NBA Yıldızları: Luka Doncic

NBA Yıldızları: Luka Doncic

NBA, bugüne kadar birçok yeteneğini bünyesinde barındırdı. Kimileri NBA’den önce, kimileri ise NBA’de parladı. Michael Jordan, Kobe Bryant, Shaquille O’Neal gibi isimlerin parkesinde ter döktüğü NBA, şu an yeni isimlerin kuşatması altında. Özellikle 1999 ve 2000 arasındaki kuşağın, usta isimlerini örnek alarak kendi oyunlarına adapte etmeleri farklı bir tarzı beraberinde getirmiştir. Bu örneklerin en önde ve parlak olanı ise Luka Doncic’tir.


2012 yılında basketbol kariyerine başlayan Luka Doncic, Real Madrid ile forma imkanı bulmuştur. Alt yapıda önemli başarılara imza atmasıyla beraber daha sonra A takımına geçti ve profesyonel hayatına ilk adımı atmış bulundu. Daha sonrasında NBA’e transfer olan Luka Doncic, yıldızlar liginde de kendini gösterdi ve bu yaşta büyük işlere imza attı. Peki bu kadar başarılı olan Luka Doncic’in genç yaşta neler yaptı?

Basketboldaki ilk yılları

1999 yılında doğan Luka Doncic, basketbol kariyerine Olimpija’da başladı. Slovenya doğumlu olan Doncic, kariyerine de çoğu basketbolcunun yaptığı gibi kendi ülkesinde merhaba dedi. 2012 yılının Nisan ayında İtalyan takım Lazio’ya karşı 54 sayı, 11 ribaund ve 10 asist ile oynayan genç oyuncu MVP seçildi.

Genç yaşta şampiyonluk

Olimpija’da gösterdiği performanstan sonra Real Madrid’in akademi takımına transfer oldu. Altyapıdaki başarılarıyla oralara sığmadığını gösteren Luka Doncic, 16 yaşında A takımına geçiş yaptı. Bu geçişiyle beraber Real Madrid tarihinde, A takımında oynayan en genç oyuncu unvanını elde etti. 2015 yılında Real Madrid kadrosunda yer alan genç yıldız, takıma adapte olduktan sonra 2018 yılında başarıları da beraberinde getirdi.

2018 yılında takımıyla beraber yaşadığı Euroleague şampiyonluğunda etkin bir rol oynadı. Hem sezonun hem de Final Four’un en değerli oyuncusu seçilen Luka Doncic, 19 yaşındayken kazandığı bu başarıyla beraber global anlamda kendisini tanıtmıştır.

NBA için ilk adım

Luka Doncic, Euroleague şampiyonluğunun hemen ardından 2018 NBA Draftı’na katıldı. Atlanta Hawks tarafından üçüncü sırada seçilen oyuncu, ilk maçtan itibaren kendini göstermeye başladı. Daha çok genç olmasına rağmen birçok istatistikte ilklere imza attı. İki maç art arda triple-double yaparak, 20 yaş altında bu istatistiği yakalayan ilk basketbolcu oldu. Bununla yetinmeyip bu istatistikten kısa bir süre sonra tekrar triple-double yaparak bir başarıya daha imza attı.

2019 yılında halk oylamasıyla All-Star için en çok istenen basketbolcu olsa da forma şansı bulamadı. Fakat daha sonralarında 2020 ve 2021 olmak üzere iki yolda da All-Star’a seçildi ve kariyerinin 2. Sezonundan itibaren iki defa ard arda yıldızlar arasında forma terletmiştir. 2020-2021 sezonu sonrası Dallas ile 5 yıllığına 207 milyon dolara anlaşan Luka Doncic, çaylaklık sonrası en büyük sözleşmeye imza attı. 



İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar