Spora Başlamak İçin Motivasyon Önerileri

Spora Başlamak İçin Motivasyon Önerileri

Spor yapmak hem beden hem ruh sağlığımız için oldukça önemlidir. Spora başlamak için gerekli motivasyon değişen vücudun olacak. Spor yapan insanlar hayatlarındaki tam aktivitelerde spor yapmayan insanlardan daha başarılı oldukları gözlemlenmiştir. 

Spora başlamadan önce oldukça zorlanman normal, ekstra bir iş meşgale gibi geliyor da olabilir ama sonra değişen vücudunu gördükçe daha fazla spor yapmak isteyeceksin. Spora başlandıktan sonra değişen tek şey vücudun değil tüm hayatın olacak. Sağlıklı beslenme, zaman planlaması vb birçok şey de sporla birlikte hayatına eklenecek.

Spor ve beslenmendeki olumlu değişimler kendini daha iyi hissetmeni sağlayacak, şişkinlik hissin azalacak, yorulmayan iç organlar görevlerini daha rahat yerine getirebilecek ve kan dolaşımın daha düzenli olacaktır. 

Spora Başlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Spora başlamadan önce yeme alışkanlıklarını gözden geçirmelisin. İçinde yağlı yiyecekler, hamur işleri veya fast food var ise mutlaka bu alışkanlıkları bırakmalısın. Spora başlarken yapılacaklar listesinin en başında istekli olmak gelmektedir. Spor kıyafetleri almak, spor yapan insanları sosyal medya üzerinden takip etmek sana gerekli motivasyonu sağlamaya yetecektir. 

Spora başladıktan sonra tüm hayatının olumlu yönde değişeceğini bilmelisin. Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur atasözünün doğruluğu bilim insanları tarafından yapılan çalışmalarla kanıtlanmıştır. Spor yapan kişiler yapmayanlara oranla daha enerjik olur ve daha az yoruldukları bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Spor yaparken kaybettiğini düşündüğün enerji aslında sana yaşam enerjisi olarak dönmektedir. 

Spor Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Spor yaparken vücutta gözlemlenen değişimler ve çevrenden aldığın olumlu tepkiler isteğini bir süre sonra daha da arttıracaktır. Yapacağın idmanları arttırmak isteyebilirsin ancak bunu mutlaka bir profesyonele danışarak yapmalısın. 

Hafif egzersizlerle başlayıp bedenin alıştıkça temponu arttırmalısın. En başta yoğun tempoyla girmek bir anda yorulup vazgeçmene sebep olabilir. Mutlaka kendine bir spor ayakkabı, eşyalarını taşımak için spor çantası, havlu, suluk ve spor kıyafetleri almalısın. 

Sneaks Cloud olarak yanındayız ihtiyacın olan tüm giyim ve spor aksesuarlarını sneakscloud.com’dan bulabilirsin. Yardımcı olacak birkaç linki şöyle bırakıyoruz;

Erkek spor ayakkabı ,kadın spor ayakkabı, tayt, kadın spor aksesuarları, erkek eşofman altı.


İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar