Türkiye’deki En Huzurlu Bisiklet Rotaları

Türkiye’deki En Huzurlu Bisiklet Rotaları

Havaların ısınmasıyla beraber doğada ve yolda olma hissi insanın içini kaplıyor. Doğada yapılacak en iyi aktivitelerden birisi bisiklet sürmektir. Özellikle keşfedilmemiş yollar, nadir rastlanan güzellikler, hiç bilinmeyen maceralar varsa pedal çevirmek için insan sabırsızlanmaya başlıyor. Bisikletin üzerinde hiçbir şey düşünmeden sadece huzurlu yerleri keşfetmek insanın içindeki özgürlük duygusunu kamçılıyor. Hep aynı yerlere gitmekten sıkıldım, farklı rotalar keşfetmek istiyorum diyorsanız doğru yerdesiniz. Sizin için hazırladığımız bisiklet rotaları: 

Frig Vadisi

Binlerce yıldır farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan Frig Vadisi, bisiklet severlerin keyifle pedal çevireceği rotalardan birisi. Doğal güzelliğinin yanı sıra geçmişten gelen tarihsel kalıntılarıyla da sizi etkileyecek Frig Vadisi; Afyon, Ankara, Eskişehir ve Kütahya illerinde geniş bir alanı kapsıyor. Türkiye’nin en güzel bisiklet rotalarından birisi olan Frig Vadisi, zorlu bir parkur olduğundan acemilere pek tavsiye etmiyoruz. Buranın rotalarının çoğu toprak, asfalt ve kum yollardan oluştuğu için sağlam ve tam ekipmanla gitmeniz gerektiğini hatırlatalım. 

Likya Yolu

Fethiye’den Antalya’ya uzanan ve 535 kilometrelik bir parkura sahip olan Lİkya Yolu, pedal çevirmek için Türkiye’nin en güzel rotalarından biri. Işık Ülkesi olarak da bilinen bu yol, aynı zamanda Türkiye’nin en uzun rotası olarak da biliniyor. Kendinizi Akdeniz’in büyüleyici manzarasında bisiklet sürerken harika hissedeceğinizden eminiz. Denizin ve yeşilliklerin ruhu canlandıran görüntüsüyle bu rotayı seveceğinizi düşünüyoruz. 

Assos-Kazdağları

Doğa aşığı olanların çok seveceği bisiklet rotalarından bir diğeri de Assos-Kazdağları rotası. Assos’ta bisikletinizle bir kaç saat vakit geçirmek pek çok medeniyetten kalma eserleri görebilme imkanı sunarken, huzurlu ve keyifli anlar yaşamanıza da olanak sağlıyor. Behramkale köyünden başlayan parkur, Edremit üzerinden Kazdağları eteklerine kadar devam ediyor. Bu dünya harikası olan bisiklet rotasında Athena Tağınağı’nı kesinlikle görmenizi öneriyoruz. 

Köprülü Kanyon

Antalya merkeze 90 km uzaklıkta olan Köprülü Kanyon, müthiş doğal güzelliklerden oluşan bir bisiklet rotası. Burası için aktivitesi bol bir parkur da diyebiliriz. Rafting ve trekking aktiviteleri için oldukça elverişli ve meşhur bir bölge. Orta-zor derecede olan parkurda hem toprak hem de asfalt yolda ilerliyorsunuz. Parkurda ilerlemenin en keyifli yanlarından birisi bol bol büyüleyici manzaralara eşlik edebilmeniz. 

Yenice Ormanları

Son rotamız, doğal güzellikleriyle içinizi açacak Yenice Ormanları. Orman havasını derinlerinizde hissedeceğiniz bu parkurda bisiklet sürmek ayrı bir keyifli olacaktır. Tamamen toprak yollardan oluştuğu için dağ bisikleti için daha elverişli bir parkur. Bu rotayı tercih etmeden önce bisikletinizin parkura elverişli olup olmadığını dikkate almanızı öneririz. 

Bayıla bayıla gezeceğiniz bisiklet rotalarını sizin için incelik. O zaman sıra sizde. Pedallara kuvvet!

İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar