Toprak Razgatlıoğlu Dünya Şampiyonu

Toprak Razgatlıoğlu Dünya Şampiyonu


Türk Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, Endonezya’da düzenlenen 2021 Dünya Superbike (WSBK) şampiyonu oldu. Toprak Razgatlıoğlu, bu şampiyonayı kazanan ilk Türk motosikletçi olarak tarihe geçti. Yamaha adına yarışan yarışçımız elde ettiği başarıyla Jonathan Rea'nın altı yıllık şampiyonluk serisini sona erdirmiştir.


Başarısını 2017’de motosiklet kazasında kaybettiği babasına adayan Razgatlıoğlu, “Şampiyon olarak Türk bayrağımızı en yukarıda dalgalandırmak ve İstiklal Marşımızı tüm dünyaya dinletmek benim için paha biçilemez bir gurur ve mutluluk kaynağı. Sezon içinde birçok aksilik yaşadık ama hiç vazgeçmedik. Bu şampiyonluğu önce babama ve başta Kenan Sofuoğlu olmak üzere her zaman yanımda olan destekçilerime hediye ediyorum. Ne mutlu ki ülkeme Dünya Şampiyonu olarak dönüyorum” dedi.


Toprak Razgatlıoğlu Kim

16 Ekim 1996 Antalya doğumlu Toprak Razgatlıoğlu 7 yaşından bu yana motosiklet kullanmaktadır. Babası “tek teker Arif” olarak ünlenen Arif Razgatlıoğlu'dur. Kenan Sofaoğlu tarafından yetiştirilmiştir.


Toprak Razgatlıoğlu Başarıları

2004 - KTM 65cc Türkiye Motokros Şampiyonluğu

2007 - KTM 85cc Türkiye Motokros Şampiyonluğu

2008 - KTM 85cc Türkiye Motokros Şampiyonluğu

2011 - Türkiye Motosiklet Pist Şampiyonası 600cc C Grubu İkinciliği

2012 - İstanbul Park pist rekoru ile Türkiye Pist Şampiyonluğu

2013 - Red Bull MotoGP Rookies Cup Austin GP Podyumu, Genel Klasman Onunculuğu

2014 - Red Bull MotoGP Rookies Cup Sachsenring GP Yarış Zaferi, Genel Klasman Altıncılığı & Türkiye Motosiklet Pist Şampiyonası 600cc A Grubu Şampiyonluğu

2015 - Avrupa Superstock600 Şampiyonu

2017 Avrupa Superstock 1000 ikincisi oldu.

2019 Dünya Superbike Şampiyonası Genel Klasman Beşinciliği (Fransa ayağını birincilikle tamamlayan ilk Türk milli motosikletçi oldu.)

2020 Dünya Superbike Şampiyonası Genel klasman Dördüncülüğü

Son olarak 2021’de dünya şampiyonluğunu kucakladı.


Sneaks Cloud olarak Toprak Razgatlıoğlu’nu tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.




İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar