Basketbol Milli Takımının Yıldızı Cedi Osman’ın Hikayesi

Basketbol Milli Takımının Yıldızı Cedi Osman’ın Hikayesi
#yıldız oyuncu#NBA#sporcu hikayeleri

Türk milli basketbol takımının önemli basketbolcularından biri olan Cedi Osman özel ve spor hayatı ile dikkatleri üzerine çekmektedir. Cedi Osman oynadığı takımlara başarılar kazandıran ünlü bir sporcudur.  

Cedi Osman Kimdir?

Cedi Osman, 8 Nisan 1995 tarihinde Makedonya'nın Ohri kentinde doğdu. Babası Türk, annesi Boşnak olan Cedi Osman hayatı ile izleyicilere ve sporu yapmak isteyenlere örnek olmaktadır. 1999 yılında ailesiyle, Saraybosna'ya göç etmesiyle birlikte başladı. Orada henüz 6 yaşında, enerjik ve hiperaktif olduğu için ailesi tarafından KK Bosna kulübüne kayıt yapılarak, basketbola ilk adımını attı. Burada oynarken Anadolu Efes scoutları tarafından keşfedilen Osman, 13 yaşında ailesiyle birlikte İstanbul'a geldi. Cedi Osman boyu ile basketbol oyunu için oldukça uygundur. 2.04 metre boyu ile dikkat çekti. "Cedi Osman kimdir?" sorusuna yanıt olarak Cleveland Cavaliers forması giyen Türk profesyonel basketbol oyuncusu olduğu verilir. 

Cedi Osman'ın Adım Adım İlerleyen Kariyeri

Cedi Osman'ın basketbol kariyeri 6 yaşında başlayarak emin adımlarla ilerlemiştir. Türkiye'ye geldikten bir süre sonra Türk vatandaşlığına geçen Osman, 2007 yılında Anadolu Efes alt yapısında forma giymeye başlamıştır. Küçüklerin takımında oynayarak başladığı Anadolu Efes hayatında en son yıldız ve genç takımlarında forma giymiştir. Profesyonel olarak Cedi Osman kariyer hayatı ile oldukça etkili bir oyuncu haline gelmiştir. 2011 yılında Efes'in ikinci ligdeki pilot takımı Pertevniyal ile başlamıştır. İlk resmi maçına 2011 yılında oynanan Başkent Gençlik maçında çıkarak başarı elde etti. Alt yaş kategorilerinde Türkiye formasını ilk kez yine 2011 yılında FIBA U-16 Avrupa Şampiyonası'nda giyen Osman, tam bir takım olduklarını kanıtladıkları başarılara imza attı. Türkiye Milli Basketbol takımı formasını ise ilk kez İspanya'da düzenlenen 2014 FIBA Dünya Şampiyonası'nda giyerek, turnuvanın ilk karşılaşması olan Yeni Zelanda maçına çıktı İlk resmi A milli maçı ile çeşitli başarılar kazandı.

Cedi Osman'ın Maçlarındaki Başarıları

İlk resmi maçı olan Başkent Gençlik karşılaşmasına 11 sayı atarak imzasını attı. Pertevniyal'in 13. sırada bitirdiği 2011-2012 sezonu maç başına 5,2 sayı, 2,1 ribaund ve 1,2 asist ortalamaları ile tamamladı. Ayrıca, Osman Pertevniyal'in genç takımıyla birlikte Türkiye Genç Erkekler Basketbol Şampiyonası'nda şampiyonluk elde etti. 30 lig karşılaşmasında 2012-13 sezonunun en yüksek rakamına takımının 76-75 kaybettiği Final Gençlik maçında 22 sayı atarak ulaştı. Yüksek rakamları seven Cedi, Torku Selçuk Üniversitesi'ne karşı 33 dakikada 18 sayı, 4 ribaund ve 3 asist yaparak sezonun en yüksek sayısına ulaştı.

Cedi Osman, Anadolu Efes ile ilk resmi maçına 2013 yılında Gaziantep karşılaşması ile çıktı. İkinci resmi maçına ise Beşiktaş'a karşı forma giyerek, skor üretemedi ancak Pınar Karşıyaka karşılaşmasında 10 dakika sahada kalıp, 4 sayı kaydetti. Takımı ise ligde 25 galibiyet ile Galatasaray'ın ardından ikinci sırada tamamladı. Daha sonra, 2013-14 sezonundaki maçlarda yaptığı sayılar sayesinde Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından Yılın En İyi Genç Oyuncusu seçildi. Ayrıca, 2014 Avrupa Şampiyonası'nda turnuvanın en değerli oyuncusu unvanını aldı.

Cedi, NBA’de

Osman, 2015 NBA Draftı'na katılarak, Minnesota Timberwolves tarafından seçildi. Cedi'nin hakları aynı gece yapılan takasla Cavaliers'e geçti. 18 Temmuz 2017 'de bir NBA takımı olan Cleveland Cavaliers takımında Cedi Osman forma giydi. Hayalini gerçekleştiren Cedi Osman takımı Cleveland Cavaliers'e, hem profesyonel kariyer hayatı hem de takımı için çeşitli başarılar kazandırdı. Miami Heat karşısında oynadığı maçta 29 sayı atarak NBA'deki kariyer rekorunu kırdı. Yine Brooklyn Nets maçında ise NBA'deki 1000 sayı barajını aşarak yeni bir rekorun sahibi oldu.Cedi Osman NBA kariyerinde, üçüncü kez double-double istatistiğine imza attı.  

Profesyonel basketbol hayatı boyunca herkes için örnek teşkil eden Cedi Osman, imza attığı başarılar ile adından söz ettirmeye devam etmektedir. Gerek özel hayatı gerekse de basketbol hayatında emin adımlarla ilerleyen Osman, basketbola yeni başlayanlar için izlenmesi ve incelenmesi gereken bir oyuncudur. Sen de basketbol oynamak istiyorsan uygun bir ayakkabı seçerek ilk adımı atabilirsin. Sneaks Cloud alışveriş sayfasındaki aksesuar ve kıyafetler arasından seçim yaparak çalışmalara başlayabilirsin.

İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar