Basketbol Ayakkabısı Alırken Dikkat Edilecekler

Basketbol Ayakkabısı Alırken Dikkat Edilecekler


Basketbol 1800’lerden bu yana popülerliğini koruyan ve en sevilen spor dallarından biridir. Amatör ya da profesyonel olarak, okullarda, kapalı spor salonunda ya da açık sahalarda oynanabilir. Kıyafet ve ayakkabı seçimi son derece önemlidir. Rahat giysiler oyunda hareket özgürlüğü ve esneklik sunarken, doğru spor ayakkabı seçimi hem ayakta koruma hem de performansa katkı sağlar. Bu yazımızda da basketbol ayakkabısı seçerken nelere dikkat etmelisiniz bunlardan bahsedeceğiz.


Bilek Boyu

Tasarımcılar uzun araştırmalarla basketbol için en konforlu deneyimi sunacak spor ayakkabılar üzerinde çalışmışlardır. Özellikle pivot oyuncular için yüksek boğazlı basketbol ayakkabısı modelleri performansa üst düzey katkı sağlamaktadır. Ani hareketlerde sakatlıkların minimumda indirilmesi için yüksek bilek boyu tercih edilirken daha az bilek desteği ve hız ihtiyacı duyan guardlar için de kısa (bileksiz) ya da orta bilek boyunda spor ayakkabılar tercih edilebilir. 


Rahatlık

Basketbol ayakkabısı konforlu olmalıdır, ayağı sıkmamalı ama bol da olmamalıdır. Ayağı tam sarması, parmak ucunda esnek hareketler için bir miktar boşluk olması son derece önemlidir. Ayağın rahatsız olması oyun performansını yüksek derecede olumsuz etkileyebilir.


Bağcık Sistemi

Oyun esnasında bağcıkların açılması ağır sakatlanmalara sebebiyet verebilir bu sebeple bağcıkların sabitlenebildiği basketbol ayakkabısı modelleri tercih edilmelidir. Hem bantlı hem bağcıklı tasarımlar esneklik, giyme - çıkarma kolaylığı ve bağcıkların çözülmemesi için sağlam tutuş sunmaktadır.


Kalite Fiyat Performansı

Basketbol aktif hareketlilik içeren bir spor dalı olduğu için ayakkabılar çabuk yıpranabilmektedir. Bu sebeple kaliteli malzemelerden üretilmiş basketbol ayakkabısı tercih etmek hem konforlu bir kullanım hem de maddiyat açısından uzun vadede kazanç sağlayacaktır. Kalitesiz ayakkabılar hem ayağını acıtabilir hem de hızlı yıpranabilir. Yenisini almak tekrar maliyet oluturcağından ilk alacağın ayakkabının oyuna uygun olduğundan emin olmalısın.


Görünüş

Basketbol ayakkabısında görünüş performansı direkt olarak etkilemez ancak dikkatleri üzerinizde toplaması ayrı bir özgüven getireceğinden renkleriyle ve tasarımıyla ben buradayım diyen modelleri tercih edebilirsin. Bilekli adidas Forum basketbol ayakkabıları (https://www.sneakscloud.com/adidas-forum) en ünlü basketbolcularda olduğu gibi senin ayağında da dikkat çekecektir. Basketbolseverlerin bir diğer favorisi ise Jordan spor ayakkabılar(https://www.sneakscloud.com/jordan-basketbol-spor-ayakkabi), çünkü renkleri ve tasarımlarıyla adeta Jordan ruhunu sahaya yansıtıyor.

Sneaks Cloud’da her pozisyona uygun basketbol ayakkabısı modelleri bulabilirsin. Fiyat kalite performansında üst düzey memnuniyet sağlayan bu tasarımları hemen incelemek için sneakscloud.com’u ziyaret etmelisin.

İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar