Muğla’da 5 Kamp Alanı Önerisi

Muğla’da 5 Kamp Alanı Önerisi

Türkiye, 4 mevsimin en güzel yaşandığı ülkelerden biridir. Soğuk kış aylarına da sıcak yaz aylarına da ev sahipliği yapan bu coğrafya adeta cenneti yansıtmakta. Doğal güzellikleri bünyesinde barındıran bu yerler imar yasakları ile korunmaya çalışılmakta. Fakat bu tarz güzel ve nadir yerlerde kalmak için bir çatıya ihtiyaç yok tabii ki.

Gün geçtikçe gelişen tesisleşme ve altyapıyla beraber doğada kamp yapmak artık daha kolay. Pandemi döneminin getirdiği eve kapanma korkusuyla beraber doğayla daha iç içe olma çabası, birçok kişiyi kamp yapmaya itiyor. İtiyor denildiğine bakma, kimse bu güzel ve eğlenceli aktiviteyi zorla yapmıyor tabii ki.

Ege ve Akdeniz kıyıları, kamp yapmak için en güzel ve uygun yerlerdir. Gerek sıcaklığı gerek eşsiz güzellikleriyle her yıl onlarca turisti kendine çeken bu coğrafya, Muğla gibi önemli bir şehre ev sahipliği yapmaktadır. Birçok bakir ve keşfedilmemiş koyları olan Muğla’da, rahat edebileceğiniz kamp alanları bulunmakta. İşte Muğla’daki kamp alanları;

Kabak Koyu

Fethiye ilçesinin incisi denilebilir. Muğla kamp alanı denilince ilk akla gelen yerdir. Daha varmadan arabada giderken izleyeceğin manzara karşısında şok olacağın bu kamp alanı, kolay olmayan yolları ve patikasıyla maceraperestliğini ölçecek. Birçok işletme tarafından çadır ve bungalov gibi kiralama hizmetleri bulunan Kabak Koyu’nun temiz ve berrak suyuna girdikten sonra bütün kötü anlarını ardında bırakmış olacaksın. Şimdiden keyifli tatiller.

Ölüdeniz Kamp Alanı

Birçok dergi kapağı ve manzara fotoğraflarına konu olan o eşsiz manzaranın sahibi Ölüdeniz’dir. Eşsiz bir hikayeden doğan ismiyle beraber gelen tüm misafirlerini ağırlayan bu yerin kamp alanına bayılacaksın. Manzara ve ormanın içerisindeki huzur paha biçilemez. Üstelik sabah çadırından dışarı baktığında muhteşem paraşüt şovlarını izlemek de ayrı bir keyif. Belli mi olur belki sen de atlarsın Babadağ’dan. Zevkin doruklarına ulaşacağın bu kamp macerası için hazırlıklara hemen başla.

Akyaka Kamp Alanı

Sıradaki Muğla kamp alanı, Türkiye’deki sınırsız güzelliklerden biri olan Akyaka. Azmak Nehri gibi eşsiz bir habitata ev sahipliği yapan bu yerin hemen yanında kamp yapabilirsin. Market, tuvalet, sıcak su gibi ihtiyaçları sorunsuzca giderebileceğin alanda seni turlar da bekliyor olacak. Çok uygun fiyatlarla Azmak Nehri’nde keyifli bir tekne turu, sabah yürüyüşleri ve yanyana muhteşem koylarında deniz sefası burayı cazip kılan etkenlerden sadece birkaçı.

Aksazlar Koyu Kamp Alanı

Sıradaki kamp alanı, çadırda kalmaktan biraz olsun çekinen ve merkeze yakın olmak isteyen okurlarımız için geliyor. Aksazlar, Muğla merkeze 5 kilometre uzaklıkta yer alan bir koydur. Çam ağaçlarının bolluğu ve dallarında cıvıldayan kuşların sesiyle beraber özgürlüğün tadını çıkaracaksın. Birçok kişinin titiz olduğu tuvalet konusunda da herhangi bir sorun bulunmamaktadır.

Darboğaz Kamp Alanı

Listemizin son yeri kamp heyecanını son noktalarda yaşamayı seven ve kısıtlı imkanlarda kendine güvenen maceraperestler için geliyor. Her yönüyle ücretsiz olan Darboğaz, araç ile ulaşılması mümkün olmayan bir yerdir. Araçla gidilebilecek maksimum yerden sonra 1 kilometre yürüyüş mesafesi gerektirir. Özel olarak tuvalet ve duşun bulunmamasıyla beraber elektrik de yoktur. Sneaks Cloud olarak buraya hazırlıksız gitmemenizi öneririz.

İlgili Ürünler

Beğenebileceğin Diğer Yazılar