Neden Çok Sık Acıkıyorum?

Neden Çok Sık Acıkıyorum?

Doğal gıdanın gün geçtikçe azaldığı bu dönemlerde yaşanan en büyük sorunlardan biri beslenme oluyor. Tüketimin gün geçtikçe artmasıyla beraber ivme kazanan yapay gıdalar, bu noktada birçok insana büyük sorunlar yaşanmaktadır. Gereken vitaminlerin ve besin değerlerinin besin içerisinde olmaması tokluk hissinin kaybolmasına neden oluyor. ‘Neden çok sık acıkıyorum?’ sorusunun cevabını bu blogda arayabilirsin. İşte sık acıkmanın bazı sebepleri:

Düzenli sıvı tüketmemek

Sıvı diyerek bu durumu geniş bir yelpazede yorumlayabilirsin fakat ana faktör su olmakta. Vücutta yeterli suyun bulunmaması, midede sürekli acıkma hissinin yaşanmasına sebep olabilmektedir.

İlaç kullanımı

Fizyolojik veya psikolojik sebeplerle kullanılan ilaçlar, iştah açmasıyla beraber sürekli besin tüketmenin kapısını aralıyor. Kullanılan maddenin vereceği yan etki elbette ki bu tür tokluk hissi yaratabilmektedir. ‘Neden çok sık acıkıyorum?’ diyenlerin ilk şüpheleneceği durumlardan biridir.

Alkol kullanımı

Derecesini bilmeden düzenli olarak tüketilen alkolün bünyede yaratacağı yan etkilerin sınırı olmamakta. Bu bağlamda sürekli acıkan birinin sürekli acıkma hissi yaşaması olağandır.

Yanlış uygulanan diyetler

Sıradaki madde, herkes tarafından sıkça yapılan hatalardan biridir. Yanlış uygulanan diyetler, midede sürekli acıkma hissinin yaşanmasına neden olabilmektedir. Gerekli makro değerlerin alınmaması, yemeğe daha çok saldırmayı tetikleyebilmektedir. Doğru diyet programları için Sneaks Cloud Blog’u hemen keşfet!

Hormonlu gıdalar

Gün geçtikçe artan hormonlu gıdalar, istemeden de olsa eve giriyor ve yemeklerde kullanılıyor. Doğal bir ürünün belirli bir gramajından doyulsa bile bu ürünün hormonlusunda iki katı kadar yeseniz de istediğini alamayabilirsin. 

Spor yapmamak

Düzenli olarak bir spor dalıyla ilgilenmek, hayatın birçok alanında düzeni de beraberinde getirmekte. Eğer spor yapmayıp günün çoğunluğunu evde geçiriyorsan, bu noktada neden çok sık acıkıyorum sorusunun cevabını çok uzakta aramana gerek yok.

Düzensiz uyku

‘Neden çok acıkıyorum?’ sorularının cevaplandığı blogun son maddesi ise düzensiz uyku. Sağlıklı yaşamın yapı taşlarından biri olan uyku, günde 6 ile 8 saat arasında alınması gerekmekte. Sadece süresi değil aynı zamanda yattığın ve kalktığın zamanlar da önemli. Akşam 22.00 ile Sabah 06.00 arasında yapılan uykuların en verimli ve sağlıklı olduğu gözlemlenmiştir.

İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar