Sinan Güler’in Veda Maçı

Sinan Güler’in Veda Maçı

Ülkemizde önemli ve değerli birçok sporcu var. Bunlardan bir tanesi de basketbol oyuncusu Sinan Güler. Geçtiğimiz haftalarda basketbola veda edeceğini açıklaması ile de sevenlerini onu bir daha izleyemeyecek olacakları haberi ile buluşturmuş oldu. Yakında 40’lı yaşlarına girecek oyuncu için bu çok sürpriz bir haber olmamakla birlikte yine de birçok kişi için üzücü oldu. 

Sinan Güler’in Kısaca Kariyeri

39 yaşındaki basketbol oyuncusu Sinan Güler, Beşiktaş ile basket serüvenine başladı. Sonrasında Amerikada üniversite okuması sebebi ile orada kariyerine devam eden oyuncu Türkiyeye geri döndüğünde Darüşşafaka ve Beşiktaşta oynadı, en sonunda Anadolu Efes’te kendine yer buldu.Bu sırada takımı ile Türkiye Kupası dahil olmak üzere çeşitli ödüller kazanan oyuncu 2013 yılında Galatasaray’a geçti. Galatasaray’da kaldığı süre zarfınca da çeşitli başarılara imza atan oyuncunun yıldız anlarından biri Eurocup’lardı. 2017’de bu sefer de Fenerbahçe’ye geçen oyuncu 2019’da tekrar Darüşşafaka'ya dönmeden önce Basketbol Süper Ligi gibi önemli yerlerde adını tarihe yazdı. 

Kariyeri boyunca birçok takım görmüş olan Güler en çok Anadolu Efes’te kaldı. Türkiyenin en köklü ve başarılı takımlarında yer almış olan bu oyuncunun da bu sıfatlara sahip olması şüphesiz ki beklenilebilir bir durum. Kısa süre kaldığı takımlarda bile kaldığı süre boyunca çeşitli başarılar elde etmesi sayesinde takımlara adapte olabilme hızını ve genel olarak başarısını gösteren oyuncuya kariyerini sonlandırırken kendi hayatında başarılar diliyoruz. 

FIBA’da Açıkladı 

Fiba Şampyionlar Ligi E grubunda zaten üçüncülüğü kesinleşmiş Darüşşafaka içerisinde vedasını açıklayan Sinan Güler, son maçını oynadı. Minik bir tören ile vedalaşılan oyuncu kameralara kızı ile poz verdi. Takım bir sonraki karşılaşma için hazırlanırken sektördeki önemli isimlerden olan Güler’in takımdan ayrılmasının moral bozukluğu yaratmamış olmasını umuyoruz. 

Yaşları ilerledikçe geçtiğimiz senelerde severek izlediğimiz birçok sporcu yavaşça sahalardan çekiliyor. En çok izlenen sporlardan olan futbol ve basketbol da bundan en çok etkilenen iki spor. 2000 ve 2010’ların başında gördüğümüz bir çok isim gittikçe çekilmeye başladı ve de yeni isimler artık sahalarda. Bu yeni isimler ve simaların nasıl bir seyir keyfi sunup nasıl bir performans sergileyeceklerini ise hep birlikte izleyerek göreceğiz. 

İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar