NBA’deki Türk Basketçiler

NBA’deki Türk Basketçiler

bu zamana kadar birçok efsaneyi doğurmuştur. Bu efsanelerin ayak izleri de her zaman NBA’de olmuştur. Michael Jordan, Kobe Bryant, Shaq O’Neal gibi birçok ismin bulunduğu bu ligde bizleri şu ana kadar gururlandırmayı başaran ve buna hala devam eden oyuncularımız bulunuyor. Şu an NBA’de oynayan oyuncuları ve geçmişte oynayıp başarılara imza atan milli gururlarımızı blogumuzda derledik.

Alperen Şengün

25 Temmuz 2002’de dünyaya gelen Alpere Şengün, NBA’deki Türk basketçiler arasında en geç olanıdır. Beşiktaş’ta oynadıktan sonra 2021 NBA Draftı’nda 1. turdan 16. sırada Houston Rockets tarafından seçildi. Yaklaşık 1 yıla yakındır beklenenin üstünde performans sergileyen Şengün, başarılı bir sezon geçiriyor.

Cedi Osman

NBA’deki Türk basketçiler arsaında Cedi Osman, 8 Nisan 1995 yılında Makedonya’nın Ohri kentinde doğdu. 2015 yılına kadar Anadolu Efes ile başarılı dönemler geçiren Osman, 2015 NBA Draftı’nda 2. tur 1. sıradan Minnesota Timberwolves tarafından seçildi. Draftın aynı gecesi ise Cleveland’a takaslanarak milli oyuncumuzun hakları bu takıma geçti. Lebron James gibi bir efsaneyle aynı formayı giyme şansını yakalayan genç oyuncumuz, günümüzde hala aynı formayı kendinden emin ve tecrübeli haliyle terletiyor. 

Ersan İlyasova

15 Mayıs 1987 yılında Eskişehir’de dünyaya gelen Ersan İlyasova, NBA’deki Türk Basketçiler arasında en tecrübeli isimler arasında yer alıyor. 2005’ten beri NBA’de forma terleten milli gururumuz İlyasova, sadece 2011 yılında NBA lokavtından dolayı Anadolu Efes’te 1 yıllığına forma giydi. Sonra tekrar NBA’de forma giymeye devam eden tecrübeli oyuncu, birçok NBA takımında forma şansı yakaladı. 

Furkan Korkmaz

2.04 metre boyundaki Furkan Korkmaz, Philadelphia 76ers takımında şutör gard rolünde oynamaktadır. Anadolu Efes ve Banvit takımlarında oynadıktan sonra 4 Temmuz 2017 tarihinde Philadephia 76ers ile anlaşma imzalayarak forma şansı buldu. Transfer olduğu dönemden bu yana NBA’deki Türk basketçiler arasında belki de en formda olan oyunculardan birisidir. 

Ömer Faruk Yurtseven

Ömer Faruk Yurtseven, 19 Haziran 1998 yılında Özbekistan’ın Taşkent şehrinde dünyaya geldi. Fenerbahçe’de giydiği formayla beraber kendisini geliştiren Yurtseven, Zeljko Obradovic önderliğinde kendisini geliştirmeye devam etti. 2021 yılında NBA takımlarından Miami Heat ile kontrat imzalayan genç oyuncu, 2.15 boyuyla pivot pozisyonda rol almaktadır. 

İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar