Genç NBA Yıldızlarından Ben Simmons

Genç NBA Yıldızlarından Ben Simmons

20 Temmuz 1996’da Malbourne’de doğan Ben Simmons, genç yaştan itibaren kendisini spora adamıştır. Babasının da eski profesyonel basketbolcu olmasına rağmen belli bir yaşa kadar ikilem arasında kalmıştır. Futbol ve basketbol arasında seçimini yapamayan Simmons, 15 yaşında yol tercihini yapmış ve NBA’de adından sıkça söz ettirecek basketbol hayatına başlamıştır.


15 yaşından itibaren aktif bir basketbol hayatı olduğunu söyleyebiliriz. İlk başta kendi ülkesinin 17 Yaş Altı Milli Takımı’na seçilmiştir. Lise ve kolejde basketbola devam eden Ben Simmons, 20 yaşına kadar bir çok şampiyonluk yaşamış, en iyi oyuncu ödülleri almış ve kupalar kaldırmıştır.


NBA Yolculuğu

Girdiği okul turnuvalarında bulunduğu takımın kilit oyuncusu olmasıyla beraber bu kazanımlarda en büyük rol onun desek yanlış olmaz. Gerek basketbol yetenekleri ve gücü, gerek saha dışındaki kaliteli yaşantısı ise Lebron James gibi isimlerle aynı anlama gelen ‘komple oyuncu’ unvanını kendine asmıştır. 


2016 NBA seçmelerinde 1. turda 1. sıradan Philadelphia 76’ers tarafından seçilen genç yıldız, saha içinde 25 numaralı formasıyla oyun kurucu rolünü üstlenmiştir.


Geçirdiği Sakatlık

Seçildiği yılın sezonundaki son hazırlık kampında ayağındaki bir kemiğin kırılmasıyla beraber büyük bir şansızlık yaşayan Ben Simmons, bir yıl kadar sahalardan uzak kalmıştır. Ne olursa olsun kendisine ve azmine güvenen yetenekli oyuncu 2017-2018 sezonunda sahalara geri dönmüş, yeni rekorlara imza atmıştır.


NBA’deki dördüncü maçında ilk triple double’ını yapan ve tarihte bu istatistiğe erişen üçüncü oyuncu olmuştur. Sakatlığından sonra sezona muhteşem dönüş yapan genç yıldız aynı zamanda ‘Yılın En İyi Çaylağı Ödülü’nü kazanmıştır.


Parlayan Yıldız

NBA tarihindeki rekorlar listesine adını yazdırmaya devam eden Ben Simmons, 2019 yılında ilk defa All-Star seçilmiş ve bunu elde eden ilk Avustralyalı basketbolcu olarak adını yazdırmıştır fakat sakatlıklar yine peşini bırakmamıştır.


2019-2020 sezonunda bir daha All-Star seçilmiştir fakat şubat ayında yaşadığı sakatlık nedeniyle yaz sezonunun sonuna kadar forma giyememiştir. NBA eleştirmenlerinin genç oyuncuda değindikleri en kritik noktalar ise dışarıdan şutlarının zayıf olmasıdır. Pota altı çok kuvvetli olup oyunu domine edebilecek niteliklere sahip olan Simmons’tan beklentiler ise şutlarını geliştirmesi yönündedir.


Sen de basketbolu seviyor ve oynuyorsan sneakscloud.com’da erkek basketbol ürünlerini bulabilirsin.




İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar