Anadolu Efes Final Four’da!

Anadolu Efes Final Four’da!

Pandemi döneminin etkisiyle beraber tüm dünya, bazı aktivitelerine veya heyecanlarına ara vermişti. Spor müsabakalarında bazı dallar kontrollü bir şekilde devam etti fakat bazıları da ligin veya yapılacak müsabakaların sonlandırılması yönünde karar aldı. Euroleague ise bunlardan biri. 

Ataman dönemi

Anadolu Efes’in 2017 yılında Ergin Ataman’ı koç olarak bünyesine dahil etmesinden sonra dinamiklerde oldukça değişiklikler meydana geldi. Başarılı koçun başa geçtikten sonra iddialı ve oldukça başarılı transferlere imza atmasından sonra meyveler gelmeye başladı. 2019 yılında Euroleague Final Four Finaline yükselen Anadolu Efes, buradaki rakibi CSKA Moskova’ya mağlup olarak ikincilik ile evine geri döndü.

2019-20-21 sezonu

Adeta 2019’un acısını çıkarırcasına 2020 sezonuna başlayan Anadolu Efes, muhteşem bir istikrar ve güçle ilerliyordu. Ligin yarısından fazlasını sadece 3 mağlubiyetle götüren temsilcimiz için üzücü haber Covid-19 salgınından geldi. Koronavirüsün pandemi etkisi yaratmasıyla beraber 2020 Euroleague sezonu iptal edildi. Sezona muhteşem başlayıp harika bir devamlılık gösteren mavi beyazlılar için oldukça üzücü bir durum oldu. 

2021 sezonuna ise iki yılın hırsıyla başlayan temsilcimiz, ligi dominant bir şekilde oynayarak adını finale yazdırdı. Yarı final karşılaşmasında CSKA Moskova’yı, finalde de Barcelona’yı mağlup ederek Euroleague şampiyonluğunu elde eden Anadolu Efes, tarihinin ilk Euroleague kupasını müzesine eklemiş oldu.

2021-2022 sezonu ve play-off

2021-2022 sezonu ne yazık ki önceki sezonlar gibi olmadı. Başladığı andan itibaren yalpalayan ve istediği devamlılığı bir türlü sağlayamayan Anadolu Efes, adını bir şekilde play-off'a yazdırmayı başardı. Play-off rakibi Milano ile karşılaşan temsilcimiz 3-1’lik seri ile Final Four’a çıkmaya hak kazandı.

Geçmişinden bu yana birçok ünlü ismi bünyesinde barındırmış veya altyapısından çıkarmış olan Anadolu Efes bir kez daha Final Four’da. Türk basketbolunun en önemli isimlerinin yuvası olan ve birçok macerayı bizlere yaşatan temsilcimize başarılar diler, Sneaks Cloud olarak bu yolda onların sonsuz destekçisi olduğumuzu bilmelerini isteriz.

İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar