Stephen Curry NBA Tarihindeki 3’lük Rekorunu Kırdı

Stephen Curry NBA Tarihindeki 3’lük Rekorunu Kırdı

NBA, birçok yetenekli oyuncuyu bünyesinde barındırıyor. Türkiye’nin en üst seviye oyuncularının oynadığı bu basketbol liginde rekabette bir hayli fazla. Fakat ne kadar yetenekli oyuncu olursa olsun, rekabet ne kadar fazla olursa olsun kendisini ayrı bir yerde tutmayı başaran kişi Stephen Curry. Maçlar başlamadan önce saha dışından potaya attığı şutlarla da sınır tanımadığını gösteren Stephen Curry, NBA tarihindeki 3’lük rekorunu da kırmıştır.


Babadan anneye sporcu bir ailede dünyaya gelen Stephen Curry, kariyerinde birçok başarı ve ilke imza atmıştır. Kimi yorumculara göre saf bir yetenekten oluşan, kimi yorumculara göre basketbolun yapısını değiştiren bir oyuncudur. ABD’nin Ohio kentinde dünyaya gelen yıldız oyuncu Stephen Curry, geçtiğimiz haftalarda New York Knicks karşısında oynadığı maçta NBA tarihindeki Ray Allen’a ait olan 3’lük rekorunu 2.974 üçlük ile kırarak tahtın yeni sahibi olmuştur. Birçok basketbolseverin oyununa sempati duyduğu bu efsanenin kariyerine hadi beraber bakalım.


Lise ve kolej kariyeri

Basketçi Dell Curry ve Voleybolcu Sona Curry’nin oğlu olarak dünyaya gelmiştir. Kuzey Karolina, Charlotte kentinde yer alan Charlotte lisesinde okumuştur. Bu lisede basketbol kariyerine başlayan Stephen Curry, liseler arası turnuvalara katılarak şampiyon olmuştur. Daha sonrasında birçok kolejden teklif gelse de lise eğitimini tamamlamadan bir yere gitmeyeceğini belirterek takımları reddetmiştir.


Lise kariyeri bittikten sonra öncesinde nazikçe reddettiği Davidson Koleji’ne gitmiştir. Sayı üretkenliği ile kendini burada parlatan Stephen Curry, kritik maçlarda sorumluluğu üstüne alıp takımının kazanmasında önemli bir rol oynamıştır. Daha sonrasında NBA tarihinde 3’lük rekorunu kıracak olan Stephen Curry, seçmelere katılmıştır.


NBA ve sayısız başarı

Stephen Curry, 2009 NBA seçmelerine katılmıştır. 1. tur 7. sıradan Golden State Warriors tarafından seçilen genç oyuncu, başarılı bir sezonun ardından takımı ile 4 yıllık 12.700.000 dolar değerinde sözleşme imzalamıştır. Başarılara imza atan ve takımına kendini sevdiren Curry, gittikçe yükselmeye başlamıştır. Yetenekli oyuncuyu kaybetmek istemeyen Golden State ise kesenin ağzını açmıştır. 2012-2013 sezonu öncesinde 4 seneliğine 44 milyon dolarlık sözleşme imzalamıştır.


2014-2015 sezonunda MVP seçilen yıldız oyuncu rekorlar kırmaya devam etmiştir. Sonraki sezonlarda isminden sıkça bahsettiren Stephen Curry noktayı geçtiğimiz haftalarda koymuştur. New York Knicks karşısında oynadığı maçta 2.974 üçlük ile Ray Allen’a ait olan rekoru 3’lük rekorunu kırmıştır.



İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar