekleyip karıştırıyorsun. Hazırladığın karışımı bardağa ekleyip buzdolabında biraz soğuttuktan sonra dilediğin zaman tüketebilirsin. Afiyet olsun.

Kirazlı ve Çikolata Dondurmalı Smoothie

Kiraz ve çikolatanın uyumuna bayılanlar bu tarife de bayılacak! Kiraz yaz meyvesi, ilkbaharda nasıl bulucam diye düşünüyorsan dert etme çünkü sanılanın aksine kirazlar bazı bölgelerde ilkbahar aylarında çıkmaya başlıyor. O zaman tarifimize geçelim. Kiraz, çikolatalı dondurma ve sütten oluşan bu tarifi yapması sadece beş dakika. Kirazları güzelce yıkadıktan sonra çekirdeklerini çıkarıyorsun. Daha sonra blender’a atıp üzerine dondurma ve sütü de ekleyip bir güzel karıştırıyorsun. Buzlu bardaklara koyarak servis yapabilirsin. Damaklarda lezzet şöleni oluşturacak o tat hazır. Afiyet olsun.

Erikli ve Elmalı Smoothie

Bu sefer oldukça sağlıklı ve bağırsakları çalıştıran smoothie önerimizle geldik. Baharın en çok tüketilen meyvelerinden olan eriği sevmeyen yoktur diye düşünüyoruz. Kendisi ayrı tuzlusu ayrı olan bu nefis meyveyi elmayla bir araya getirdik. 3 ana malzemiz; erik, elma ve chia tohumu. Erikleri ve chia tohumlarını bir gece önceden suyun içerisine koy. Ertesi gün eriklerin çekirdekleri çıkar ve erikleri blender’dan geçir. Sonra elmanın da çekirdeklerini çıkarıp bir dakika kadar onu da blender’dan geçir. Biraz da su koyup tekrar blender yardımıyla karıştırabilirsin. Elma ve erik smoothieye hafif ekşi bir tat verecektir ancak daha tatlı seviyorsan içerisine ham bal ekleyebilirsin. Seni sağlıklı hissettirip bağırsaklarını çalıştıracak smoothie tarifin hazır. Afiyetle içebilirsin.

İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar