Basketbolcu Nasıl Olunur?

Basketbolcu Nasıl Olunur?

Spor, küçük yaştan itibaren başlayan sınırsız bir tutkudur. Okula giderken teneffüs aralarında, okul bitince çıkışta, eve gittikten sonra da parkta veya sahada devam eden bir heyecandır. Futbol, basketbol, voleybol gibi farklı spor dallarında başlayan bu maceraya küçük yaşlarda başlamak büyük avantaj sağlıyor. Bu spor dallarından birinde yetenekli veya eğilimli olmak ise her zaman ebeveynlerin tespit edeceği bir şey değil. Zira bu spor dalları yetenek ve heyecan ister. Yetenek olmazsa başarı sınırlı kalır, heyecan olmazsa devamlılık sağlanamaz.

Öncelik oyundan keyif almak, okulda arkadaşlar arasında oynarken kişi kendi eğilimini farkedebilir, spor eğitmenleri ya da bu konuda deneyimli aile bireyleri de basketbolcu olma yolunda gençleri yönlendirebilir. Yetenek varsa eğitimle gelişim sağlamak mümkün. 

Basketbolcu Olmak için En İdeal Yaş

Basketbol için en ideal yaş konusunda belirsizlikler vardır. Uzman doktorların yaptığı tespitlere göre 10 yaşına kadar başlanmalı. Fakat bu bazen yanıltıcı bir sayı olabiliyor. Bu yüzden basketbol için en uygun yaş kritiği, ikonik basketbolculara bakarak yapılabilir. Burada yaştan önemli olan şeylerden biri motivasyon. Zira uzmanlarca belirlenen yaşta yaşanan sağlık sorunları sebebiyle basketbola başlanamayabilir.

Eğitim ve Gelişme

Basketbol eğitiminin en iyi olduğu yer sokaklardır. Bir basketbol topuyla beraber boş potalarda veya sahalarda, şut ve dripling geliştirilebilir. Yapılan her hata ve yanlış, küçük yaşlarda tecrübe olur. Çünkü küçük yaşlarda çocuklar, her şeyi deneyerek öğrenirler. Sobanın sıcak olduğunu dokunarak deneyimlerler ve bir daha dokunmazlar. Bu öğrenme biçimi de basketbola başlamada önemli bir roldür.

Sokaktan Parkeye

Sokakta başlanılan macerayla beraber küçük yaşta yeteneğin keşfedilmesiyle veya yeteneğe eğilimin olduğunun gözlemlenmesiyle beraber profesyonel bir eğitim sürecine girmelidir. Neredeyse her ilde basketbol kursu bulunmaktadır. Buraya adım atıldıktan sonra geri kalan ise tamamen çalışma, istikrar ve çağa ayak uydurmadır. Bunları sağlamak ile beraber çocuğun hem kendini, hem de hocaların yardımıyla oyun görüşünü ilerletmesi amaçlanmalıdır.

Profesyonel Basketbolcu Olma Yolu

Burada başarının sağlanması önem taşımaktadır. Gittiği kulübün hocaları, yöneticileri veya kulüp ile maçlar düzenleyen takım tarafından keşfedilmeli. Sonrasında basamak basamak tırmanmalıdır. Profesyonel arenaya geçişinden sonra kariyerindeki başarısı; onun çalışma, yetenek, disiplin ve sağlığıyla beraber doğru orantılı olacaktır. 

Biz de Sneaks Cloud olarak sporcularımızın yanındayız basketbolcu olma yolunda ilk adım için erkek basketbol ayakkabısı modellerine göz atmayı unutma.

İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar