NBA'nin Gelmiş Geçmiş En iyi 10 Basketbol Oyuncusu

NBA'nin Gelmiş Geçmiş En iyi 10 Basketbol Oyuncusu
#NBA#basketbol

NBA tarihinde oyunu değiştiren ve büyük kitlelerin saygısını kazanan sayısız oyuncu olduğunu biliniyor. Fakat bunların içerisinde öyle 10 tane oyuncu var ki, tarihsel süreç içerisinde basketbolu getirdikleri nokta ve bu oyuna kattıkları, onların dünyanın en iyi basketbolcuları arasında sayılması için oldukça yeterli. NBA'in gelmiş geçmiş en iyi 10 basketbolcusu olan bu isimler, kendi dönemlerini yaratmaktaki başarılarıyla basketbol tarihinden asla silinmeyecek ayak izlerine sahip. Sözü en iyi NBA oyuncuları ve onların yarattığı hikâyelere bırakmaya ne dersin?

1. Michael Jordan

Kazanmaya takıntılı hâli, kendi döneminde yarattığı efsaneler, 23 numarayı gelecek nesiller için getirdiği nokta, Flu Game, beyzbola başlaması ve Bulls'ta yaşadığı her şey... Michael Jordan, NBA tarihinde kendi hikâyesini bambaşka bir noktaya çekmeyi başaran özel isimlerden biri. Fakat onu tarihin en iyisi yapan özelliği, kaybetmekten nefret ettiğini basketbol oynadığı her saniyede göstermesi. Bunu ortaya koyan sayısız maç öyküsüne sahip olan Air Jordan altı NBA şampiyonluğu yaşadı ve bu şampiyonlukların tamamında finaller MVP'si seçildi. Detroit Pistons'ın kendisini durdurmak için "Jordan Kuralları" belirlediği dönemde, en sert savunmalara karşı bile her şeyi yapabilen MJ, asla rakip olmayı istemeyeceğiniz bir oyuncuydu.

2. LeBron James

Listedeki tek aktif basketbolcuya "Merhaba!" diyelim. NBA en iyi oyuncular kategorisinde ikinci sırada yer alan LeBron James, tüm pozisyonları oynayabilme yeteneğiyle belki de tarihin en çok yönlü oyuncusu. NBA Draft 2003'te Cleveland Cavaliers tarafından ilk sırada seçilen King James, üç NBA şampiyonluğu yaşadığı kariyerinde dört kez normal sezon, üç kez de finaller MVP'si seçildi. "The Decision" ismiyle açıkladığı kararla Cavaliers'tan Miami Heat'e gitmesi büyük tartışmalara neden olan, fakat daha sonra Cavs'e dönüp şampiyonluk yaşayarak tarihe geçen LeBron James, şu an Los Angeles Lakers forması giyiyor. 16 kez All-Star seçilen oyuncu, kuşkusuz modern dönem basketbolunun en başarılı ismi.

3. Magic Johnson

Magic Earvin Johnson, en az Kareem Abdul-Jabbar kadar ikonik bir isim. HIV virüsü teşhisi konduğu dönem dünya gündeminde büyük ses getiren Magic, AIDS olduğunu açıkladığı basın toplantısıyla HIV hareketine öncülük eden isimlerden biri oldu. Lakers efsaneleri arasında yer alan ve yakın dönemde kulüpte genel menajer olarak da çalışan da Magic, tarihin en iyi oyun kurucularından biri olarak kabul ediliyor. Kendi hikâyesini yaratan çok özgün bir karakter olan Magic Johnson, beş NBA şampiyonluğu yaşadığı kariyerinde üçer kez normal sezon ve finaller MVP'si seçildi.

4. Kareem Abdul-Jabbar

Sky Hook atışını basketbola kazandıran Kareem Abdul-Jabbar, NBA tarihinin en ikonik oyuncuları arasında yer alıyor. Gelmiş geçmiş en iyi pivotlardan biri olan oyuncu, sadece kariyerinde değil, hayatında da çok önemli yeri olan kolej koçu John Wooden ile benzersiz bir ilişkiye sahipti. İkili ABD'deki ırkçılık olaylarının sıcak olduğu dönemde, kolej basketbolundaki yaklaşımlarıyla güçlü bir mesaj vermeyi başardı. Efsane Wooden ile yaşadıklarını anlattığı "Coach Wooden and Me: Our-50 Year" isimli bir kitap da kaleme alan Kareem Abdul-Jabbar, altı NBA şampiyonluğu yaşadı. Altı kez normal sezon, iki kez de finaller MVP'si ödülü kazana Abdul-Jabbar, 19 kez All-Star seçildi ve 1995'te Hall of Fame'e adını yazdırdı.

5. Kobe Bryant

2020'de bir helikopter kazasıyla aramızdan ayrılan Black Mamba lakaplı Kobe Bryant, Michael Jordan'ın izinde başladığı kariyerinde sayısız başarı elde etti. Liseden direkt NBA'e geçen ve 1996'da ilk tur, 13. sırada Charlotte Hornets tarafından seçilen Bryant, Vlade Divac karşılığında Los Angeles Lakers'a takas edildi ve kariyeri boyunca sadece burada oynadı. Kusursuz saha içi liderliğini inatçı basketboluyla birleştiren Black Mamba, beş NBA şampiyonluğu yaşadı. Bir kez normal sezon, iki kez de finaller MVP'si ödülü kazanan Bryant, Dear Basketball isimli kısa animasyonla 2018'de en iyi kısa animasyon Oscar'ının sahibi oldu.

6. Shaquille O'Neal

İsmi geçtiği anda yüzlerin gülümsemesine neden olan Shaq, NBA tarihinin en dominant ve eğlenceli oyuncularından biri. NBA Draft 1992'de Orlando Magic tarafından ilk sırada seçilen Shaq, Lakers yıllarında Kobe Bryant ile yaşadığı sorunlar ve kazandığı şampiyonluklarla kendi dönemini sansasyonel şekilde yarattı. Sadece 90'lar ve 2000'lerin değil, tüm tarihin en etkili pivotlarından biri olan Shaq, dört şampiyonluk yaşadığı NBA kariyerinde üç kez de finaller MVP'si seçildi. Boyalı bölgede durdurmanın imkânsız olduğu Shaquille O'Neal, 15 kez All-Star seçilmesinin yanı sıra 1999/00'de normal sezon MVP ödülünü kazandı.

7. Bill Russell

Yüzük kazanmak onun işi. Tıpkı Larry Bird gibi kariyeri boyunca sadece Boston Celtics'te oynayan Bill Russell, NBA tarihinin en çok şampiyonluk kazanan oyuncusu konumunda. Celtics ile NBA'de geçirdiği 13 sezonda 11 şampiyonluk yaşayarak kırılması çok güç bir rekora imza atan Russ, 11 kez de sezonun en iyi takımına seçildi. 1975'te Hall of Fame'e de giren Bill Russell, parmaklarında şampiyonluk yüzükleri yer aldığı fotoğrafıyla basketbol tutkunlarının zihinlerinde yer almaya devam edecek.

8. Wilt Chamberlain

Philadelphia Warriors forması giyerken New York Knicks'e karşı attığı 100 sayıyla NBA tarihinde bir maçta en çok sayı atan oyuncu unvanını kazanan Wilt Chamberlain, iki şampiyonluk yaşadığı kariyerinde iki de normal sezon MVP ödülüne sahip. 1979'da Hall of Fame seçilen The Big Dipper lakaplı oyuncu, 1999'da hayata gözlerini yumdu. NBA'deki ilk sezonunda yılın çaylağı ödülünü kazanan ve 1971/72 NBA finallerinde de MVP seçilmeyi başaran Chamberlain, ünlü basketbolcular dendiğinde akla gelen popülaritesini korumayı sürdürüyor.

9. Tim Duncan

NBA Draft 1997'de San Antonio Spurs'ün birinci sırada seçtiği Tim Duncan, organizasyonun geldiği noktada çok önemli paya sahip. Gregg Popovich ile kurduğu ilişkiyle Spurs'ün NBA tarihinin en başarılı takımlarından biri hâline gelmesine katkıda bulunan The Big Fundamental, beş NBA şampiyonluğu yaşadı. 2020'de Hall of Fame seçilen Timmy iki kez normal sezon, üç kez de finaller MVP'si ödülü kazandı. 15 kez All-Star seçilen Duncan, NBA tarihinde üç farklı yılda şampiyonluk yaşayan tek oyuncu olma unvanına sahip. Ligin en önemli savunmacılarından biri olarak kabul edilen Duncan, 15 kez en iyi savunma takımına seçilmeyi başardı.

10. Larry Bird

Larry Legend lakaplı Larry Bird, NBA Draft 1978'de ilk tur, altıncı sırada Boston Celtics tarafından draft edildi. Kariyerinin tamamını Celtics'te geçiren başarılı kısa forvet, üç kez NBA şampiyonluğu yaşadı. 1998'de Hall of Fame'e adını yazdıran Bird, üç kez normal sezon, iki kez de finaller MVP'si seçilmeyi başardı. Lige girdiği 1979/80 sezonunda en iyi çaylak oyuncu ödülünü kazanan ve Dream Team efsanesinin en önemli parçalarından biri olan Larry Legend, 12 kez de NBA All-Star seçildi. Kariyeri boyunca Magic Johnson ile girdiği rekabetle Celtics-Lakers çekişmesine de ayrı bir renk katan Bird, TD Garden sakinleri için hafızalardan silinmeyecek isimlerin başında geliyor.

NBA'in gelmiş geçmiş en iyi oyuncularının tercih ettiği markaları incelemek ve basketbolla ilgili birçok farklı ürünü görebileceğin bir alışveriş deneyimi yaşamak için sneakscloud.com'u ziyaret etmeyi unutma!

İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar