Kışın Enerji Veren Besinleri Sıralıyoruz

Kışın Enerji Veren Besinleri Sıralıyoruz

Hayatının her döneminde besin değeri yüksek yiyecekler tüketerek daha zinde, sağlıklı ve formda kalabilirsin. Bu alışkanlığa sahip olan kadın ve erkekler kaliteli bir yaşamı daha uzun süre sürdürürken aynı zamanda formda kalmanın sırrına da ulaşıyor. Özellikle kışın enerji veren besinler 7'den 70'e herkes için büyük önem arz ediyor. Bu dönemlerde Omega 3, Omega 6 ve Omega 9 yağları, kompleks karbonhidratlar, yeterli protein, demir ve vitaminleri içeren besinleri tüketmek sana birçok açıdan fayda sağlıyor. Enerji veren besinler kış aylarında seni olumsuz etkileyen iklim değişimlerine, erken kararan havaya, güneşe daha az maruz kalmaktan kaynaklı depresyona karşı da mücadelende sana yardımcı oluyor. 

Kompleks Karbonhidrat Kaynaklarını Önemse 

Kaliteli karbonhidratlar enerji veren yiyecekler arasında ön sıralarda yer alıyor. Kış aylarında her gün en az bir öğün kuru fasulye, nohut, mercimek ve benzeri yiyeceklerden tüketerek vücuduna ihtiyacı olan desteği sağlamış oluyorsun. Kuru fasulyeyi etli, kıymalı ya da sade yemek olarak tüketebileceğin gibi, haşlanmış olarak salata ve çorbalarına da ekleyebilirsin. Mercimek çeşitlerinden oluşan bir salata ya da çorba, nohut yemeği gibi klasik alternatifleri her zaman değerlendirebilirsin. Bunların yanı sıra baklagillerden yapılan köfte seçeneklerini de göz önünde bulundurarak sofranı çeşitlendirme şansın var.

Kış Sebzelerinin Vazgeçilmezi Ispanak 

Kış sebzeleri arasında çok önemli bir yere sahip olan ıspanak, enerji verici besinler içinde yer alan yeşil yapraklılardandır. Enerji düzeyini üst sıralara taşıyacak olan bu değerli sebze, bitki kökenli bir demir kaynağı olarak dikkat çekiyor. A, C, E ve K vitaminleri açısından son derece önemli bir konumda bulunan ıspanağı farklı biçimlerde tüketme imkanına sahipsin. Yoğurtlu ve kıymalı olarak çok sevilen bir yemek olan ıspanağı yumurtayla ya da börek içinde de değerlendirebilirsin. Çiğ olarak salatalarına ekleyebileceğin ıspanağı, taze meyve sıkacağından geçirerek smoothie olarak içmek bir başka sağlıklı ve lezzetli bir seçenek olacaktır.

Enerji Veren Atıştırmalık Lezzet Bitter Çikolata 

Vücuda enerji veren besinler arasında lezzetli atıştırmalıklar da mevcut. Bitter çikolata kış aylarında tüketebileceğin ve sana mükemmel enerji sağlayacak bir alternatif olarak öne çıkıyor. Bitter çikolatayı yüksek oranda kakao içeren seçenekleriyle tercih ederek kahvenin yanında zevkle tüketebilir, vücuduna mükemmel bir kış desteği sağlayabilirsin. Bitter çikolatanın acılı, kakulili, portakallı, fındıklı, bademli, yaban mersinli ve benzeri çeşitlerinin olduğunu da göz önünde bulundurmayı unutma. 

Diğer Enerji Verici Besinler Nelerdir?

Kış aylarında vücuduna maksimum seviyede enerji sağlamak için mümkün olan en kaliteli beslenme planını uygulaman sana büyük ölçüde fayda sağlıyor. Sabahları yumurta, avokado, ceviz, muz gibi besin değeri yüksek yiyeceklerden oluşan bir kahvaltıyla güne başlaman önem arz ediyor. Öğlen ya da akşam yemeklerinde balık ve hindi gibi hayvansal protein içeren bir öğün seçeneği sana ciddi oranda enerji desteği sağlar ve seni soğuk hava koşullarına karşı güçlü tutar. Balık, yumurta, hindi, avokado ve ceviz seçeneklerini salatalarında değerlendirme şansın mevcut. Ara öğünlerde muz alternatifini ceviz, badem ve fındıkla beraber tüketebilirsin. Kahvaltıda yulaf, yoğurt, muz ve cevizden oluşan pratik bir kahvaltı da mükemmel bir seçenek olabiliyor.  

Spora, sağlıklı beslenmeye, formda kalmaya ve enerjik yaşama dair her türlü bilgi ve ürüne sneakscloud.com aracılığıyla ulaşabilirsin. 

Beğenebileceğin Diğer Yazılar