Spor Tutkunları için Film Önerileri

Spor Tutkunları için Film Önerileri

En iyi spor filmleri sadece macera dolu sahneler sunmakla kalmayıp takım ruhu, hırs, mücadele gibi konuları ele alırken bir yandan bizi heyecanlandırabilir, güldürebilir, hatta ağlatabilir. Zaten bir spor tutkunuysan herhangi bir spor filminden zevk alabileceğini tahmin ediyoruz, üstüne güzel bir hikayesi de varsa o filmi soluksuz izleyeceğinden eminiz. Farklı spor temalı filmler önerdiğimiz bu yazıdaki filmleri patlamış mısır eşliğinde zevkle izleyeceğini umuyoruz!

Ali, 2001

IMDb: 6,8


Bir efsane olan Muhammed Ali’nin biyografisi olan Ali filmi, 2001 yılında gösterime girdi. Filmde Will Smith tarafından oynanan Muhammed Ali’nin 1964 ve 1974 yılları arasındaki boks kariyeri sinema ekranlarına yansıtılıyor. Ünlü boksörün Sonny Liston’u yenerek Dünya Şampiyonu oluşu, İslam dinine geçişi, Vietnam Savaşı’na gitmeyi reddetmesi üzerine boksörlükten men edilmesi gibi mücadele ve başarı dolu hayatını konu ediniyor. Will Smith ve Jon Voight için En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu kategorilerinde olmak üzere Oscar adaylıkları da bulunuyor. Boksör filmleri ilgini çekiyorsa bu film kesinlikle izlemen gerekenler arasında.

Senna, 2010

IMDb: 8,5


Formula 1 yarışçısı Ayrton Senna’nın hikayesini ve 34 yaşındaki trajik ölümünü anlatan İngiliz-Fransız ortak yapımı olan Senna, 2012 yılı BAFTA Film Ödülleri’nde En İyi Belgesel ve En İyi Kurgu kategorilerinde ödül aldı. Filmde Senna’nın 1984’teki ilk yarışından Alain Prost ile arasındaki azılı rekabete ve 1994 yılındaki San Marino Grand Prix yarışındaki kaza sonucundaki vefatına kadar kariyerini konu alıyor. Belgesel röportajlardan ziyade ünlü yarışçının yarış görüntüleri ve ailesinin sahip olduğu videolar ile Senna’nın hayatına ışık tutuyor.

A League of Their Own, 1992

IMDb: 7,3


Türkçe’ye “Kızlar Sahada” ismiyle çevrilen 1992 yapımı drama-komedi filmi Amerikan Kızlar Profesyonel Beyzbol Ligi’nin kuruluşunu kurgu olarak anlatıyor. Filmde Madonna, Tom Hanks, Geena Davis, Rosie O’Donnell ve Lori Petty gibi pek çok ünlü isim yer alıyor. Bir beyzbol filmi olmasına rağmen başrol oyuncuları kadın olan A League of Their Own, II. Dünya Savaşı sırasında savaşa giden erkekler yerine kadınlar için bir beyzbol ligi oluşturulmasının hikayesi.

Hoop Dreams, 1994

IMDb: 8,3

Hoop Dreams, iki lise öğrencisinin NBA oyuncusu olma yolunda hayallerinin peşinden gitmelerini konu alan 1994 yapımı 3 saatlik bir Amerikan belgesel filmi. Film William Gates ve Arthur Agee isimli iki siyahi öğrencinin çoğunluğu beyaz öğrencilerden oluşan ve oldukça seçkin bir basketbol programına sahip olan bir okula kabul edilmelerinin ardından lise hayatlarını anlatıyor. Yoksulluk, ırkçılık, yozlaşmış eğitim sistemi gibi konulara da değinen yapıt, kesinlikle bir basketbol filminden daha fazlası.

The Wrestler, 2008

IMDb: 7,9


2008 yılında gösterime giren The Wrestler (Şampiyon), günden güne sağlığını ve şöhretini yitirmekte olan profesyonel bir güreşçi hakkında. Güreş filmleri arasında en başarılılardan biri olan bu yapımda Mickey Rourke tarafından oynanan karakter, güreşmeye devam ederek eski şöhretli günlerinin başarısını kovalıyor. Kahramanımız bir yandan kızıyla arasındaki ilişkiyi düzeltmeye çalışmasını muhteşem film müzikleri eşliğinde izliyoruz.

Escape to Victory, 1981

IMDb: 6,7

Listemizdeki son spor filmi Escape to Victory (Zafere Kaçış), bir futbol filmi olduğu kadar aynı zamanda bir savaş filmi. 1981 yapımı olan filmde Bobby Moore, Paul Van Himst, Pelé, Hallvar Thoresen gibi profesyonel futbolcular oynuyor. Film II. Dünya Savaşı’nda Nazi kampındaki mahkumların kaçış planlarının parçası olarak gardiyanlarla oynadığı futbol maçını konu ediniyor. Bu filmi izlerken hem tanıdığın pek çok ünlü ismi bir arada görebilir, hem de muhteşem futbol sahnelerine tanık olabilirsin.

Spor konulu filmler senin için motive edici ve ilham verici ise bahsettiğimiz bu filmlere bir şans vermelisin. Bu muhteşem filmlerin bir an önce koltuğundan kalkıp spor salonuna veya sahaya gitme isteği gibi yan etkileri olabilir, o yüzden öncesinde ihtiyacın olan her türlü spor ürününü satın alabileceğin Sneaks Cloud’u ziyaret etmeyi unutma!

İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar