Sırt Kası Geliştirmede Etkili 5 Hareket

Sırt Kası Geliştirmede Etkili 5 Hareket

Vücut geliştirme, son yıllarda sporcu sayısında en fazla artış yaşanan spor dallarından birisidir. Ulaşılabilen bilginin sınırsız olması ve etraftaki spor salonu sayısının gün geçtikçe artması, bu sporu yapabilmek isteyenler veya aklında yoksa bile düşünmeye başlayanlar için bir fırsat haline gelmiştir. Hem estetik hem de atletik bir vücuda sahip olmak için lise çağlarından itibaren vücut geliştirme sporuna başlanmaktadır.


Vücut, birçok bölgeden oluşmaktadır. Her bölge de kendi içerisinde kaslara bölünmektedir. Sırt ise kendi içerisinde en çok kası grubu bulunduran bölgeler arasındadır. Alanında uzman hocaların tavsiyeleri ise sırt kas grubunu her hareketten sonra dinlenme payı verilerek yarım saat yapılmasıdır. Uzmanların önerdiği hareketlerden derlenen bu idman programı salonda uygulanabilecek 5 etkili hareketten oluşmaktadır:


Dumbell Row

Hareketin esası formdur. Sakatlamayacak ve seti yarım bırakmayacak şekilde tekrarları düzgün çıkarmak sağlıklı olacaktır. Boşta olan kol ile bir yerden destek alıp diğer kol ile de dumbellı, dirsek vücuda paralel gelene kadar yukarı çekilmelidir. Bir tarafı çalıştırdıktan sonra aynı hareket diğer taraf için uygulanmalıdır. 12 tekrardan oluşan hareket 3 kere yapılmalıdır.


V-Bar Pulldown

Vücudun dik olması gerekmektedir aksi halde geriye çok yatılmasıyla beraber hareket formu kaybolur ve odak kas grubu olan sırt, yeterince çalışmamış olur. V-Barın göğse doğru çekilmesi ve bu hareketin de 12 tekrardan 3 set halinde yapılması gerekmektedir.


Front Pulldown

Sıradaki hareket V-Bar Pulldown ile aynı forma sahip fakat tutuş bakımından farklılık göstermektedir. Bu tutuş farklı kas grubunun çalışmasını sağlamaktadır. Barın, omuz hizasından bir parmak genişte tutularak göğse çekilmesiyle yapılmaktadır. Bu hareket ise yine 12 tekrardan fakat 4 set olarak yapılmalıdır.


Rope Fulldown

Sıradaki hareketin asıl amacı kasları esnetmektir. Önceki hareketlerden farkı ise temposunun daha yavaş yapılması ve genişlemeyi birinci hedef haline getirmesidir. Diğer hareketlere kıyasla spor salonunda daha çok vakit almaktadır. Yavaş forma sahip olunmasıyla beraber 12 tekrardan 4 set yapılması gerekmektedir.


Barfiks

Sıradaki hareket, vücudun kendi ağırlığıyla yapıldığı için en doğal hareketler arasında yer almaktadır. Yüksekte bulunan sabitlenmiş bir demir veya barı omuz genişliğinde veya yapılabiliyorsa daha geniş tutarak vücudu yukarı çekmektir. Vücudun kendi ağırlığıyla yapıldığı için hareket yapan kişiyi zorlamaktadır. Bu yüzden 4 set olmak üzere her bölümde yapılacak maksimum tekrar hem sırt hem de diğer kas gruplarını az da olsa harekete geçirecektir.

Spor yaparken hareket özgürlüğü sağlayan ürünlerle Sneaks Cloud hizmetinde. Erkek tişört , erkek eşofman altı, kadın tayt, büstiyer ve daha fazlası için sneakscloud.com’a bekliyoruz. Spor yaparken ihtiyacın olan ürünler Sneaks Cloud'da!


İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar