NBA Şampiyonluk Yüzüğünü Kazanamayan Oyuncular Listesi

NBA Şampiyonluk Yüzüğünü Kazanamayan Oyuncular Listesi
#NBA#basketbol

NBA tarihine baktığımızda adını dünya basketbol tarihine yazdıracak kadar görkemli başarılara sahip birçok oyuncu görebiliriz. Ancak içlerinden birçoğu mutlu sona tamamıyla erişmeyi başaramadı: NBA Şampiyonluk Yüzüğü kazanmak. 

NBA şampiyonluk yüzükleri, efsanelerin koleksiyonlarında görmeye alışkın olduğumuz parçalar olsa da senin için hazırladığımız listede şampiyonluk deneyimini yaşayamamış öyle isimler var ki senin için seçtiğimiz on beş isimden her birine şaşıracağından eminiz. 

İlk önce kariyeri devam eden yıldız isimlerden başlayalım. Henüz kazanma şansları devam etse de Anthony Davis hariç diğerlerinin en parlak yılları maalesef geride kaldı. NBA şampiyon olmayan takımlar listesinde yer alan takımlarda forma giyen ve belki sakatlık belki de takımının şanssızlığı sonucu takımını daha ileriye götüremeyen yıldız isimleri tanımaya başlayalım.

Chris Paul (2005-…)

İki olimpiyat altın madalyası sahibi Paul, halen devam eden kariyerindeki birçok başarısının arasına ne yazık ki NBA şampiyonluğunu eklemeyi başaramadı. Kariyerine etkileyici bir başlangıç yaparak 2006 yılında Yılın Çaylağı seçilen Paul, bundan yedi yıl sonra MVP seçilerek kendini basketbolun unutulmaz isimlerinden biri haline getirdi. Paul, on beş yıllık etkileyici basketbol hayatına 2019 Temmuz’da transfer olduğu Oklahoma City Thunder’da devam ediyor.

Derrick Rose (2008-….)

2010-2011 sezonunda MVP seçilen başarılı oyun kurucu, kariyerinin zirvesindeyken yaşadığı ciddi bir sakatlık sonucunda bir sezon boyunca kariyerine ara vermek zorunda kaldı. Parkelere döndükten sonra eski başarısını ne yazık ki yakalayamadı. Basketbolseverler, Detroit Pistons’ta forma giyen Rose’un sakatlıkları olmasaydı, basketbolun unutulmaz oyun kurucuları arasında yer alacağına inanıyordu. 

James Harden (2009-…)

Günümüzün en iyi şutör gardlarından biri kabul edilen Houston Rockets’ın yıldızı Harden, NBA tarihinde 60+ sayı 10+ asist 10+ ribaund barajını geçmeyi başaran ilk oyuncudur. Etkileyici kariyerine ve sayısız ödüllerinin arasına 2012 Olimpiyatları’nda altın madalya ekleyen yıldız, şu ana kadar şampiyonluk yüzüğünü parmağına takamadı. Ancak, kariyerinin zirvesinde olan Harden’ın şampiyonluk yüzüğü kazanma şansı devam ediyor.

Anthony Davis (2012-…)

Yirmi yedi yaşında olmasına rağmen adını basketbolun efsane pivotları arasına yazdıran Davis, 2012-2019 yılları arasında oynadığı New Orleans ile yüzük takma fırsatını yakayalamadı. 2014 yılından beri her yıl NBA All Star’a seçilen ve 2017 yılında MVP unvanını da almayı başaran yıldız, Temmuz 2019’da Los Angeles Lakers’a transfer oldu ve burada belki de ilk şampiyonluğuna hiç olmadığı kadar yakın. 

Gelelim, kariyerine nokta koymuş ama bir türlü ulaşmak istedikleri kupayı elde edemeyen yıldız isimlere. İçlerinde kimler yok ki! Barkley, Ewing, T-Mac’ten, Stockton ve daha pek çok isim... Oynadıkları takımlarda forma numaraları emekli edilecek kadar saygı gören bu isimler, hala dünyanın dört bir yanındaki genç basketbol yıldızı adaylarının yollarına ışık tutuyor ve onlara ilham veriyor. Hadi listemizin ikinci kısmına geçip biraz da geçmişe doğru yola çıkalım.

Elgin Baylor (1958-1972)

Sekiz kez NBA Finalleri’nde forma giymeyi başaran Baylor, 11 kere All Star’a seçilse de ne yazık ki koleksiyonuna şampiyonluk yüzüğünü ekleyemeden parkelere veda etti. Modern basketbol öncesinde ismi saygıyla anılan oyuncularından biri olan Baylor, kariyeri boyunca Wilt Chamberlain ve Bill Russell gibi efsanelerle beraber oynama şansını yakaladı. 

Charles Barkley (1984-2000)

Kariyeri başarılarla dolu olan ve NBA tarihinin en iyi uzun forvetlerinden Barkley de NBA Şampiyonluk yüzüğü kazanamayan oyuncular arasında yer alıyor. 1993 yılında Phoenix Suns’ta forma giyerken MVP seçilen Barkley aynı zamanda 1992 ve 1996 Olimpiyatları’nda ABD Basketbol takımında yer alarak iki adet altın madalyanın da sahibi oldu. 

Patrick Ewing (1985-2002)

New York Knicks'in yıldızlarından Ewing, 1985-86 sezonunda NBA Yılın Çaylağı seçilerek basketbol tarihinin en iyi pivotlarından biri olacağının sinyallerini verse de NBA Şampiyonluk Yüzüğü alma şansını çok yakalamadı. 1999 yılında finallerde Michael Jordan, Scottie Pippen ve Dennis Rodman gibi Chicago Bulls’un efsanevi oyuncularına karşı oynadı ancak takımını galibiyete götüremedi. 

John Stockton (1984-2003)

Nadir görülen bir şekilde tüm kariyerini tek bir takımda forma giyerek geçiren Stockton, NBA tarihin en iyi savunmacılarının başında geliyor. Utah Jazz’ı Karl Malone ile iki kez NBA finallerine taşımayı başarsa da Michael Jordan’lı Chicago Bulls karşısında şampiyonluk yüzüğünü kazanamadı.  

Reggie Miller (1987-2005) 

Basketbolun gelmiş geçmiş en iyi şutörlerinden biri olan Miller, kariyeri boyunca sadece Indiana Pacers’ta forma giydi. Özellikle üçlük atışlarıyla nam salan oyuncu, Pacers ile sadece bir kez NBA Finalleri’nde oynama şansını yakaladı. Beş kez All Star’a seçilen oyuncu tüm başarılarına rağmen NBA şampiyonluk yüzüğü takmayı başaramayan unutulmaz oyuncuların arasında yerini aldı. 

Dikembe Mutombo (1991-2009)

On sekiz sezonluk kariyeri boyunca Denver Nuggets, Atlanta Hawks, New York Knicks ve Houston Rockets gibi takımlarda forma giyen pivot, dört kez Yılın Savunma Oyuncusu seçildi. Mutombo, şampiyonluk yüzüğü takma şansını NBA Finalleri’nde Los Angeles Lakers ve San Antonio Spurs oyuncularına kaptırdı. 

Allen Iverson (1996-2011)

2010-2011 yıllarında Beşiktaş Cola Turka’da forma giyen Iverson, 11 kez All Star seçilse de NBA Şampiyonluk yüzüğünü kazanamayan başarılı oyuncular arasında. NBA Şampiyonluğuna en çok yaklaştığı an ise 2001 yılındaki finallerde Philadelphia 76ers ve Los Angeles Lakers’ın karşı karşıya geldiği Playoff maçları oldu. 

Yao Ming (1997-2011)

Basketbol tarihinin en uzun oyunculardan Ming, 2002 yılında Houston Rockets’a katılarak NBA’in Çin’e bir marka olarak yayılmasını sağladı. Dokuz yıllık kariyerinin son sezonlarındaki sakatlıklarına rağmen sekiz kere All Star’a seçilen oyuncu, şampiyonluk yüzüğünü takmayı başaramadan kariyerini sonlandırdı.  

Tracy McGrady (1993-2013)

Kariyerinin son yıllarında geçirdiği sakatlıklara rağmen McGrady, adını basketbol tarihinin en iyi şutörleri listesine altın harflerle yazdırdı. 2003 ve 2004 yıllarında arka arkaya iki kere NBA Sayı Kralı seçilmeyi başaran yıldız oyuncunun şampiyonluk yüzüğüne sahip olmaması ise basketbolseverleri şaşırtıyor.

Steve Nash (1996-2015)

On sekiz sezonluk NBA kariyeri boyunca, sekiz kere All-Star’a seçilen Nash; Phoenix Suns’ta oynarken iki kere MVP unvanına ulaşan bir yıldızdı. Ancak görkemli başarılarının arasına NBA şampiyonluğunu ekleyemeden kariyerine 2015 yılında son verdi. 

Deron Williams (2005-2017)

Kariyerine Utah Jazz’da başlayan oyun kurucu, 2011 yılında Beşiktaş Milangaz ile anlaşarak kısa bir süreliğine NBA kariyerine ara vermiştir. ABD Milli Basketbol Takımında da forma giymiş olan Williams üç kez All Star’a seçilmeyi başarsa da 2017 yılında şampiyonluk yüzüğü takmadan kariyerini sonlandırdı.

Birbirinden değerli ve unutulmaz isimlerden oluşan yıldızlar geçidinin sonuna geldik. All Star’a seçilenler, Yılın En Değerlisi olanlar, Sayı Kralları ve daha niceleri... Hepsi, NBA’i, dünyanın en çok izlenen basketbol organizasyonu yapan, karşılaşmaların her dakikasının heyecanla geçmesine sebep olan ve kendilerine efsanelerin arasında yer bulan isimlerden. Michael Jordan, Magic Johnson, Kobe Bryant ve Lebron James gibi takımını sırtlayıp art arda şampiyonluklara ulaştıran oyunculara karşı mücadele eden bu yıldızlar, şampiyonluğa ulaşamamış olsalar da basketbolseverlerin gözlerinde hak ettikleri değerlere ulaştıkları kesin.

Sen de gönlümüzün şampiyonu bu isimlerden ilham alabilir, basketbol oynarken ya da izlerken kendini bu yıldız isimlerden biri gibi hayal edebilirsin!

İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar