Will Clyburn Anadolu Efes’te!

Will Clyburn Anadolu Efes’te!

Ergin Ataman’ın Anadolu Efes’e gelişiyle beraber adeta farklı bir hava yaratıldı. 2018-2019 yılında EuroLeague Final Four Finali’ne kadar yükselip rakibine yenilen Anadolu Efes, sonrasında gerçekleşen tüm EuroLeague kupalarını müzesine koyma başarısını gösterdi. Özellikle Vasilije Micic ve Shane Larkin gibi isimlerin forma girmesiyle beraber dominant oyununu sahaya yansıtan Anadolu Efes, kupalarına bir yenisini daha eklemekte kararlı.

Anadolu Efes’in oyuncu kadrosu kısa zamanda büyük başarılara imza attı. Krunoslav Simon, James Anderson, Adrian Moerman, Yiğitcan Saybir gibi birçok ismin ayrılmasıyla beraber takıma yeni ihtiyaçların da gelmesi gerekmekteydi. 2 sezon art arda EuroLeague şampiyonluğu yaşayan Efes, CSKA Moskova’nın yıldız oyuncularından Will Clyburn’ü katarak kadrosunu güçlendirdi. 

CSKA Moskova’nın efsane oyuncularından Will Clyburn, aynı zamanda EuroLeague için de ikonik isimlerden biri haline geldi. Peki deneyimli şutörün basketbol kariyeri nasıldı ve nerelerde oynadı?

Will Clyburn’ü Tanıyalım

Will Clyburn; Detroit, Michigan’da doğan Amerikan asıllı bir basketbolcudur. 1990 doğumlu oyuncu 2013 yılında NBA draftında listelendi. Herhangi bir seçim olmaması sonucunda Amerika’da forma bulamayan Clyburn, aslında bir kariyer tırmanışının en büyük örneklerinden birini göstermiş oldu. 

2013 yılında Bundesliga’da Ratiopharm Ulm ile sözleşme imzalayan Will Clyburn, 2 sezon sonra İsrail’den Hapoel Holon’a transfer oldu. Yüksek sayı ortalamalarıyla sezonu noktalayan Clyburn, 2016 yılında temsilcimiz Darüşşafaka Doğuş ile kontrat imzaladı. 1 yıllığına takımda forma giyen Amerikalı oyuncu sonrasında CSKA Moskova’ya transferiyle beraber burada uzun bir süre geçirdi. 

Darüşşafaka’da fazlasıyla performans yakalayan Will Clyburn, CSKA Moskova’nın ilgisini topladı. 5 sezon geçirdiği CSKA döneminde 1 EuroLeague şampiyonluğu yaşayan Amerikalı oyuncu, Anadolu Efes’e transfer olarak kariyerinde önemli bir adım daha attı.


Temsilcimiz Anadolu Efes’e, EuroLeague’de başarılar diliyoruz. Eşsiz başarıları ve tecrübeli oyuncu kadrosuyla beraber müzelerine yeni kupalarını eklerken tam destekçisi olduğumuzu bilmelerini istiyoruz.

Sizde basketbol ile ilgili ürünleri satın almak ve daha birçok spor malzemesini incelemek için Sneaks Cloud ’u ziyaret edebilirsiniz.


İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar