Basketbolseverler için 2 kitap önerisi

Basketbolseverler için 2 kitap önerisi

Basketbol, 1891 yılında Amerika’nın Massachusetts eyaletinde, YMCA Eğitim Okulu’nda beden eğitimi öğretmeni Dr. James Naismith tarafından kış antrenmanı amacıyla icat edilmiştir. Zamanla sevilen bir spor dalı haline gelerek tüm dünyaya yayılmıştır. Ülkemizde ilk olarak 1904 yılında Robert Koleji’nde oynanmıştır. Kulüpler ve sporcularla desteklenen basketbolda ülkemizde yetenekli oyuncular yetiştirilmiş ve birçok başarıya imza atmıştır. Bu yazımızda da Türkiye Basketbol Federasyonu’nun hazırladığı iki kitabı basketbolseverlerin beğenisine sunuyoruz.


Türkiye Basketbol Tarihi



2 yıllık bir çalışma sonucu oluşturulan kitap, Türk basketbolunun dünden bugüne hikayesini anlatmaktadır. Türkiyenin Basketbol Tarihi kitabında; basketbolun icadı, Türkiye’ye gelişi, Çin’de düzenlenen FIBA 2019 Dünya Kupası’na kadar geçen süre içerisinde basketbol tarihimizde yaşananlar anlatılmaktadır. Her biri belge, kaynak ve referans bilgileriyle hazırlanmış olup, kronolojik sırayla ilerlemektedir.


Bu bilgilerin yanı sıra basketbolun temel unsurları olan sporcularımız, kulüp takımlarımız ve milli takımlarımız ile ilgili aşamalara detaylıca yer verilmiştir. Türk basketbol tarihini kayda alan bu değerli çalışmayı basketbolu seven herkesin okumasını tavsiye ederiz.


Türkiye’nin Basketbol Aşkı



Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından, kuruluşunun 60. yıl dönümü münasebetiyle hazırlanmıştır. “Basketbola adanmış hayatlara” sloganıyla başlayan kitap basketbolun daha iyi anlaşılması, geçmişte yaşananların gelecek nesillere örnek olması, basketbol tarihiminiz kayıt altına alınması ve daha çok sevilmesi hedeflenerek hazırlanmıştır.


Birçok görselle desteklenen ve keyifli bir okuma deneyimi sunan kitap özel tasarımlı sert kapağıyla da dikkat çekiyor. TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu bu eseri tanıtırken, kendisinin de yeni bilgiler edindiğini ve gençlere çok şey katacağını belirtti. 


Bu değerli eserleri Basketbol’a gönül verenlerin mutlaka okumasını öneririz. Sneaks Cloud olarak sporcunun her daim yanındayız. İhtiyacın olan spor ayakkabı, erkek basketbol şortu , kadın tişört ve daha fazlası sneakscloud.com’da seni bekliyor.


İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar