NBA Yıldızları: Kevin Durant

NBA Yıldızları: Kevin Durant

Basketbol tarihinin en iyi oyunculardan biri kabul edilen Kevin Durant’i daha yakından tanımaya hazır mısın? Adı Kobe Bryant, Michael Jordan ve LeBron James gibi NBA yıldızlarıyla beraber anılan Kevin Durant, 2007 yılında başladığı basketbol kariyerinde sayısız başarıya imza attı. Basketboldaki yeteneğiyle dünyanın dört bir yanında milyonlarca basketbolseveri kendine hayran bırakan Durant’ı, ülkemizde basketbolseverler de yakından tanıyor. Zaten 2010 Dünya Şampiyonası Finalleri’nde 12 Dev Adam’a karşı attığı efsanevi üçlükleri unutmak mümkün değil. “Durantula” lakaplı ve gelmiş geçmiş en iyi kısa ve uzun forvetlerden biri olan yıldızı yakından tanıyalım!

Kevin Durant Kimdir?

ABD, Washington D.C.’de, Kevin Wayne Durant, küçük yaşlardan itibaren basketbolla yakından ilgiliydi. 1988 doğumlu Kevin Durant yaş olarak da Russel Westbrook, Chris Paul, Derrick Rose gibi yıldızlarla benzer jenerasyonda yer alıyor. Yaşıtlarından daha uzun bir çocuk olan başarılı basketbolcu, basketbol turnuvalarını izlemek için babasıyla beraber ülkenin dört bir yanını ziyaret etti. Annesiyle olan yakın ilişkisine ve annesinin basketbol kariyeri sırasında oynadığı önemli role Kevin Durant filmi The Real MVP: The Wanda Pratt Story’de yer vermiştir.

Büyürken en sevdiği oyuncu Vince Carter’ın takımı olan Toronto Raptors’ta oynamak istedi. Erken yaşlardan itibaren profesyonel basketbol hayatına başlayan Durant, liseden sonra 2006 yılında University of Texas’ta forma giydi. İlk kolej basketbolu sezonundaki başarılarından ötürü birçok ulusal ödüle layık görüldü. Profesyonel basketbol kariyerinin başlamasıysa 19 yaşında oldu. 2007 Yılı NBA Seçmeleri’nde ikinci sırada Seattle SuperSonics tarafından seçildi. Kevin Durant boy olarak da NBA’deki ilk yıllarında boyu uzamaya devam etti. Şu an boy ortalaması 2.04 metre olan NBA’in 2.08 metre ile ortalama üstü boya sahip oyuncularından biridir.

Kevin Durant ve NBA Hayatı

NBA’deki ilk sezonu sonunda Yılın Çaylağı seçilen Durant, LeBron James ve Carmelo Anthony’den ile beraber bu ödülü alan en genç oyunculardan biri oldu. 2008 yılında Seattle SuperSonics’in Oklahoma’ya taşınmasıyla takımın adı Oklahoma City Thunder oldu. Ayrıca aynı yıl, Durant ile beraber harika pozisyonlar ortaya koyacak Russell Westbrook takımı Thunder’a seçildi. NBA All Star’a ilk kez seçildiği yıl olan 2010’dan itibaren her yıl Kevin Durant hangi takımda olursa olsun bu ödüle layık görülmeyi başardı.

2009-2010 sezonunda takımını NBA Playoffları’na taşımayı başaran Durant, aynı yıl maç başına ortalama 30.1 sayıyla NBA’in en genç Sayı Kralı seçildi. Durant, bu unvanı 2011 ve 2012 yıllarında da elinden bırakamadı ve 2014 yılında tekrar seçilerek tam 4 kere NBA Sayı Kralı oldu. 2010’ların ilk yıllarında NBA kariyerindeki zirveyi yaşayan başarılı basketbolcu, 2013-2014 sezonunda basketbolun yaşayan efsanesi Michael Jordan’ı geride bırakan arka arkaya 41 maçta en az 25 sayı atan tek oyuncu unvanının sahibi oldu. Ayrıca Durant’in ilk ve tek NBA En Değerli Oyuncu ödülünü alması da 2014 yılında oldu.

2014-2015 sezonunu sağ ayağındaki sakatlık yüzünden tamamlayamasa da oynadığı 27 maçta ortalama 25.6 sayı atan Durant, sakatlığının onu durduramayacağını kanıtladı. 2015-2016 sezonuna Westbrook ile damga vuran Durant, aynı yıl Oklahoma City Thunder ile yollarını ayırmaya karar verdi. Kevin Durant transfer zamanında ve sonrasında Thunder taraftarlarını sinirlendiren bir kararla Golden State Warriors’ta forma giymeye başladı. Parkelerin usta ismi, Warriors ile 2017 ve 2018 yıllarında iki kez NBA Şampiyonu olma şansını yakaladı. Ayrıca, aynı yıllarda NBA Finalleri’nin En Değerli Oyuncusu seçildi.

Kevin Durant Şu An Hangi Takımda Oynuyor?

2018-2019 sezonunda Batı Konferansı Yarı Finalleri sırasında yine sağ ayağından sakatlanan Durant, sezonu kapatmak için döndüğü finallerde sağ bacağındaki aşil tendonuna aldığı bir darbe sonucu maçı ikinci çeyreğin başında bırakmak zorunda kaldı. Durant, sezonunu gölgeleyen sakatlığına rağmen 2019 yine onuncu kez NBA All Star’a seçilmeyi başardı.

Durant, Temmuz 2019’da Brooklyn Nets’e transfer olduğunu açıkladı. Nets’teki ilk sezonu pandemi dönemine denk gelen Durant’in mart ayında Covid-19’a yakalandığı açıklandı. Pandemi öncesinde de aşil tendonundaki sakatlıktan ötürü parkelere çıkamayan Durant, NBA’in Bubble’a katılmayan isimlerinden biri. Durant’in sakatlığının düzelmesi ve 2020-2021 sezonu için parkelere döneceği tahmin ediliyor. Yıldız skorer Durant’a bir geçmiş olsun da bizden gelsin!

Kevin Durant Basketbol Ayakkabısı

Durant da Michael Jordan, Kobe Bryant, Kyrie Irving ve Donovan Mitchell gibi ayakkabı koleksiyonu çıkaran NBA yıldızlarının başında geliyor. Daha, Çaylak yılındayken Nike ile anlaşan Durant’ın “KD” isimli bir basketbol ayakkabısı serisi var. Kevin Durant ayakkabı serisinin en yeni üyesiyse “KD 13”. Durant’ın basketbol ayakkabıları, NBA’deki basketbolcular olmak üzere dünyanın birçok yerinde basketbolla ilgilenenler tarafından tercih edilen basketbol ayakkabılarının başında yer alıyor.

Sadece ayakkabıları değil Kevin Durant forması da basketbolseverlerin almak istediği ürünlerin başında geliyor. Nike ve Durant’ın iş birliğinde Durant’ın formalarının yanı sıra basketbol şortları gibi aksesuarlar da bulunuyor. Efsane oyuncu, basketbol ekipmanlarını yine “KD” adını verdiği bir basketbol topu serisiyle taçlandırıyor.

Dünyanın en iyi basketbolculardan Kevin Durant’ı incelediğimiz yazımızın sonuna geldik. Durant’in 2020-2021 sezonunda sağlığına kavuşup parkelere dönmesini ve tüm basketbol tutkunlarını kendine hayran bıraktığı efsanevi kariyerine devam etmesini diliyoruz! NBA’in en büyük yıldızlarından Durant’e kendini daha yakın hissetmek istiyorsan, Sneaks Cloud’daki “KD” koleksiyonunu tam sana göre!

İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar