Sonbahar için Ev Düzeni Önerileri

Sonbahar için Ev Düzeni Önerileri

Sonbahar, yaz gibi hareketli bir mevsimden sonra gelen en sakin ve en içten mevsimdir. Herkes kendine vakit ayırmaya başlar kabuğuna çekilir. Yazın tüm karmaşıklığının bittiği insanın özüne dönerek nefes almaya başladığı bir mevsimdir. Sonbahar ev düzeni ile evinizi ve kendinizi serin aylara hazırlamak oldukça önemlidir. Sonbahar için yapılacak kışlık alışverişler, yağmurluklar, montlar, botlar, yağmur çizmeleri ve gün yüzüne çıkacak battaniyeleri hazırlamak son derece keyiflidir. Televizyon izlerken örtülecek TV battaniyeleri, yağmurlu günlerde yakılacak mumlar ve tütsülerle kendinizi dinlemek ve huzuru bulmak mümkündür. 

Işıklar, Mumlar, Tütsüler ve Spor Alanları

Yazın gidilen denizlere yerini bırakan kapalı alan sporları için evi hazırlamaya başlayabilirsin. Evin bir odasını ya da kendi odanın bir bölümünü boşaltarak işe başlamalısın. Boşalttığın kısımda küçük bir duvar rafı yerleştirip üzerini mum ve sevdiğin kokulara sahip tütsülerle süsleyerek önce ortamı güzelleştirebilirsin. Yer varsa güzel bir doğa tablosu da motivasyonunu arttıracaktır.

Spor malzemelerine gelecek olursak spor matı kullanmak vücudunun egzersiz sırasında zeminden kaynaklı zarar görmesini engelleyecektir. Yapacağın egzersiz türüne göre pilates topu, dambıl, bilek ağırlıkları gibi ekipmanlar alarak ev içi düzenleme aparatları ile derli toplu bir alan oluşturabilirsin. Evde çalışıyor dahi olsan mutlaka spor kıyafetleri giyerek antrenman yapmalısın, bu motivasyonunu arttıracaktır. 

Led ışık bantları ile perdeni ya da duvarını süsleyebilirsin, akşamları ışıl ışıl bir ortamda spor yapmak da bu sayede ayrı bir keyif verecektir. Saksılı bitkiler için de bir bölüm ayırmalısın. 


Mutfakta Sağlıklı Atıştırmalıklar Bölümü

Sonbaharda havaların soğumasıyla birlikte vücut direnci düşmeye başlar. Mevsim yiyecekleri ile ihtiyacın olan vitamini alman mümkün. Mutfakta serin bir alanda güzel kaseler içerisine meyveleri yerleştirebilirsin. Bambu kapaklı cam kavanozlar ya da desenli, renkli kavanozlara yulaf ezmesi, badem ceviz gibi kuruyemişler, kuru meyveler koyup bunlar için görünür yerde bir alan oluşturabilirsin. Tezgah üzerinde yer yoksa duvara takacağın aparatlar ile yine yer açmak mümkün. Böylece her mutfağa girdiğinde abur cubur yerine elinin altında sağlıklı atıştırmalıklar olacak.

Evde spor yapmak istiyorsan, kadın tayt, büstiyer, eşofman altı erkek eşofman altı tişört modellerini Sneaks Cloud’da bulabilirsin.


İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar