Spordan Önce Ne Yenir?

Spordan Önce Ne Yenir?

Fit yaşam için bol bol antrenman yapmak gerek. Son dönemlerde gelişen teknoloji ve teknolojinin spor odaklı kullanımı, artan spor salonları ve daha birçok etken insanları spor yapmaya teşvik etmekle kalmıyor, onların daha sağlıklı bir yaşama sahip olmasına katkı sunuyor. Ancak yalnızca spor yapmak fit bir vücut için yeterli değil. Yediğin ve içtiğin tüm gıdalara dikkat etmen de büyük önem arz ediyor. Özellikle spor öncesi beslenme daha verimli bir antrenman geçirmene olanak tanıyor. Peki spordan önce ne yenir? Spordan önce yemek yemenin faydaları neler?

Spordan Önce Ne Yenmeli?

Kuru Üzüm: "Spor öncesi ne yenir?" sorusunun en iyi cevaplarından biri olan kuru üzüm tam bir enerji deposu. Kuru üzümün içeriğindeki vitaminler ve mineraller hem sıvı kaybını dengede tutuyor hem de çabucak yorulmana engel oluyor. Aynı zamanda kuru üzüm, tatlı ihtiyacın için de en sağlıklı çözümlerden biri. Spor çantanın içerisine koyacağın bir miktar kuru üzüm, daha verimli bir antrenmanın kapılarını aralıyor.

Muz: Muz potasyum, magnezyum ve lif kaynağı olduğundan antrenman öncesi beslenme için en ideal yiyeceklerden biri. Seni uzun süre tok tutacak olan muz, kan şekerini de düzene sokuyor. Yorgunluk ve halsizlik hislerini ortadan kaldıran bir adet muz, enerjini daima zirvede tutuyor. 

Yulaf: Yararlı karbonhidratlar arasında yerini alan yulaf, "Spor öncesi ne yenmeli?" sorusuna cevap oluşturuyor. Yulaf, hem yoğurdun içine karıştırılarak hem de sütle haşlanarak tüketilebiliyor. Belirli bir tadı olmasa da, meyvelerle karıştırıldığında oldukça lezzetli olan yulaf, spordan önce beslenme için en ideal çözümlerden biri oluyor.

Kuru Yemiş: Birkaç ceviz, fındık ve badem "Spor öncesi ne yemeli?" sorun için sana yardım ediyor. Tüketiminde aşırıya kaçmadığın sürece kuru yemişler, çabuk acıkmanı engelliyor ve günü daha zinde geçirmene katkı sağlıyor.

Yoğurt: Bağırsakları en iyi şekilde çalıştıran yoğurt, yüksek protein içeriğiyle tok kalmana ve enerji kazanmana yardımcı oluyor. Yoğurdun içine koyabileceğin birkaç meyve dilimiyle tatlı ihtiyacı da karşılanıyor.

Tam tahıllı ekmek, yumurta beyazı ve nohut da spor öncesi enerji ihtiyacını karşılayabileceğin gıdalar arasında.

Spordan Önce Hangi İçecekler Tüketilebilir?

"Spordan önce yemek yenir mi?" sorusunun cevabını bulduk. Peki spordan önce hangi içecekleri içebilirsin?

Su: Elbette spordan önce bol bol tüketmen gereken sıvılardan en önemlisi ve birincisi su. Spor sırasında oldukça fazla su kaybedeceğinden bol bol su tüketmen gerekiyor. Böylece sporunun verimini de artırmış oluyorsun.

Meyveli Smoothie: Fazla şekerli gıda koymadığın sürece meyveli smoothie'ler harika bir enerji kaynağı. Özellikle muzlu ve cevizli smoothie, sporda kaybedeceğin enerjiyi geri kazanmana en iyi şekilde yardımcı oluyor.

Kahve: Sütsüz ve şekersiz bir fincan kahve, canlılık kazanmana olanak tanıyor. Yağ yakımını da hızlandıran kahve, metabolizmanı canlandırıyor ve kas ağrılarını dindiriyor.

Gerekli spor ekipmanlarını sneakscloud.com'dan edinerek sporu daha keyifli bir hâle getirebilirsin.

Beğenebileceğin Diğer Yazılar