Yağ Yakmak için Tavsiye Edilen Karın Hareketleri

Yağ Yakmak için Tavsiye Edilen Karın Hareketleri
#egzersiz#evde spor#kilo verme

Göbek bölgesinde oluşan yağlanma, hem sağlık açısından hem de estetik açıdan problem teşkil eden bir durumdur. Bu bölgede oluşan yağlanmanın birçok nedeni var ancak en başta gelen nedenleri yetersiz fiziksel aktivite ve sağlıksız beslenme. Peki bu sorunu çözmek ve göbek eritmek için ne yapmalı? Sıkı bir karına sahip olmak için yapman gerekenler, sağlıklı bir beslenme diyeti takip etmek ve kardio egzersizleri yapmak. Karın bölgesini şekillendirmek için kardio antrenmanlarını aynı zamanda karın hareketleri ile desteklemen gerekli. Yapacağın karın egzersizleri daha fazla kalori yakmana yardımcı olurken kas kütlesini de artırarak hayalini kurduğun gibi bir görüntüye sahip olmana yardımcı olur. Yağ yakmana yardımcı olacak en etkili karın egzersizlerine beraber bir göz atalım:

Plank

Etkili göbek eritme egzersizleri arasında yer alan ilk hareket plank hareketidir. Oldukça etkili bir hareket olan plank sayesinde metabolizma hızını artırabilir ve hareketi yapmadığın zamanlarda bile kalori yakmanı sağlayabilirsin. Plank hareketi başlangıç pozisyonu için düz bir zemin üzerinde şınav pozisyonu al ve dirseklerini yere indir. Bacaklarını omuz genişliğinde açarak dengede kalmanı sağlayabilirsin. Hareket yaparken vücudun düz bir çizgi halinde olmalı, karın ve kalça kaslarını sıkarak pozisyonunu korumalısın. Başlangıç seviyesi için 15-20 saniyelik setler yapabilirsin. Ancak karın kasların güçlendikçe bu süreyi artırmalısın. Bu arada hareket esnasında nefes alıp vermeye devam etmeyi unutma.

Crunch

En etkili karın egzersizleri arasında yer alan bir diğer hareket ise crunch. Hareket için düz bir zemin üzerine sırt üstü yat. Ayak tabanların yerde olacak şekilde dizlerini kır ve ellerini başının altında kenetleyerek başlangıç pozisyonu al. Karın kasını sıkarak kürek kemikleri yerden iyice kaldır. Daha sonra yine karın kasların sıkılı olarak kürek kemiklerini yavaşça yere koyarak başlangıç pozisyonuna geri gel. Crunch hareketinden maksimum faydayı sağlayabilmek için yukarı kalkarken nefes vermen ve inerken de nefes alman gerektiği unutma.

Bacakları Yukarı Kaldırma

Bacakları yukarı kaldırma hareketi de faydalı göbek eritme egzersizlerinden bir diğeri. Özellikle çalıştırması ve geliştirmesi en zor karın kası olan alt karın bölgesine yoğunlaşan bu hareket sayesinde hayalini kurduğun görünüme kavuşabilirsin. Hareketin başlangıç pozisyonu için düz bir zemin üzerine sırt üstü yat ve ellerini avuç içleri yere temas edecek şekilde koy. Sonra karın kaslarını sıkarak her iki bacağını gövden ile 90 derecelik açı yapana kadar kaldır. Hareketin tepe noktasından karın kasları sıkılı bir vaziyette bacaklarını yavaşça tekrar başlangıç pozisyonuna geri indir. Bacakları yukarı kaldırma sırasında nefes vermeyi ve indirirken de nefes almayı ihmal etme.

Bisiklet Hareketi

Göbek eritme hareketleri arasında yer alan bir diğer egzersiz de bisiklet hareketi. Harekete başlamak için sırtının üzerine uzan, ellerini başının arkasına koy ve bacakların yere paralel olacak şekilde bir karış kaldır. Omuzlarını yerden kaldırarak sol dirseğini sağ tarafına doğru çapraz olarak bükerken aynı zamanda sağ bacağını da kaldırıp sol dirseğine doğru yaklaştır. Daha sonra bisiklet pedalı çevirir gibi aynı hareketi her iki tarafa doğru yapmaya devam et. Hareketlerin sırasında nefes alış verişine mutlaka devam et.

Makas Hareketi

Makas hareketi yapması oldukça kolay ve bir o kadar da etkili olan karın egzersizidir. Harekete başlamak için sırt üstü yere uzan ve bel bölgende çukur olmadığından emin ol. Ellerini vücudunun yanlarına koy ve karın kasların sıkılı iken ayak parmak uçların ileri bakacak şekilde yerden bir karış kadar kaldır. Daha sonra nefes alıp vermeye devam ederek belirli bir ritimde bacaklarını sırasıyla yukarı kaldır ve aşağı indir. Hareketi yaparken dizlerinin bükülü olmamasına dikkat et.

Karın bölgendeki yağlarından kurtulmak, güzel ve fit görünüme sahip olmak için yapacağın karın egzersizleri sırasında ihtiyacın olan spor giysilerini hemen Sneaks Cloud üzerinden sipariş ver, kapına kadar gelsin.