Diyette Sağlıklı Atıştırmalıklar

Diyette Sağlıklı Atıştırmalıklar

Diyet yapmak bazıları için sağlıklı yaşamın bir parçası iken bazıları için kilo verme sürecinde yapılan bir yeme düzeni değişikliği. Diyet yapma amacın ne olursa olsun, sağlıklı ve doğru bir diyetin hayatında gözle görülür ilerlemeler sağlayacağı kesin.

Diyet yapmak uzun süre aç kalmak anlamına gelmemeli. Aslında uzun süre aç kalmanın birçok zararı olabilir. İşte bu sebeple diyetine uygun, sağlıklı atıştırmalıklar hakkında bilgi verecek bir içerik hazırlamak istedik.

Diyette Ara Öğün Yapmanın Önemi

Uzun süre aç kaldığında kan şekerin düşer. Hızlı kan şekeri düşmesi ise sonraki öğünde kontrolsüz bir şekilde yemek yemene yol açabilir. Üstelik uzun süre aç kalındığında bazal metabolizmanın yavaşladığı biliniyor. Çünkü vücut açlık moduna geçerek sahip olduğu kısıtlı enerjiyi beyin gibi önemli organların çalışması için harcarken metabolizma hızını düşürüyor. İşte bu sebeplerle ana öğünlerinin arasına sağlıklı ve enerji verici ara öğünler eklemelisin. 

Hangi Besinleri Tercih Edebilirsin?

Kuru Yemiş ve Kuru Meyve

Tercih edebileceğin en iyi ara öğünlerden biri kesinlikle kuruyemişler. Kuruyemişler içerdikleri yüksek besin değerleri sayesinde bağışıklığını güçlendirir, uzun süre tok tutar ve kilo vermene yardımcı olur.

Kuruyemişlerle birlikte kurutulmuş meyveler tercih edebilirsin. Kurutulmuş meyveler ise sindirim sistemini çalıştırır, kan şekerini düzenler ve tatlı isteğini gidermene yardımcı olur. 

Tarçınlı Yoğurt

Eğer daha uzun süre tok tutacak bir ara öğüne ihtiyacın varsa tarçınlı yoğurt tam aradığın şey! Yoğurt içerdiği probiyotik bakteriler, B12 vitamini, kalsiyum ve magnezyumla sindirime destek olur, kemik sağlığını destekler. Güçlü bir antioksidan olan tarçın ise kilo vermeye yardımcı olurken kan şekerini düzenler.

Granola

Diyet yaparken tercih edebileceğin bir diğer besin ise granola. Granola fındık, badem, yulaf gibi besinlerin kahverengi şeker veya bal ile tatlandırılmasıyla elde edilen harika bir atıştırmalık. Marketten paketli granola satın alabileceğin gibi, damak tadına uygun bir tarifle evde de kolaylıkla hazırlayabilirsin. 

Taze Meyve ve Fırınlanmış Sebzeler

Muz, elma, havuç gibi taze meyve ve sebzeler de diyet esnasında kolaylıkla ara öğün olarak tüketilebilir. Bu gıdalar vücudunun ihtiyaç duyduğu vitamin, mineral ve suyu karşılamana yardımcı olur. 

Fırında pişireceğin kabak, patlıcan, mantar gibi sebzeleri ton balığı ya da peynirle destekleyerek güzel bir atıştırmalık tabağı oluşturabilirsin. 

Patlamış Mısır

Bu bilgi seni şaşırtabilir ancak çok sık ve fazla olmamak şartıyla yağsız patlamış mısır sağlıklı ve güzel bir atıştırmalık olacaktır. 

Umuyoruz ki bu içerik ihtiyacın olan bilgileri bulmanda yardımcı olmuştur. Sağlıklı bir yaşam için diyetini mutlaka sporla desteklemelisin. Yediklerine dikkat etmek kadar düzenli egzersiz yapmak da çok önemli. Spor yaparken ihtiyacın olacak tayt, eşofman ve spor ayakkabıları Sneaks Cloud’da bulabilirsin. 


İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar